kp1304
Wysłany: 2008-03-08, 20:19
wiecej ustaw a mniej kłótni !!!
markes01
Wysłany: 2008-03-11, 19:52
Niezależnie, kto będzie rządził i tak będzie jedna wielka klęska ;P
Wulf
Wysłany: 2008-03-12, 00:40
Akooo jak zawsze bzdury wypisujesz
Akooo napisał/a:
Od 1989r Polską rządził rząd prokomunistyczny pod przykrywką demokracji i wolnego rynku ale to byli ci sami ludzie którzy za PRL piastowali wysokie funkcje w aparacie władzy,skutecznie zacierali oni swoje dawne zbrodnie i rozprzedawali nasz kraj jednoczesnie byli posłuszni jak psy państwom UE i Jelcynowi(później Putinowi).
Gdy w 2006r władzę przeją PiS z J.Kaczyńskim na czele Polska polityka zagraniczna zmieniła się w bardzo duzym stopniu
Prosze zajrzyj chociaż do wikipedii i sprawdz kto kiedy rządził, bo SLD bynajmniej tyle nie rządziło. Zresztą wg tego co piszesz o ludziach którzy w poprzednim systemie sprawowali władze, to PiS jest jaknajbardziej partia postkomunistyczną.
Mógłbyś podać jakiś konkretny przykład posłusznego wykonywania woli Rosjan ?
Czy masz tu po prostu na myśli, że ten czy inny premier pojechał z wizytą zagraniczną do moskwy? Czy też przyjecie traktatu unijnego przez polskie społeczeństwo w referendum, jako przykład zależności od UE ?
Akooo napisał/a:
Polska już nie była maskotką rusków i UE tylko stała się państwem które umie wyrazić swoje zdanie na arenie międzynarodowej. Wielu zarzuca Kaczyńskiemu że robił czystki w świecie politycznym i ze codziennie była jakaś nowa afera polityczna. Było tak ale to niejest wina Kaczyńskiego tylko poprzednich rządów którzy rujnowali Polskę .
Taaaa to nie wina Kaczyńskiego, że powołał do rządu aferzystów i przestępców, o byłych komunistach (których tak bardzo nei lubisz) nie wspominając
Zresztą zapominasz, chyba, że Ci ludzie (PiS) to nie była jakaś nowość na scenie, to politycy któzy aktywnie uczestniczyli również w poprzednich ekipach.
Akooo napisał/a:
J.Kaczyński wyciągną na światło dzienne brudy o których byśmy nawed nie wiedzieli i prubował ukarać ludzi którzy żerowali na naszym państwie.
Czyli jak każdy rząd, wyciagamy brudy poprzedników, karzemy winnych... i zastepujemy ich...
Akooo napisał/a:
Wielu mówi tez że gdyby PiS rządził dobrze to nie upadł by po 2 latach. Wiecie jaka jest tego rzyczyna??? Odpowiem wam-Przyczyna tkwi w mediach z TVN-em i GW na czele poniewaz są to media opanowane przez ludzi o lewicowych poglądach lub przez ludzi którzy nie mieli zbyt ''jasnych interesów''
Oczywiiiiiiiiiiiscie wszystkiemu winna ta podła "wyborcza" i szatański TVN...
Biedaku jakiś propagandzista okrutnie Cie oszukał...
GW tworzą ludzie o poglądach lewicowych nie liberalnych.
Chciałbym też zauważyć, że właściwie każdy kolejny rząd powtarza te zarzuty, SLD'owscy notable również dość ostro wypowiadali sie na temat tego medium.
Zapominasz też które medium nagłośniło 2 najwieksze afery gospodarcze, co przyczyniło sie do upadku lewicowego rządu, więc prosze przestań pleść takie bzdury.
Do tego mamy inne media takie jak "Dziennik", "Dziennik Polski", "Gazeta Polska", "Wprost","FAkt", "Nasz Dziennik", itd nie mówiąc o tym, że to PiS kontrolował media publiczne, a większosć wspomnianych sprzyjała Kaczyńskim.
