Forum Dyskusyjne :: PSL ma Waldemara Pawlaka który zna się na linuxie oraz pisze

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Świat polityki » PSL ma Waldemara Pawlaka który zna się na linuxie oraz pisze

PSL ma Waldemara Pawlaka który zna się na linuxie oraz pisze
Autor Wiadomość

hyderparki 

Wysłany: 2007-09-18, 20:43   PSL ma Waldemara Pawlaka który zna się na linuxie oraz pisze

Z tego co wiem, to Waldemar Pawlak zna się bardzo dobrze na linuxie, dzięki jego wiedzy cała komupterowa struktura PSL stoi na serwerach linuxowych, zaykłe stanowiska komputerowe także posiadają system operacyjny Linux. To jest ewenement w całej Polsce gdzie wydaje się olbrzymie pieniądze na Windows, kótry jest poruwnywalny do Linuxa, a jeżęli chodzi o serwery to jest dalekjo z tyłu. Do tego Pawlak pisze skrypty w php, jest to jego hobby. Jak się o tym dowiedziałem to mnie ścieło, bo który polityk zajmuje się oprócz gadania głupot jakimiś sensownymi sprawami.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-09-19, 07:09   

a ja myślałam, że to temat stricte polityczny.

chwali się to, że jeden z popularnych polityków potrafi robić coś więcej, niż tylko kombinować jak się dorobić.

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-09-19, 11:21   

najpierw info:

microsoft ma okolo 80% rynku komputerow osobistych klasy PC i tylko 20% serwerow

Unix/Linux okolo 80% rynku serwerow a tylko 20% komputerow stacjonarnych

w zwiazku z w/w faktami niedziwi mnie ze serwery w PSL-u stoja na linuxie

moze i niespodzianka jest to ze komputery stacjonarne maja rowniez Linuxa ( choc niektore firmy sprzedaja juz komputry z linuxem np. dell ) ale to moze wynikac z tego ze PSL jest raczej mniej zamozna partia zeby niepowiedziec wrecz biedna..

dodam ze niewtpliwa zaleta a jednoczesnie wada linuxa z zastosowaniu domowym jest to ze jest darmowy ( tu jesli beda chetni to pociagne temat w innym dziale )

Pit 'My Baby' 

Wysłany: 2007-09-24, 13:57   

Jak to prawda to na niego zaglosuje :P , na nich wlasciwie

kotlecik 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2007-09-25, 09:54   

Pit 'My Baby' napisał/a:
Jak to prawda to na niego zaglosuje :P , na nich wlasciwie
bo pisze skrypty w php i ma pojecie o linuxie? ^^ co 10 czlowiek piszący w internecie potrafi pisac roznego rodzaju skrypty i okielznac linuxa ^^

Pit 'My Baby' 

Wysłany: 2007-09-25, 15:20   

Cytat:
bo pisze skrypty w php i ma pojecie o linuxie? ^^ co 10 czlowiek piszący w internecie potrafi pisac roznego rodzaju skrypty i okielznac linuxa ^^

Bo pokazal ze jest wybor. Co 10 powiadasz, a masz jakies dane na ten temat, strzelabym ze w dobie neostrady i powszechnej glupoty co 2 uzytkownik ledwo wie gdzie jest przycisk power na obudowie.

Odpowiedz do tematu