Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1464 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-05-01, 14:32
no ale kurde jakby nie patrzeć jest stolicą województwa xD nie, to nie zadupie
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
*faris
Wysłany: 2008-05-01, 15:04
shala napisał/a:
no ale kurde jakby nie patrzeć jest stolicą województwa xD nie, to nie zadupie
przez przypadek tylko dlatego, ze jest największe, ale co to ma do rzeczy to nie wiem, zresztą większość obszaru to wsie , Przemyśl, Krosno, czy chociażcy Stalowa Wola już bardziej się nadają na stolicę województwa.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
* 4 miejsce w rankingu - dochód na jednego mieszkańca
* 4 miejsce w rankingu - wydatki na jednego mieszkańca
* 2 miejsce w rankingu - wydatki inwestycyjne na jednego
mieszkańca
* 5 miejsce w rankingu - gdzie się żyje najlepiej
* 5 miejsce w rankingu - "Barometr Dumy Polskich Miast"
* 1 miejsce egzekwio z 3 innymi miastami - gdzie się żyje najdłużej
* 2 krotny laureat Gmina Fair Play
* 8% bezrobocie
ostatanio jak bylem u prezydenta miasta na kawie to wspomnial cos o ze zajeslimy 4 miejsce w rankingu miast pod wzgledem jakosci zycia ale niemoge tego w necie znalesc bodajerze na 1 miejscu byl Gdansk czy Gdynia
Rzeszów, jako pierwsze i jak dotąd jedyne miasto w Polsce, udostępnił mieszkańcom darmowy szerokopasmowy Internet (sieć ResMan). ( zrodlo wiki , ale niewiem czy to ze jednyne jest wciaz aktualne)
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-05-04, 20:18, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
*faris
Wysłany: 2008-05-04, 21:13
Tofman napisał/a:
Rzeszów w rankingach :
* 4 miejsce w rankingu - dochód na jednego mieszkańca
* 4 miejsce w rankingu - wydatki na jednego mieszkańca
* 2 miejsce w rankingu - wydatki inwestycyjne na jednego
mieszkańca
* 5 miejsce w rankingu - gdzie się żyje najlepiej
* 5 miejsce w rankingu - "Barometr Dumy Polskich Miast"
* 1 miejsce egzekwio z 3 innymi miastami - gdzie się żyje najdłużej
* 2 krotny laureat Gmina Fair Play
* 8% bezrobocie
ale to co z tego ? dopiero się rozwija, podczas gdy jest 1-2 DOBRE centra handlowe, 1 kino, gdzie jest więcej niż 1 sala, zero konkurencji... 1 basen w centrum, o innych trzeba sie od znajomych dowiadywac, a dojazd i tak ciulowy.
No i jak ostatnio prezydent miasta był u mnie w szkole to jakoś nie potrafił nic powiedzieć o akutualnych inwestycjach czy czymkolwiek innym. Mówił tylko że 'są', na pytania 'co jest' nie potrafił odpowiedzieć.
A, i jakiejś rozbudowy np. stadionu też nie mamy na co liczyć, bo sam powiedział że nie potrzebujemy. Jasne, bo po co.
Rankingi chyba nie wiele są warte, skoro ludzie widzą co innego. Co raz więcej osób chce wyjeżdżać, bo tu się NIC nie dzieje. Nie no, tydzień temu był koncert FEEl, ale krejzolsko, i zeson motorów rozpoczęty.
Tylko czy to wystarczy ?