Akooo napisał/a:
.Jeśli wydażyło się jakieś zatrzymanie jakiegoś lekarza (słuszne zatrzymanie) z wiochy zabitej deskami na miejscu był już TVN i GW.
Ekhm, chyba zapomnialeś, że sam Ziobro zwołał wtedy konferencje prasową i oskarżył tego lekarza o morderstwo (niesłusznie jak przyznał sąd), do innych zarzutów GW nie miała zastrzeżeń. Nawiasem czy tą dziurą nie była przypadkiem Warszawa ?
Akooo napisał/a:
PiS przegrał przez ludzi młodych którzy wiedzą o polityce tyle co ja o ortografi (przyznaję się bez bicia jestem dyslektykiem ) Tusk naobiecywał im kokosów i gruszek na wierzbie
Ta masz tu na mysli pewnie głównie studentów
Akooo a pamietasz... 3 mln mieszkań, iles tam tysiecy km autostrad ?:P
Akooo napisał/a:
Obawiam się też ze przez politykę Tuska w Polsce nie będzie tarczy antyrakietowej (pewnie wójcio Putin odradził Tuskowi wzamian za mięso) która jest nam bardzo potrzebna. Ja sam jestem młody ale znam sie na polityce, gdy wy oglądaliście ''kubusia puchatka'' w wieku 7 lat to ja z dziadkiem oglądałem obrady sejmu. Proszę o wasze opinie
Nie wiem do czego ona jest nam potrzebna, bo jesli jak chciał PiS jedyne co otrzymamy w zamian za tarcze to wycelowanie przez Rosje rakiet w nasz kraj to niebardzo widze tu poprawe bezpieczeństwa. Akurat w tej kwestii rząd Tuska postawił jedyne sensowne warunki modernizacja armii i protektorat w zamian za zgode na tarcze.
Pewnie już wiesz, że Amerykanie sie zgodzili, choć w sumie mam obawe, że z tą pomocą może być jak z offsetem za F-16...
A teraz wrócmy do tematu, powiem Ci co pominołeś, a gdzie w polityce zagranicznej tkwi problem z nasza nowa ekipą.
Mianowicie kuleje polityka wschodnia, obecna ekipa zdąrzyła być juz wszedzie tylko nie w Wilnie i Kijowie, a własnie to strategiczne partnerstwo czyniło z nas lidera w tym regionie i było naszą siłą w UE, teraz zaczeło kuleć.
Akooo
Wysłany: 2008-03-12, 06:28
wycelowanie przez Rosje rakiet w nasz kraj to niebardzo widze tu poprawe bezpieczeństwa.
Wiesz te rakiety można wycelować w 8 sekund więc niewiem co to mieni że bedzie tarcza, te rakiety pewnie są wycelowane w Warszawe czy Prage. Ale ruscy kiedyś się obudzą z ręką w nacniku ich cud gospodarczy ogranicza się tylko do Moskwy a resta wielkiego kraju klepie biede. Jelcyn też chciał pokazać siłę rosji w 1994r kiedy atakował Czeczenie niestety okazało się że rosja to kolos na glinianych nogach tak jak ZSRR i Rosja skończy tak jak ZSRR ponieważ żyje w niej multum różnych narodów szczególnie na kaukazie. A więc niema sie co bać Ruskich rakiet oni straszą tak jak z przystąpieniem do NATO
Ależ szmacisz się, szmacisz, paranoiku. A my, lewacy i stare komuchy, mamy się dobrze i rozciągamy naszą szarą sieć na media, zniewalamy je, wprowadzamy naszych ludzi do rządu, hohoho, nie wiesz, na co nas stać
Już niedługo towarzyszu, juz niedługo... Na Chile wystarczył zamach stanu i juz wszyscy czerwoni wisieli. Nie uda się wam przemalować polski na czerwono
eh.... Ty naprawdę w to wierzysz, że wszędzie są komuniści i trują Polskę, że UE i Zachód to zło i tak dalej... Niech mi ktoś (nie ako) powie, gdzie się rodzą takie paranoje?
