Z tego co zauwazylam, to nie bylo jeszcze takiego tematu>zdziwienie<.
Co sadzicie o becikowym?Przyczyni sie do zwiekszenia ilosci dzieci w Polsce?A jesli tak,to czy takze nie przyczyni sie do tego,ze w domach dziecka,na smietnikach itp. bedzie wiecej porzuconych maluchow?PiS ma zamiar dawac go wszystkim matkom,niezaleznie od wysokosci ich zarobków.Te ,ktorych dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl dostana 2000zl,pozostale otrzymaja 1000.Przez taka rozrzutnosc rzad musi znalesc dodatkowe 360 mln."Ta decyzja ma charakter symboliczny, bo ona oznacza rozpoczęcie polityki prorodzinnej - cieszy się szef partii, Roman Giertych"(fakty interia).
Ja na razie powstrzymam sie od wyrazenia swojej opinii,czekam na wasze wypowiedzi.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
1000 złotych, 2000 złotych? Co to kurde jest? Na ile to ma niby starczyć? Kupisz dziecku wózek, ubrania, łóżeczko, i co z tego zostaje? Przecież na tym się nie kończy. Przecież dziecko to nie jest jednorazowy wydatek - pieluchy, żywność i ubrania trzeba kupować bez przerwy, a przy takich wypłatach marnie to widzę... Zwiększona liczba porzuconych maluchów? Też możliwe... niestety. To jest kompletnie bez sensu - Giertych tylko jeszcze bardziej podkreśla swą głupotę.
Nie wiem czy wiecie ale te "becikowe" poczatkowo mialo wynosic az 5000zl na jedno dziecko Nie to zeby bronic matce tych pieniedzy w koncu jak daja to trzeba brac ale skad wziac na to tyle pieniedzy skoro dziennie rodzi sie kilkaset dzieci w Polsce ?? W koncu stwierdzili ze te 5000zl jest stanowczo za duzo i zmniejszyli do tego 1000zl ale tez:
Prymas napisał/a:
Co to kurde jest? Na ile to ma niby starczyć? Kupisz dziecku wózek, ubrania, łóżeczko, i co z tego zostaje?
Nie wiem czy wiecie ale te "becikowe" poczatkowo mialo wynosic az 5000zl na jedno dziecko
podobno jak bedziemy prowadzic dalej taka polityke,to wkrotce nasze podatki beda szly na splacanie dlugow ,ktore zaciagnie Mracinkiewicz u innych panstw.Co za upokorzenie. :?
Prymas napisał/a:
1000 złotych, 2000 złotych? Co to kurde jest? Na ile to ma niby starczyć? Kupisz dziecku wózek, ubrania, łóżeczko, i co z tego zostaje? Przecież na tym się nie kończy
kolego,1000 zl nie starczy nawet na kupno dobrego wozka.O ubraniach,lozeczku,pieluchach mozna pomarzyc dostajac taka kwote.Nie oszukujmy sie wiec,ze te pieniadze sprawia ,ze kobiety nie pochodzace z patologicznych rodzin rzuca sie do rodzenia dzieci. Mysle,ze moga to wziasc pod uwage,ale nie bedzie to glowny powod,dla ktorego zdecyduja sie w koncu na dziecko. Ludzie,ktorzy chca wychowac takiego brzdaca w optymalnie dobrych wraunkach,ktorzy chca pozniej wyksztalcic go i zapewnic mu utrzymanie na studiach, na pewno przy planowaniu dziecka nie beda patrzec na tzw.becikowe.Przeciez (jak juz to napisal Prymas),dziecko to nie jednorazowa inwestycja, tylko decyzja,ktora bedzie dotyczyla zywej istoty. LPR podchodzi do tego strasznie lekkomyslnie, sa tak zaslepieni plodzeniem tych dzieci (nie brac prosze tego doslownie'),ze nie mysla o ludziach , dla ktorych te 2000 zl to tylko kolejne fundusze dostarczane im na spirytus.Idac tokiem rozumowania rodzin patologicznych,to oczywiste ze maja gdzies to dziecko,sadza ze jakos sie je wychowa,niewazne jak.I tak panstwo-nie wiedzac o tym- powoduje,ze wkrotce bedzie wiecej bezrobotnych bez kwalifikacji,wiecej rzeĄmieszkow,wiecej matek na utrzymaniu panstwa etc.
And I have no privacy
podobno jak bedziemy prowadzic dalej taka polityke,to wkrotce nasze podatki beda szly na splacanie dlugow ,ktore zaciagnie Mracinkiewicz u innych panstw.Co za upokorzenie.