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
- os. nowe misto ( muszleka delfinek czy jak zwal )
- obok technikum na matuszczaka
- wosir
wiec najpierw sie zastanow zanim cos napiszesz ok ..?
faris napisał/a:
stadionu też nie mamy na co liczyć
jest juz przygotowany plan rozbudowy stadionu resovi maja stanac hale sportowe i hotel zgoda czeka na podpisanie pzrez URZ obecnego wlasciwela stadionu ( kwetsia czasu)
[ Dodano: 2008-05-04, 21:28 ]
faris napisał/a:
inwestycjach czy czymkolwiek innym
a ja spedzilem u niego w biurze godzine na romowie wlansie o inwestycjach chociazby o tym ze niedlugo rusza budowa 'rzeszow towers' kolo mostu zamkowego
i o tym ze niedlugo sad wynosi sie z zamku i bedzie tam muzeum ( niedaleko miejsca dzie ieszkam konczy sie wlasnie budowa nowego budynku sadu)
i o tym ze zaraz przy granicy rzeszowa powstanie niedlugo specjalna strefa ekonomiczna celem przuciagniecia firm... (opowiedal o tym chyba z 5 min ale kto by tam zpamietal)
zreszta trudno wszuysko wspomniec ale gadalismy jakos godzine..
aha co do kin - multikino w budowie
[ Dodano: 2008-05-04, 21:30 ]
faris napisał/a:
, i zeson motorów rozpoczęty.
Tylko czy to wystarczy ?
bo za tydzien zaczynaja sie juwenalia i zaraz po nich kilku dniowe obchody dnia miasta szkoda ze mieszkasz w tym miescie i tego niewiesz - zal
p.s. a pod koniec maja juwenalia polibudy - jeszze sie nachodzisz po koncertach
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-05-05, 12:43, w całości zmieniany 10 razy
*faris
Wysłany: 2008-05-04, 21:43
Tofman napisał/a:
w reszoie kochana jest conajmniej 3 baseny
- os. nowe misto ( muszleka delfinek czy jak zwal )
- obok technikum na matuszczaka
- wosir
napisałam wyrażnie że 1 basen w centrum, o innych trzeba sie od znajomych dowiadywac, a dojazd i tak ciulowy., centrum to chyba wiesz gdzie jest ?
Tofman napisał/a:
a ja spedzilem u niego w biurze godzine na romowie
u mnie w szkole opowiadał 2h w sumie o niczym
Tofman napisał/a:
bo za tydzien zaczynaja sie juwenalia i zaraz po nich kilku dniowe obchody dnia miasta szkoda ze mieszkasz w tym miescie i tego niewiesz - z
powiem Ci tak - na juwenalia w 60% chodzą licaliści 1 klas i gimnazjaliści, czemu - tego to ja nie wiem. obchodzy dnia miasta... hm, to jest nudne, każdy się przewija bo nie ma co robić, tylko co z tego ?
Tofman napisał/a:
p.s. a pod koniec maja juwenalia polibudy - jeszze sie nachodzisz po koncertach
koncerty to nie wszystko.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
napisałam wyrażnie że 1 basen w centrum, o innych trzeba sie od znajomych dowiadywac, a dojazd i tak ciulowy., centrum to chyba wiesz gdzie jest ?
to dzie kcesz ten basen na dachu ratusza ...? i wez pod uwage to ze wieksze miasta sa jeszcze bardziej rozwleczone :P a ty chyba jestes przyzwyczajona ze wszystkie wazne punkty wraz koscioalem i domem soltysa stoja w srodku wsi co..?
faris napisał/a:
60% chodzą licaliści 1 klas i gimnazjaliści,
czekaj ty to jszcze chyba niebylas nigdy na juwenaliach co ...? bo ja jestem organzatorem od 4 lat i widze ze herezje mi tu wypisujesz / juz ja dobzre wiem na ktorej uczelni ile biletow sie sprzedaje a ty penwie niewiesz nawet ile mamy w miescie studentow
p.s. poczytaj sobie jeszcze o stadionie - dopisalem ci wyzej
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-05-05, 12:45, w całości zmieniany 9 razy
*faris
Wysłany: 2008-05-05, 12:59
Tofman napisał/a:
p.s. poczytaj sobie jeszcze o stadionie - dopisalem ci wyzej
Chodzi o jakiś nowy wypaśny stadion. Albo remont stali, a nie tylko resovi. <czepiam się szczegółów wiem, ale to dyskryminacja, że resovia wszystko dostaje >
Tofman napisał/a:
czekaj ty to jszcze chyba niebylas nigdy na juwenaliach co ...?