Ostatnio zmieniony przez Igloo 2008-03-12, 14:07, w całości zmieniany 1 raz
Akooo
Wysłany: 2008-03-12, 15:47
Towarzyszu Igloo brak mi do was słów.Możesz mnie obrażać ja i tak będe wiedział swoje, szkoda że nie umiesz dyskutować na poziomie tylko rzucasz na mnie mięsem mówisz tak samo jak w wiadomościach północnokoreańskich o USA tam w krld też twierdzą że ich kraj jest najszczęśliwszy na świecie a amerykanie to zapluci imperialiści którzy dali im embargo na hamburgery. To był tylko taki przykład towarzyszu.
_________________ Jestem przystojny i samotny
Ostatnio zmieniony przez Akooo 2008-03-12, 15:49, w całości zmieniany 1 raz
A ja mam inną teorię Akooo został porwany przez kosmitów którzy zrobili mu pranie mózgu i stał sie ślepym żołnierzem Koczora. Ale tak serio to zgadzam się najbardziej z wulfem, a poza tym Akooo zachowuje się jak jego bóstwo czyli Kaczyński i potrafi odpowiedzieć tylko atakiem i nie znajduje żadnych argumentów na obronę poprzednich rządów, tylko stare slogany PiS-owskie. Skąd inąd poprzednie rządy przyniosły w Polsce przede wszystkim to, że ludzie w tym kraju się obudzili i zaczeli brać swój los w swoje ręce idąc do wyborów. Narazie rządy PO nie do końca mnie zadowalają, ale wierze w Tuska. Wystarczy na niego popatrzeć na jego przemęczenie i to jaki zapracowany jest, ponieważ nie będzie łatwo naprawić tego co zepsuły poprzednie rządy.
_________________ Spójrz, gdybyś miał jedna jednyna szanse
By ziścić wszystko o czym kiedykolwiek marzyłeś Jeden moment
Złapał byś go czy po prostu pozwolił mu się wyślizgnąć...???
Wysłany: 2008-05-30, 00:02 Re: Rządy PO=klęska polityczna
Akooo napisał/a:
Hej pisze ten temat dlatego że bardzo się niepokoję sytuacją w dzisiejszej Polsce. Od kiedy Tusk przeją władzę zauwazyłem że jego polityka zagraniczna jest katastrofalna dla interesów Polski. Wielu z was napewno myśli że rząd Jarosława Kaczyńskiego był zły i źle kierował Polską
,wielu mówi o nim że chciał z Polski zrobić ciemnogród że był homofobem itp. Bardzo mnie martwi tok myślenia więkrzości polaków widzicie bo to jest tak. W Polsce od 1944r był komunizm bardzo zbrodniczy system który pochłoną wiele ofiar, władze PRL dopuszczały się zbrodni politycznych (fałszowanie histori, przesladowania AK-owców) , podczas stanu wojennego ZOMO zabiło 8 górników a może nawed i więcej nie tylko w kopalniach itp. Od 1989r Polską rządził rząd prokomunistyczny pod przykrywką demokracji i wolnego rynku ale to byli ci sami ludzie którzy za PRL piastowali wysokie funkcje w aparacie władzy,skutecznie zacierali oni swoje dawne zbrodnie i rozprzedawali nasz kraj jednoczesnie byli posłuszni jak psy państwom UE i Jelcynowi(później Putinowi). Gdy w 2006r władzę przeją PiS z J.Kaczyńskim na czele Polska polityka zagraniczna zmieniła się w bardzo duzym stopniu Polska już nie była maskotką rusków i UE tylko stała się państwem które umie wyrazić swoje zdanie na arenie międzynarodowej. Wielu zarzuca Kaczyńskiemu że robił czystki w świecie politycznym i ze codziennie była jakaś nowa afera polityczna. Było tak ale to niejest wina Kaczyńskiego tylko poprzednich rządów którzy rujnowali Polskę . J.Kaczyński wyciągną na światło dzienne brudy o których byśmy nawed nie wiedzieli i prubował ukarać ludzi którzy żerowali na naszym państwie. Wielu mówi tez że gdyby PiS rządził dobrze to nie upadł by po 2 latach. Wiecie jaka jest tego rzyczyna??? Odpowiem wam-Przyczyna tkwi w mediach z TVN-em i GW na czele poniewaz są to media opanowane przez ludzi o lewicowych poglądach lub przez ludzi którzy nie mieli zbyt ''jasnych interesów''