Teraz zaczynam sie zastanawiac ktory rzad by lepszy :? Ten co byl czy ten co teraz jest :?
Świętoszka napisał/a:
LPR podchodzi do tego strasznie lekkomyslnie, sa tak zaslepieni plodzeniem tych dzieci (nie brac prosze tego doslownie'),ze nie mysla o ludziach , dla ktorych te 2000 zl to tylko kolejne fundusze dostarczane im na spirytus
Oni wszyscy zapewnie tak mysla: "Dalismy im pieniadze na dzieciaka a to co z nimi zrobia to nas nie obchodzi i niech daca nam spokoj" Jesli faktycznie jest takie ich podejscie do tej sprawy to mamy przecudowny rzad bez kitu
Oni wszyscy zapewnie tak mysla: "Dalismy im pieniadze na dzieciaka a to co z nimi zrobia to nas nie obchodzi i niech daca nam spokoj" Jesli faktycznie jest takie ich podejscie do tej sprawy to mamy przecudowny rzad bez kitu
niestety tak zapewne jest :? co za hipokryci :roll:
Matys napisał/a:
Teraz zaczynam sie zastanawiac ktory rzad by lepszy Ten co byl czy ten co teraz jest
ja od razu wiedzialam,ze bedzie zle sie dzialo-PiS,Samoobrona plus LPR to zle polaczenie.
And I have no privacy
kolego,1000 zl nie starczy nawet na kupno dobrego wozka
Nie będę się spierać - nie oriętuję się w cenach wózkow...
Świętoszka napisał/a:
Nie oszukujmy sie wiec,ze te pieniadze sprawia ,ze kobiety nie pochodzace z patologicznych rodzin rzuca sie do rodzenia dzieci.
Z psychologicznego punktu widzenia będzie to wyglądać mniej więcej tak: Jest sobie patologiczna rodzina, która każdą możliwą do wydania gotówkę przeznacza na alkohol. Widzą, że państwo daje zastrzyk pieniędzy za coś, co z pozoru nie będzie sprawiało problemu, a jednocześnie będzie Ąródłem przyjemności (związanej ze spożywaniem napojów wyskokowych). - Działa to na ich podświadomość, bo ciało alkoholoka "automatycznie" szuka jak najprostrzego sposobu, aby zaspokoić swój głód. W końcu nastaje dzień, w którym przychodzi tak zwana "odpowiedzilność" - i co się wtedy dzieje? Niewinne dzieci cierpią, a w przyszłości albo są już martwe, albo zmieniają się w ludzi jeszcze gorszych, niż ich rodzice... Bo jak w takich warunkach nauczyć się jakiś dobrych nawyków?
Nie będę się spierać - nie oriętuję się w cenach wózkow...
w koncu jestem mamusia chrzesta wiem wszystko o kosztach utrzymania dzieciaczka :wink:
Prymas napisał/a:
Z psychologicznego punktu widzenia będzie to wyglądać mniej więcej tak: Jest sobie patologiczna rodzina, która każdą możliwą do wydania gotówkę przeznacza na alkohol. Widzą, że państwo daje zastrzyk pieniędzy za coś, co z pozoru nie będzie sprawiało problemu, a jednocześnie będzie Ąródłem przyjemności (związanej ze spożywaniem napojów wyskokowych). - Działa to na ich podświadomość, bo ciało alkoholoka "automatycznie" szuka jak najprostrzego sposobu, aby zaspokoić swój głód. W końcu nastaje dzień, w którym przychodzi tak zwana "odpowiedzilność" - i co się wtedy dzieje? Niewinne dzieci cierpią, a w przyszłości albo są już martwe, albo zmieniają się w ludzi jeszcze gorszych, niż ich rodzice... Bo jak w takich warunkach nauczyć się jakiś dobrych nawyków?
dokladnie
And I have no privacy
jak dal mnie to dobre i to ze chociaz po te 1000 zł dostana matki. Kazdy grosz jest wazny gdy pojawia sie dziecko...
pewnie,ale zeby nie byly powodem ,aby robic te dzieci
And I have no privacy
Świętoszka, ja tma jestem za przytostem naturalnym bo wkońcu ktos bedzie musiał pracowac na moją emeryture :lol:
Ale to nie jest sposob na emerytury,bo pieniadze nie beda szly na nie, tylko na utrzymanie zlodziei w wiezieniach i sierot w domach dziecka.Jesli chodzi o emerytury,to najlepszym wyjsciem byloby wplacanie pewnego procentu na wlasne skladki -nie dosc ze wiecej oszczedzimy,to jeszcze wiemy,ze na pewno na starosc dostaniemy te pieniadze.A nie jak teraz,ze placimy panstwu.Te dwie rzeczy powinno sie oddzielic od siebie.
