Akooo
Wysłany: 2008-03-05, 15:08 Rządy PO=klęska polityczna
Hej pisze ten temat dlatego że bardzo się niepokoję sytuacją w dzisiejszej Polsce. Od kiedy Tusk przeją władzę zauwazyłem że jego polityka zagraniczna jest katastrofalna dla interesów Polski. Wielu z was napewno myśli że rząd Jarosława Kaczyńskiego był zły i źle kierował Polską
,wielu mówi o nim że chciał z Polski zrobić ciemnogród że był homofobem itp. Bardzo mnie martwi tok myślenia więkrzości polaków widzicie bo to jest tak. W Polsce od 1944r był komunizm bardzo zbrodniczy system który pochłoną wiele ofiar, władze PRL dopuszczały się zbrodni politycznych (fałszowanie histori, przesladowania AK-owców) , podczas stanu wojennego ZOMO zabiło 8 górników a może nawed i więcej nie tylko w kopalniach itp. Od 1989r Polską rządził rząd prokomunistyczny pod przykrywką demokracji i wolnego rynku ale to byli ci sami ludzie którzy za PRL piastowali wysokie funkcje w aparacie władzy,skutecznie zacierali oni swoje dawne zbrodnie i rozprzedawali nasz kraj jednoczesnie byli posłuszni jak psy państwom UE i Jelcynowi(później Putinowi). Gdy w 2006r władzę przeją PiS z J.Kaczyńskim na czele Polska polityka zagraniczna zmieniła się w bardzo duzym stopniu Polska już nie była maskotką rusków i UE tylko stała się państwem które umie wyrazić swoje zdanie na arenie międzynarodowej. Wielu zarzuca Kaczyńskiemu że robił czystki w świecie politycznym i ze codziennie była jakaś nowa afera polityczna. Było tak ale to niejest wina Kaczyńskiego tylko poprzednich rządów którzy rujnowali Polskę . J.Kaczyński wyciągną na światło dzienne brudy o których byśmy nawed nie wiedzieli i prubował ukarać ludzi którzy żerowali na naszym państwie. Wielu mówi tez że gdyby PiS rządził dobrze to nie upadł by po 2 latach. Wiecie jaka jest tego rzyczyna??? Odpowiem wam-Przyczyna tkwi w mediach z TVN-em i GW na czele poniewaz są to media opanowane przez ludzi o lewicowych poglądach lub przez ludzi którzy nie mieli zbyt ''jasnych interesów''
dlatego wyolbrzymiali te wszystkie afery a z ludzi którzy zostali zatrzymani z powaznych powodów robili męczenników politycznych.Jeśli wydażyło się jakieś zatrzymanie jakiegoś lekarza (słuszne zatrzymanie) z wiochy zabitej deskami na miejscu był już TVN i GW. PiS przegrał przez ludzi młodych którzy wiedzą o polityce tyle co ja o ortografi (przyznaję się bez bicia jestem dyslektykiem ) Tusk naobiecywał im kokosów i gruszek na wierzbie
a oni już polecieli zmieniać Polskę na lrlandię z gilem pod nosem. Obawiam się też ze przez politykę Tuska w Polsce nie będzie tarczy antyrakietowej (pewnie wójcio Putin odradził Tuskowi wzamian za mięso) która jest nam bardzo potrzebna. Ja sam jestem młody ale znam sie na polityce, gdy wy oglądaliście ''kubusia puchatka'' w wieku 7 lat to ja z dziadkiem oglądałem obrady sejmu. Proszę o wasze opinie
Moja opinia jest taka, że powielasz opinię innych. Tak bardzo narzekasz na politykę rządu PO, a powiedz, co zrobił z nią rząd poprzedni? Dlaczego polityka wewnętrzna PiS-u skupiała się na aferach i właśnie wyciąganiu brudów i jak owo wyciąganie miało pomóc sytuacji w kraju? Wreszcie która partia wywiązuje się z obietnic wyborczych? Wiadomo, że żadna, po to są obietnice wyborcze. Gdyby Tusk powiedział "Irlandia będzie za 20 lat", "reforma służby zdrowia za 5 lat", "reforma rolna za 3 lata" i tak dalej - gówno by od społeczeństwa dostał i władza mogłaby jeszcze z powrotem wpaść w ręce tej bandy zwanej PiSem.
I na koniec - pisz poprawnie, jeśli chcesz, żeby ktoś uznał Twoją wypowiedź za wartościową. Bo co kogo obchodzi, że nie znasz się na ortografii, wystarczy tekst przez Worda przepuścić, zanim się go wyśle.