dlatego wyolbrzymiali te wszystkie afery a z ludzi którzy zostali zatrzymani z powaznych powodów robili męczenników politycznych.Jeśli wydażyło się jakieś zatrzymanie jakiegoś lekarza (słuszne zatrzymanie) z wiochy zabitej deskami na miejscu był już TVN i GW. PiS przegrał przez ludzi młodych którzy wiedzą o polityce tyle co ja o ortografi (przyznaję się bez bicia jestem dyslektykiem ) Tusk naobiecywał im kokosów i gruszek na wierzbie
a oni już polecieli zmieniać Polskę na lrlandię z gilem pod nosem. Obawiam się też ze przez politykę Tuska w Polsce nie będzie tarczy antyrakietowej (pewnie wójcio Putin odradził Tuskowi wzamian za mięso) która jest nam bardzo potrzebna. Ja sam jestem młody ale znam sie na polityce, gdy wy oglądaliście ''kubusia puchatka'' w wieku 7 lat to ja z dziadkiem oglądałem obrady sejmu. Proszę o wasze opinie
Ja uważam, że autor tego posta ma otwarte oczy.
Studiuję kulturoznawstwo i nie jest mi obca tematyka kultury audiowizualnej, mediów, sztuki reklamy, sposobów kierowania opinią publiczną... Uważam, że media komercyjne z TVN na czele dokonały zamachu stanu na rząd J. Kaczyńskiego. Nie mogłem patrzeć jak PO obraca kota ogonem, przy każdej swojej wpadce, a jak tym kotem wywija na wszystkie strony przy najmniejszej wpadce rządu PiS.
Politycy PO wmawiali nam, że za PiSu był szum i chaos, ale każdy człowiek o otwartych oczach widzi, że każdy szum wywoływali politycy opozycji z PO na czele, a PiS jedynie musiał się bronić.
Teraz za rządów Tuska jest spokojniej, bo PiS umie zachować kulturę, której brakowało PO za rządów PiSu.
Poza tym większość szumu i rzekomych afer na temat polityków PiS i koalicji, to były szybko dementowane POmówienia, które nie miały za zadanie nic innego jak tylko sukcesywnie szargać opinię PiSu wśród podatnej na manipulację młodzieży (głównie).
[ Dodano: 2008-05-30, 00:27 ]
Igloo napisał/a:
akoooo Ty chyba jakiś żart jesteś albo niedoinformowany gówniarz, albo sympatyk PiSu próbujący siać dobrą nowinę na forach
Podaj mi wyroki na komunistach ogłoszone za rządów PiSu. No, dalej.
A ty podaj mi informację na temat postępów w ramach obiecanego "cudu irlandzkiego".
Spoko. Dajmy czas Tuskowi. Ale przypominam sobie, że PiS nie zdążył miesiąc czasu rządzić jak juz PO robiło medialny szum i jedną wielką gorączkę, że "w kraju jest tragedia", "wszystko wali się na łeb i na szyję", "za granicą nas nienawidzą", "ogromne szanse przeciekają nam między palcami"... i inne tego typu bzdury. Tymczasem krej aż kipiał od gwałtownego przyrostu gospodarczego, wzrostu wynagrodzeń, zmniejszającego się bezrobocia. Niech nikt mi nie mydli oczu, że to z powodu emigracji, bo wiadomo, że to był okres kiedy emigracja zahamowała się. Poza tym mówię o statystykach, które mówiły o kilkuprocentowym wzroście miejsc pracy na terenie naszego kraju! a to wszystko za rządów PiS. Ale to nie koniec.