And I have no privacy
Wysłany: 2006-01-03, 17:05
A widzieliście jak PO głosowało? To czyste chamstwo, zawiodłem się na tej partii...zagłosowali "ZA" w projekcie o wprowadzeniu becikowego dla wszystkich matek, chociaż to sprzeczne z ich programem...dlaczego? proste...niech się rząd Marcinkiewicza martwii skąd wziąść pieniądze
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Szczerze? to i tysiak czy dwa dobry. ale pieniądze na wychowanie dziecka sa potrzebne cały czas. niezależnie czy ma dwa lata czy dziesięć lub szesnaście. taka pomoc to tylko zachęta do "robienia dzieci" a nie pomoc osobom które świadomie zdecydują się na dziecko...
_________________ All good things come to an end...
;]
Ostatnio zmieniony przez drobiczek 2006-01-30, 19:52, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-01-31, 08:18
drobiczek napisał/a:
Szczerze? to i tysiak czy dwa dobry. ale pieniądze na wychowanie dziecka sa potrzebne cały czas. niezależnie czy ma dwa lata czy dziesięć lub szesnaście. taka pomoc to tylko zachęta do "robienia dzieci" a nie pomoc osobom które świadomie zdecydują się na dziecko...
Dla rodziny to zaledwie tysiąc złotych, który starczy na bardzo krótko, a dla rządu milionowe straty....ale czego sie nie robi pod publiczkę?
Pomysł becikowego był jak dla mnie ównież nie do przyjęcia ,ale cóż stało sie inaczej. Kijem Wisły nie cofniecie. Można się pocieszac faktem ,że (o czym pewnie niewiel osób stąd wie - czyżby wielki polityk M. Was nie poinformował) za niecałe pół roku ,może troche dłużej zostaną wprowadzone liczne ulgi dla rodzin z dziećmi.
Niestety w tak krótkim czasie ,jaki miało PiS dało się opracować tylko plan wprowadzenia tego jakże głośnego becikowego. Mozecie mi wierzyć jednak ,że na tym pomoc dla rodzin się nie skończy. Zresztą chyba nastąpiło wydłużenie urlopów macierzyńskim nieprawdaż?
Poza tym chciałbym Was poinformowac ,ze Platforma Obywatelska czyli ukochana partia Miodka również poparła becikowe o czym albo nie chcieliście wiedzieć ,albo jakoś tam dziwnie zapomnieliście...
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Ostatnio zmieniony przez dipe 2006-02-11, 23:19, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-02-15, 19:31
dipe napisał/a:
Niestety w tak krótkim czasie ,jaki miało PiS dało się opracować tylko plan wprowadzenia tego jakże głośnego becikowego. Mozecie mi wierzyć jednak ,że na tym pomoc dla rodzin się nie skończy. Zresztą chyba nastąpiło wydłużenie urlopów macierzyńskim nieprawdaż?
Wszystkim byście dawać chcieli a brać nie ma skąd
dipe napisał/a:
Poza tym chciałbym Was poinformowac ,ze Platforma Obywatelska czyli ukochana partia Miodka również poparła becikowe o czym albo nie chcieliście wiedzieć ,albo jakoś tam dziwnie zapomnieliście...
Zagłosowali przecież w myśl twojego ukochanego socjalizmu.
Jak becikowe to dla wszystkich nie tylko dla najbiedniejszych.
Co do Becikowego...tutaj posłuże się cytatem Jerzego Bajdy:
smutne są kobiety, które akceptują swoje dziecko tylko dlatego, że ktoś do niego dopłaci. Smutne jest dziecko, za którego życie ktoś zapłaci 300 dolarów. Za ile srebrników można odkupić honor splamiony macierzyństwem?
Co do Becikowego...tutaj posłuże się cytatem Jerzego Bajdy:
smutne są kobiety, które akceptują swoje dziecko tylko dlatego, że ktoś do niego dopłaci. Smutne jest dziecko, za którego życie ktoś zapłaci 300 dolarów. Za ile srebrników można odkupić honor splamiony macierzyństwem?
Przede wszystkim nie do mnie takie cytaty - bo ja zwolennikiem becikowego nie byłem i dalej uważam to za zły pomysł. Niestety stało się. Teraz pozostało czekać na ulgi prorodzinne. Poza tym czemu nie wspomniałeś swoim poplecznikom ,że PO zagłosowało za becikowym? To chyba jest dośc istotny fakt. A PiS wraz z SLD było przeciwne wprowadzeniu tego pomysłu w życie. PO też by było ,ale przecież nie moga stanąć po jedej stronie z partią J.Kaczyńskiego bo by ich krew zalała.