Akooo
Wysłany: 2008-03-05, 15:30
Ej ty masz jakieś komunistyczne sympatie??? Ale pis zrobił rzecz wspaniałą : Dobrał się do tego czerwonego ścierwa które rządziło nami do 2006r (oficjalnie 1989r)
Wysłany: 2008-03-05, 15:32
Po pierwsze wiele zmieniło się na lepsze , rząd nie jest agresywny , nie prowadzi wojny z mediami , nie podsłuchuje przeciwników politycznych , nie wykorzystuje służb specjalnych do celów politycznych itd. PiS przegrał wybory ponieważ ludzie chcieli żyć w normalnej atmosferze bez pełnych agresji wystąpień Ziobry i Kaczora. A Polityka zagraniczna PO stoi na znacznie wyższym poziomie niż PiS , Fotyga to przecież porażka była ...
Cytat:
Odpowiem wam-Przyczyna tkwi w mediach z TVN-em i GW na czele poniewaz są to media opanowane przez ludzi o lewicowych poglądach lub przez ludzi którzy nie mieli zbyt ''jasnych interesów''
Jedno z hasełek propagandowych partii takich jak LPR i PiS , wszędzie widzą układ i szarą sieć.
Więc może TV Trwam to dobra telewizja ? Bo zwykle zachwalała PiS a niszczyła PO i Lewicę. ?
Cytat:
PiS przegrał przez ludzi młodych którzy wiedzą o polityce tyle co ja o ortografi (przyznaję się bez bicia jestem dyslektykiem ) Tusk naobiecywał im kokosów i gruszek na wierzbie
Powiedzmy sobie szczerze ile osób wierzyło w to że u nas będzie cud Irlandzki ? To nie obietnice o cudach ale poprawa na Normalność pozwoliła PO wygrać.
Akooo
Wysłany: 2008-03-05, 15:34
Ehh niemam ochoty się kłucić na kolejnym forum ale trudno. A co do zalet PISU to dobrał się do KOMUNISTOW NAJGORSZEGO SCIERWA
niby jak się dobrał? No, jak? Podaj jakieś wyroki, nazwiska ukaranych prawnie osób?
Akooo
Wysłany: 2008-03-05, 15:41
Choćby to że IPN zajmował się badaniem zbrodni komunistycznych a nie jak ekipa pijaka Kwaśniewskiego który ułaskawiał złodzieji i zbrodniarzy.Choćby to że mordercy z ZOMO staneli przed sądem. Za PiS-u sytuacja polaków stale sie poprawiła tylko przez takich jak ty zostało to wszystko zatrzymane gdyby PiS porządził z 10 lat to zyło by się nam o 3x lepiej za PiS-u wzrost gospodarczy sięgał 6/7%. A teraz Tusk woli się układać z Putinem i jego marionetką Miedwiediewem
Wysłany: 2008-03-05, 15:47
Cytat:
Za PiS-u sytuacja polaków stale sie poprawiła tylko przez takich jak ty zostało to wszystko zatrzymane gdyby PiS porządził z 10 lat to zyło by się nam o 3x lepiej za PiS-u wzrost gospodarczy sięgał 6/7%.
Gdyby PiS nie daj boże rządził 10 lat wątpie czy by ktoś został w tym kraju. ;p
Wzrost gospodarczy nie jest sukcesem jednej ekipy rządzącej a już szczególnie PiSu.
Akooo
Wysłany: 2008-03-05, 15:52
albo niedoinformowany gówniarz,
Ja cię nie obrażam i wymagam szacunku do mojej osoby. A co do wyroków to może ich nie było trudno ale każdy rząd jakiś tam błąd popełni ALE PRZED SADEM STANELI!!. Z Kwaśniewski nie robił NIC bo sam był jednym z nich. Skoro jesteś taki (Czytałem twoje posty o Kwaśniewskim OMG''wykształcony'') to podaj mi sukcesy SLD ,tylko niemów o UE i NATO bo to zaden sukces prędej czy później byśmy weszli. PO też oprócz włażenia w tyłek Rosji i Niemcom i robienia dobrze typom pokroju Kulczyk,Misztal nie robi nic
Wysłany: 2008-03-05, 16:06
Akooo napisał/a:
UE i Jelcynowi
Komu więc się sprzedać? Może najlepiej faszyście Bushowi o którym nic tu dziwnym trafem nie ma?
Akooo napisał/a:
rusków
A to co za twór? Wymagam trochę kultury i szacunku.