Dalej mamy Dobranie się do tyłków zbrodniarzom, konfidentom komunistycznym. PiS siał postrach wśród skorumpowanych biznesmenów, polityków i lekarzy. Żaden zwykły śmiertelnik jak my nie doznał od nich krzywdy. Bały się tylko takie Skur***ny jak Sawicka, z której zrobili męczennika, a przecież to zwykły sprzedajny złodziej z PO.
Ale spoko to jeszcze nie koniec. Warto zwrócić uwagę, że politycy PO robili wszystko co w ich mocy żeby jak najbardziej utrudnić rządzenie PiS. To było okropne. Cały swój potencjał skupili na usilnej polityczno-medialnej walce z rządem PiS.
PO rządzi już siedem miesięcy. To 1/4 czasu jaki miał PiS. I co? Słucham co do tej pory PO zdziałało? Tylko nie mydlcie mi oczu, że jest spokojnie, bo to akurat zaleta kultury opozycji jaką stanowi PiS. Na razie Tusk strzela słodkie uśmieszki do kamer i zgrywa anioła światłości, ale JEDNO WIELKIE GÓWNO ROBI! Zafundował sobie wycieczkę za 1500 000 złotych, ale kiedy Lech Kaczyński ugościł ambasadora drogim winem, to PO chciało go rozliczać z tego rozważając nawet możliwość doniesienia do prokuratury.
Spójrzcie prawdzie w oczy. "Cud irlandzki" stanie się niedługo związkiem frazeologicznym podobnie jak - "wyszedł jak Zabłocki na mydle", co skądinąd jest powiedzeniem jak najbardziej trafnym w odniesieniu do wszystkich naiwnych ludzi, którzy uwierzyli Tuskowi i PO.
[ Dodano: 2008-05-30, 00:30 ]
Igloo napisał/a:
Akooo napisał/a:
albo niedoinformowany gówniarz,
Ja cię nie obrażam i wymagam szacunku do mojej osoby. A co do wyroków to może ich nie było trudno ale każdy rząd jakiś tam błąd popełni ALE PRZED SADEM STANELI!!. Z Kwaśniewski nie robił NIC bo sam był jednym z nich. Skoro jesteś taki (Czytałem twoje posty o Kwaśniewskim OMG''wykształcony'') to podaj mi sukcesy SLD ,tylko niemów o UE i NATO bo to zaden sukces prędej czy później byśmy weszli. PO też oprócz włażenia w tyłek Rosji i Niemcom i robienia dobrze typom pokroju Kulczyk,Misztal nie robi nic
A ja Cię obrażam i nie mam szacunku dla Twojej osoby. I powtórzę: niedoinformowany z Ciebie gówniarz
sukcesy SLD? A co ono, rządzi teraz? Ale dobrze: SLD kiedy rządziło, otworzyło Polskę na Zachód i to wystarczyło.
Jesteś prymitywny I nie powiedziałbym tego truizmu, gdyby nie twój jawny brak szacunku dla akooo
_________________ [podpis niezgodny z regulaminem forum]
*faris
Wysłany: 2008-05-30, 10:59
Medard napisał/a:
Ale przypominam sobie, że PiS nie zdążył miesiąc czasu rządzić jak juz PO robiło medialny szum i jedną wielką gorączkę
To mi przypomina sytuację, gdy po 100 dniach rządów PiSu, PO wręcz wymachiwało programem wyborczym PiSu i z jadem wykrzykiwało co PiS zrobił do tej pory. tymczasem po 100 dniach rządu PO można jedynie usłyszeć, że " za wcześnie na ocenę rządu". Kocham PO
Medard napisał/a:
I co? Słucham co do tej pory PO zdziałało?