byłam, 2 lata temu bieltów naprawdę nie potrzeba
I ogólnie ta dyskusja nie ma sensu, Rzeszów jaki jest taki jest - zadupie to że się rozwija powoli i dopiero zaczyna, to trochę inna sprawa.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
akurat rzeszow jest w pierszej dziesiatce miast o najszybszym tepie rozwju w polsce
pozatym podczas wyboru stolicy wojwodztwa konkurentem Rzeszowa byl Przemysl - pojedz tam do wtedy zrozumiesz sens powiedzenia zadupie ktos tam wpsonnial jeszce o stalowej woli - tam o 20 to nawet monopole sa pozamykane
faris napisał/a:
resovia wszystko dostaje
poprostu znalazl sie inwestor ktory kce rozbudowc ten stadion a stali sie nieda ruszyc bo nalezy do WSK pozatym w Rzeszowie niema innych klubow sportowych wiec jaki ty kcesz stadion stali krasnowia z kransego ..?
faris napisał/a:
czepiam się szczegółów
nom wlasnie tak wyglada ta romowa z toba najpierw napisalas kilka bzdur a jak sypnac konkretami to czepisz sie szczegolow zamist jakiejs konkretnej argumentacji
dodam jedynie jeszcze ze co do samego miasta niewatpliwa jego zalta jest duza ilosc parkow i ogolnie rozumianej zieleni i mala ilosc zaniedbanych budynkow (ruder) z czym np niemoze sobie poradzic krakow, takze z czego niekazdy sobie zdaje sprawe bezplatne wszystystkie miesca parkingowe w miescie co doceniaja zwlaszcza kierowcy z innych miast
moze i w tej chwili rzeszow niejest jakas wpaniala agromeracja ale akurat tempo rozwju ma clakiem niezle trudno moze przeskoczyc np wroclaw ale mysle ze w niedalekiej przyszlosci duzo w tym miescie sie jeszcze zmieni a najgorsze sa wlasnie takie zrzedy jak nasza Faris a bo nie to a bo nietamto zamist wziasc sie do pracy.
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-05-05, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
*faris
Wysłany: 2008-05-05, 19:14
Tofman napisał/a:
moze i w tej chwili rzeszow niejest jakas wpaniala agromeracja
i o to mi ku**a cały czas chodzi. że na razie jest zadupiem i pozostanie, ale się rozwija. umiesz czytać co ja piszę czy nie ?
ja rozumiem, że się wtrąciłeś i musiałeś pochwalić o godzinnej rozmowie z prezydentem miasta, ale on jakoś nie jest tutaj zbyt poważną osobą.
Tofman napisał/a:
zamist wziasc sie do pracy.
właśnie, zamiast chodzić na kawy do prezydenta i tylko gadać to do roboty!
Tofman napisał/a:
pojedz tam do wtedy zrozumiesz sens powiedzenia zadupie ktos tam wpsonnial jeszce o stalowej woli - tam o 20 to nawet monopole sa pozamykane
byłam w obu miastach, a nawet często bywam. Dlatego wspomniałam.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
i ty wlasnie tego nie mozesz zrozumiec ze z tym oto ja sie niezgadzam moze teraz w koncu to do ciebie dotrze bo wychodzi na to ze to chyba jednak ty nieumiesz czytac co ja pisze
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-05-06, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
zalozycielce tego tematu proponuje- albo kredyt studencki albo indywidualny tok studiow:)
to drugie bierze sie jednak po pierwszym roku * ale jest to kwestia dogadania) polega to na tym ze studiujesz sobie dziennie ale nie chodzisz na zajecia bo np.pracujesz potem przed sesja sama chodzisz na konsultacje i zaliczasz material
_________________ Cierpimy, bo czujemy, że dajemy więcej, niż otrzymujemy w zamian
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.