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Ja cię nie obrażam i wymagam szacunku do mojej osoby. A co do wyroków to może ich nie było trudno ale każdy rząd jakiś tam błąd popełni ALE PRZED SADEM STANELI!!. Z Kwaśniewski nie robił NIC bo sam był jednym z nich. Skoro jesteś taki (Czytałem twoje posty o Kwaśniewskim OMG''wykształcony'') to podaj mi sukcesy SLD ,tylko niemów o UE i NATO bo to zaden sukces prędej czy później byśmy weszli. PO też oprócz włażenia w tyłek Rosji i Niemcom i robienia dobrze typom pokroju Kulczyk,Misztal nie robi nic
A ja Cię obrażam i nie mam szacunku dla Twojej osoby. I powtórzę: niedoinformowany z Ciebie gówniarz
sukcesy SLD? A co ono, rządzi teraz? Ale dobrze: SLD kiedy rządziło, otworzyło Polskę na Zachód i to wystarczyło.
Akooo
Wysłany: 2008-03-05, 17:59
Jesteś zwykłym komunistycznym chamem z którym niechce mięć nic wspólnego!!!! Jesteś dla mnie zerem. Myślałem że że da się tu pogadać kulturalnie ale się myliłem. Idz juz lepiej na zjazd partii SLD czy tam LiD widac nic cię nienauczyła powojenna historia polski że czerwonego scierwa się nie popiera a różnica mięcy KC PZPR a LiD różnica polega na nazwie. A Kwaśniewski powinien siedziec w wieziieniu
Was sympatyków PiSu nic nie nauczy. Człowiek może mówić, że nie jest za SLD, nie głosował na SLD, nie popiera SLD a i tak padnie ofiarą "kaczej" psychozy.
rozumiem, że jeśli ktoś nie głosował na PiS, to jest komunistą?
Czy Ty w ogóle wiesz, czym jest komunizm poza wiadomościami z Googli i ulotką partyjną?
Szkoda tylko, że szmacisz się w tak młodym wieku.
Ostatnio zmieniony przez Igloo 2008-03-05, 19:58, w całości zmieniany 1 raz
Akooo
Wysłany: 2008-03-05, 20:08
Tak wiem czym jest. Jest to zbrodniczy system który zabił wiele milionów ludzi tym jest komunizm. Aha i się nie szmacę. Na was lewaków potrzeba drugiego Pinocheta lub Franco wtedy może by się wam odechciało urządzać parad równośći i innego typu absurdów.
_________________ Jestem przystojny i samotny
*faris
Wysłany: 2008-03-05, 20:12
Igloo napisał/a:
Was sympatyków PiSu nic nie nauczy.
Zabrzmiało jak za komuny, "was towarzyszu nic nie nauczy".
Do jednej osoby zwracać sie w liczbie mnogiej... To jakaś świadoma prowokacja, czy po prostu lubisz uogólniać ?
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Tak wiem czym jest. Jest to zbrodniczy system który zabił wiele milionów ludzi tym jest komunizm. Aha i się nie szmacę. Na was lewaków potrzeba drugiego Pinocheta lub Franco wtedy może by się wam odechciało urządzać parad równośći i innego typu absurdów.
Ależ szmacisz się, szmacisz, paranoiku. A my, lewacy i stare komuchy, mamy się dobrze i rozciągamy naszą szarą sieć na media, zniewalamy je, wprowadzamy naszych ludzi do rządu, hohoho, nie wiesz, na co nas stać
faris - ale "Was, towarzyszu" zwracano się do jednej osoby, natomiast z tymi sympatykami PiSu to był zwrot ogólnie to wielu akoooo, bo przecież jednak trochę takich popaprańców po świecie krąży.
Wysłany: 2008-03-05, 20:55
Akooo napisał/a:
Tak wiem czym jest
Taaa komunę to ty najlepiej pamiętasz. 15 - 16 letni zagorzali antykomuniści, to najgorszy gatunek ;d
No ale co ja, nędzny paproch i pachołek Moskwy, mogę o tym wiedzieć ^^
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2008-03-05, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Akooo
Wysłany: 2008-03-06, 06:14
Ależ szmacisz się, szmacisz, paranoiku. A my, lewacy i stare komuchy, mamy się dobrze i rozciągamy naszą szarą sieć na media, zniewalamy je, wprowadzamy naszych ludzi do rządu, hohoho, nie wiesz, na co nas stać
Już niedługo towarzyszu, juz niedługo... Na Chile wystarczył zamach stanu i juz wszyscy czerwoni wisieli. Nie uda się wam przemalować polski na czerwono
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.