Pozmianieli nazwy niektórych uczelni
Zakazali strajkować lekarzom, żeby było że niby dogadali się z nimi i sytuacja jest ok.
Strajków jest więcej, ale TV o tym nie mówi, bo by wyszło, że PO nie dogaduje się z nikim.
Pierwszy raz jest taki szał z maturami, że same błędy wynajdują. Czyżby pani minister edukacji nie dopilnowała tego ?
Utopili laptopa Ziobry.
Można zaliczyć obietnicę zwolnienia wiceministra Spraw Zagranicznych Karola Karskiego dzień po tym jak sam Donek podpisał jego zwolnienie.
O, do osiągnięć z pewnością trzeba zaliczyć to, że wszystkie wycieczki odbywają się samolotami rejsowymi.
Donek psioczył przez 2 lata, że PL brakuje uśmiechu, teraz jest tego aż zanadto, bo tylko chodzi i się uśmiecha. Chyba tymi uśmiechami chce załatwiać problemy... Może to jakiś kolejny sukces ?
Jego dwulicowość, rozdwojenie jaźni, każdemu mówi co innego z pewną dozą "miłości", i ciągle przed wyborami chrzanił o zaufaniu.
i jeszcze cudowne odnalezienie Stokłosy, powrót Krauzego, zacieśnienie stosunków z Unią, która nie chce trójkciącika z USA, no i w obronie mediów komercyjnych trzeba zlikwidować media publiczne.
Ach, same cuda i w ogóle tej PL teraz...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-05-30, 11:18
faris napisał/a:
Pierwszy raz jest taki szał z maturami, że same błędy wynajdują. Czyżby pani minister edukacji nie dopilnowała tego ?
faris, co roku tak jest, wiec nie przesadzaj, gdy ja mialam mature pan minister zmienil nam ja calkowicie nie mowiac ze tez byly bledy -.-
Cytat:
Utopili laptopa Ziobry.
Pewnie sam Tusk to zrobil nie?
faris napisał/a:
O, do osiągnięć z pewnością trzeba zaliczyć to, że wszystkie wycieczki odbywają się samolotami rejsowymi.
faris, jakbys ogladalam telewizje za rzadow PiS to bys wiedziala ze nic sie nie zmienilo -.-
Jakby nie bylo i tak bedzie zle
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-05-30, 11:45
Mokra napisał/a:
faris, co roku tak jest, wiec nie przesadzaj, gdy ja mialam mature pan minister zmienil nam ja calkowicie nie mowiac ze tez byly bledy -.-
No tak, policzmy - źle ułożony temat z j.polskiego, danie na maturze wierszy których prawie nikt nie omawiał (to podchodzi pod rozszerzoną, a nie pdostawową). Błędne rozwiązanie z fizyki zamieszczone na CKE, i źle sformułowane z matematyki. Dodajmy do tego, że w ciągu roku chyba z 3 razy zmieniał się program który obowiązuje na maturze, więc wszystko jest super, co nie ?
Mokra napisał/a:
Pewnie sam Tusk to zrobil nie?
Ja byłam pewna, że Ty.
Mokra napisał/a:
faris, jakbys ogladalam telewizje za rzadow PiS to bys wiedziala ze nic sie nie zmienilo -.-
Tzn co ? TVN i Polsat ? 2 najwieksze komercyjne kanały w PL, które przekazują to co chcą ?
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Właśnie. Dlatego ostatnie wybory zbojkotowałem. Jest to strata czasu, kiedy nie istnieje lepsza alternatywa. A poza tym, jakkolwiek by nie było, Polak zawsze znajdzie powody do narzekania, zupełnie jakby nie miał nic lepszego do roboty.