Miodek napisał/a:
Zagłosowali przecież w myśl twojego ukochanego socjalizmu.
Nie znasz mnie. Uwierz ,że chyba daleko mi do socjalisty.
Poczytaj moje wczesniejsze posty a to zauważysz.
Miodek napisał/a:
Wszystkim byście dawać chcieli a brać nie ma skąd
Rzuciłes jakims ogólnikiem bez konkretnych przykładów. Też tak mam robić?
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2006-02-16, 21:21
dipe napisał/a:
Przede wszystkim nie do mnie takie cytaty - bo ja zwolennikiem becikowego nie byłem i dalej uważam to za zły pomysł. Niestety stało się. Teraz pozostało czekać na ulgi prorodzinne. Poza tym czemu nie wspomniałeś swoim poplecznikom ,że PO zagłosowało za becikowym? To chyba jest dośc istotny fakt. A PiS wraz z SLD było przeciwne wprowadzeniu tego pomysłu w życie. PO też by było ,ale przecież nie moga stanąć po jedej stronie z partią J.Kaczyńskiego bo by ich krew zalała.
Powtarzam, że głosowali przeciw becikowemu dla najuboższych, ale za dla każdej matki. Jak wszystkim to wszystkim!
dipe napisał/a:
Nie znasz mnie. Uwierz ,że chyba daleko mi do socjalisty.
Poczytaj moje wczesniejsze posty a to zauważysz.
Owszem nie znam cie, ale jak ktoś popiera Prawo i Socjalizm to napewno liberałem nie jest.
dipe napisał/a:
Rzuciłes jakims ogólnikiem bez konkretnych przykładów
Teraz więc powiem o co chodzi.
Przez liczne ulgi itd. doprowadzamy znowu do socjalizmu...czy sie stoi czy sie leży 2000 się należy.
Nie ma nic za darmo, nie istnieje nawet coś takiego jak darmowy obiad
Na swój obiad należy zapracować. Oczywiście, czasem znajdą się ludzie, którzy postanowią wspomóc głodnego, sytuacja ta jednak rodzi dług wdzięczności, nie jest też ona wieczna. Naszym celem jest to, by każdy mógł na swój obiad zapracować. Pragnę zwrócić uwagę, że nawet "kuroniówki" nie są darmowe: państwo bierze od nas, nawet w biedzi dużo więcej, niż daje.
Inna sprawa- podatki, złodziejskie podatki
Osobiście Popieram podatek liniowy w wysokości 15%. Dotyczyło by to zarówno PIT, CIT i VAT. To najuczciwsza forma podatku, w dodatku pobudza gospodarkę. Wystarczy spojrzeć na Estonię czy Słowację. By nie uderzyło to w najbiedniejszych, osoby zarabiające do 900 złotych powinny móc liczyć na rekompenstę podatku, czyli zwrócenie całej sumy. Kwota wolna od podatku tworzy zbędne formalności, które ten system likwiduje. Jak więc widać, podatek ten jest neutralny dla budżetu, pobudza gospodarkę, co jest najważniejsze, a także jest sprawiedliwy. To najdoskonalszy stworzony podatek.
Miejsca pracy.
Tworzenie nowych zbędnych miejsc pracy przyczynia się do wzrostu inflacji - która jest bez wątpienia najgorszą rzeczą jaka może spotkać kraj.
Efekt: Postępujący kryzys gospodarczy, który jest lekko przyczajony, rosnący deficyt oraz postępująca degradacja gospodarki.
Posłuże się przykładem Finlandii
w 2000 roku wzrost PKB w Finlandii wynosił 5, 1 %. Następne lata obniżały ten wskaĄnik, a w 2004 roku wyniósł on jedynie 3%. Rośnie również deficyt budżetowy, związany ze Ąle prowadzoną polityką socjalną. Wzrasta również bezrobocie w stosunku do poprzednich lat.
Dodam również, że w Finlandii nie obowiązuje 50% podatek dochodowy, nawet dla milionerów.
Owszem nie znam cie, ale jak ktoś popiera Prawo i Socjalizm to napewno liberałem nie jest.
Czy istnieje tylko liberalizm i socjalizm wśrod poglądów politycznych?
Poza tym liberalizm w wydaniu PO mi za bardzo nie pasuje.sorki.
Czysocjalista popierałby legalizację związków homoseksualnych, aborcje ,był przeciw kościłowi? Think about it.
Ostatnio zmieniony przez dipe 2006-02-16, 21:30, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.