hyderparki
Wysłany: 2007-09-18, 20:43 PSL ma Waldemara Pawlaka który zna się na linuxie oraz pisze
Z tego co wiem, to Waldemar Pawlak zna się bardzo dobrze na linuxie, dzięki jego wiedzy cała komupterowa struktura PSL stoi na serwerach linuxowych, zaykłe stanowiska komputerowe także posiadają system operacyjny Linux. To jest ewenement w całej Polsce gdzie wydaje się olbrzymie pieniądze na Windows, kótry jest poruwnywalny do Linuxa, a jeżęli chodzi o serwery to jest dalekjo z tyłu. Do tego Pawlak pisze skrypty w php, jest to jego hobby. Jak się o tym dowiedziałem to mnie ścieło, bo który polityk zajmuje się oprócz gadania głupot jakimiś sensownymi sprawami.
microsoft ma okolo 80% rynku komputerow osobistych klasy PC i tylko 20% serwerow
Unix/Linux okolo 80% rynku serwerow a tylko 20% komputerow stacjonarnych
w zwiazku z w/w faktami niedziwi mnie ze serwery w PSL-u stoja na linuxie
moze i niespodzianka jest to ze komputery stacjonarne maja rowniez Linuxa ( choc niektore firmy sprzedaja juz komputry z linuxem np. dell ) ale to moze wynikac z tego ze PSL jest raczej mniej zamozna partia zeby niepowiedziec wrecz biedna..
dodam ze niewtpliwa zaleta a jednoczesnie wada linuxa z zastosowaniu domowym jest to ze jest darmowy ( tu jesli beda chetni to pociagne temat w innym dziale )
bo pisze skrypty w php i ma pojecie o linuxie? ^^ co 10 czlowiek piszący w internecie potrafi pisac roznego rodzaju skrypty i okielznac linuxa ^^
Bo pokazal ze jest wybor. Co 10 powiadasz, a masz jakies dane na ten temat, strzelabym ze w dobie neostrady i powszechnej glupoty co 2 uzytkownik ledwo wie gdzie jest przycisk power na obudowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.