Wysłany: 2008-05-30, 13:04
Ja też nie głosowałem, bo jestem apolityczny, ale bronię PiS, bo nie mogę patrzeć na toą parszywą mordę zakłamanego Tuska, polityczną obłudę jego partii oraz jawne kłamstwa na których opiera się ich antyPiSowa kampania medialna. Do tego kampania prezydencka Donalda Tuska, to już w ogóle brzytwa mi się w kieszeni otwiera.
mhm, Kczorek ma epsza, taka szczera i bije od niego madrosc i dobro
Na pewno nie kipi z niego taka obłuda i fałszywy uśmiech jak u Donalda. Podobało mi się to porównanie, którego użył J Kaczyński w stosunku do Tuska: "To wilk w owczej skórze, ale spod tej maski owcy wystają wilcze kły"
P.S.
Ale oddam honor PO. Jednak coś działają w końcu wezmą się za prywatyzację szpitali, której tak bardzo się wypierali...
Wysłany: 2008-05-30, 13:33
Medard napisał/a:
Na pewno nie kipi z niego taka obłuda
na pewno?
Medard napisał/a:
fałszywy uśmiech jak u Donalda
oh to Kczorek sie nie usmicha jednak?! Zawsze sie zastanawialam czy ten taki grymas jak u niemowalaka zesranego do pieluszki, to usmiech czy moze nabiera poweitrze.
Medard napisał/a:
Podobało mi się to porównanie, którego użył J Kaczyński w stosunku do Tuska: "To wilk w owczej skórze, ale spod tej maski owcy wystają wilcze kły"
Wysłany: 2008-05-30, 13:57
Mokra napisał/a:
Medard napisał/a:
Na pewno nie kipi z niego taka obłuda
na pewno?
J. Kaczyński nie prowadził polityki opartej na udawaniu anioła światłości, strzelania takich oto pap do kamery: a caaała polityka Tuska na tym się opiera i na tym się kończy.
Medard napisał/a:
fałszywy uśmiech jak u Donalda
oh to Kczorek sie nie usmicha jednak?! Zawsze sie zastanawialam czy ten taki grymas jak u niemowalaka zesranego do pieluszki, to usmiech czy moze nabiera poweitrze.[/quote]
Po tym można poznać, że jego śmiech jest szczery, że uśmiecha się naturalnie, a nie za pomocą wyćwiczonych przed lustrem min jak Doni. Kaczuś śmieje się wtedy kiedy widzi ku temu powód, a nie po to by w oczach naiwnych ludzi uchodzić za wielce radosnego, kipiącego nieuzasadnionym optymizmem showmana.
Medard napisał/a:
Podobało mi się to porównanie, którego użył J Kaczyński w stosunku do Tuska: "To wilk w owczej skórze, ale spod tej maski owcy wystają wilcze kły"
no to jest obludny czy grozny z twarzy?[/quote]
Zabieg stylistyczny jakiego użył tutaj J. Kaczyński w lingwistyce nazywany jest Przenośnią. Przenośnia "wilk w owczej skórze" służy do określenia ludzi przewrotnych i zakłamanych. J. Kaczyńskiemu chodziło zatem o to, że Donald Tusk jest osobą przewrotną i zakłamaną, czyli obłudną, a słowa "...ale spod tej maski owcy wystają wilcze kły" są kolejną przenośnią, za pomocą której J. Kaczyński chciał nam powiedzieć, żebyśmy się przypatrzeli działaniom Tuska, a wtedy odkryjemy, że to kłamca ("wilcze kły").
*faris
Wysłany: 2008-05-30, 17:29
Co jest jeszcze najciekawsze - ponad pół roku rządzi już PO, a wszyscy jego zwolennicy nadal się czepiają PiSu Jakieś kompleksy ?
Medard, Mokra robi z Ciebie głupka, a Ty się nakręcasz. Nie marnuj czasu na kogoś, kto nie wie nic o polityce, prócz tego co jej tv przekazało za czasów PiSu...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.