Wysłany: 2006-05-26, 14:41
no jacyś trzej ludzie sie ostatnio wyrzekli obywatelstwa polskiego przez Leppera tzn w ramach protestu ja bym dla poprawy warunków został prezydentem i ogłosił bym równość obywatelską z ziemniakami
Wysłany: 2006-05-26, 14:49
Użyszkodnik napisał/a:
Co byście zrobili w Polsce żeby było lepiej? może jakąś Partie założymy ze mną na czele
Już widzę te nagłówki w gazetach: "Kambodża przewyższa Polskę gospodarczo!"
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2006-05-26, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-05-26, 15:39
Ja bym otworzył granice handlową między Afganistanem i dodatkowo bym zamknął granice. Każdy by mógł zarabiać 8 000 000 miesięcznie ale 7 999 900 leciało by na cele fundacjii ratowania kamczatki i ziemniaków.
Wysłany: 2006-05-26, 15:57
DesertFox napisał/a:
Cudak ;d załóżmy socjaliberalną partie Polski <lol2> bo ja liberał, ty lewak będziemy się doskonale uzupełniali (głupi temat, głupie posty )
Świetny pomysł . Będzie to alternatywa dla skrajnie prawicowej partii Szkodnika
Cytat:
Ja bym otworzył granice handlową między Afganistanem i dodatkowo bym zamknął granice.
Jeśli potrafisz jednocześnie otworzyć granicę i je zamknąć to Szacuken dla ciebie bracie...
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
w ramach poprawy swetlanej przyszlosci naszej ojczyzny z radosna piesnia na ustach opuszcze ten kraj
To jest najlepszy pomysł. Problem w tym, że niektórzy są zbyt konserwatywni, aby się na coś takiego odważyć. Wydaje mi się, że jestem typem człowieka, któremu szczególnie trudno byłoby się zaaklimatyzować na "obcej ziemi"... Być może jednak sytuacja kiedyś zmusi, bo jak na razie jest coraz gorzej. Ciekawe do jakiego kraju - być może - popchnie mnie życie...
Wysłany: 2006-05-26, 19:44
Ja nie mam zamiaru kraju opuszczać, mimo tego że od czasu zakończenia II wojny światowej, rządzą tu socjaliści....tu jest mój dom, a zagranicą będe zawsze obcy....obcy język nie będzie moim językiem, obcy hymn nie będzie moim hymnem, obca flaga nie będzie moją flagą itd....wole zostać tutaj, nieważne co sie wydarzy
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Tu chyba już nic nie pomoże Z resztą gdzies mam co sie tu dzieje, zdam mature i wybywam ...
_________________ "Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky …
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace."
obcy język nie będzie moim językiem, obcy hymn nie będzie moim hymnem, obca flaga nie będzie moją flagą itd....wole zostać tutaj, nieważne co sie wydarzy
Akurat hymn i flaga mnie nie obchodzą - to jest przejaw przywiązania patriotycznego, którego raczej nie odczuwam. Co do języka... do niego się nadwyraz przywiązałem i niechętnie posługiwałbym się innym...
Wiek: 24 Dołączyła: 19 Maj 2006 Posty: 58 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2006-06-22, 16:44
deela napisał/a:
w ramach poprawy swetlanej przyszlosci naszej ojczyzny z radosna piesnia na ustach opuszcze ten kraj
Im więcej osób wyjedzie tym więcej będzie pracy dla tych co pozostaną..
A tak na poważnie powiedzcie mi jak to jest, że w najbardziej (ostatnio) obleganych przez Polaków krajach jest praca dla rodaków, dla Polaków i dla wszystkich innych którzy masowo tam napływają, a u nas nie ma nawet pracy dla swoich ...
Więc drogi Użyszkodniku jeśli tylko kiedyś powstanie taka partia która choć troszkę poprawi sytuację w naszym kraju ja chętne ją popre..:)
Wiem że są nikłe szanse ale jakaś iskierka nadzieji na lepsze jutro zawsze pozostaje.. bez niej nie byłoby sensu życ..
_________________ Jeśli w niebie nie ma czekolady ja tam nie idę...
Dzisiaj w jakichś wiadomościach podawali, że tak bardzo brakuje ludzi do pracy w takich zawodach jak kelnerzy, barmani i ktoś tam jeszcze w branzach turystycznych. Hm... tylko tu jest dziwne, takie bezrobocie a ludzi brak do pracy...
Jak to sie dzieje? Ja mysle ze to raczej sprawa tego za jaką kase jest ta praca. Ludzie nie chcą pracować za "marne grosze".
Wysłany: 2006-06-23, 13:50
ewelka napisał/a:
jest praca dla rodaków, dla Polaków i dla wszystkich innych którzy masowo tam napływają, a u nas nie ma nawet pracy dla swoich ...
Bo my mamy taki zryty kraj niestety .Ja w przyszłości wyemigruję chyba do RPA Bo tam i tak jest lepiej niż w naszej kochanej RP
nie macie racji - w polsce robota jest i to nawet sporo jak ktoś "naprawde" szuka - problem w tym że zagranicą za ta sama robote otrzyammy wiecej kasy wiec robota w Polsce za marne pieniadze jest nieoplacalna
_________________ pozdro dla Gość (nie pytaj dlaczego Cię pozdrawiam - i tak Ci nie odpowiem!)
--------------------------------------------------------
respect i szacun dla simarik szczególne pozdro dla Małej123p
Wiek: 24 Dołączyła: 19 Maj 2006 Posty: 58 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2006-06-25, 12:04
no właśnie wszystko jest zależne od jednego - od kasy!!
ja wcale się nie dziwie, jeśli można za tą samą pracę otrzymać 2 razy więcej to chyba logiczne że się wybiera tą drugą opcję. Też ostatnio słyszałam że potrzebuja ludzi do pracy, a wszyscy wyjeżdżają i nie ma kto pracować, ale tak jak mówicie kto będzie harował za marne grosze.
Szkoda tylko, że my musimy wyjeżdżać by mieć możliwość zarobienia normalnej kasy..
_________________ Jeśli w niebie nie ma czekolady ja tam nie idę...
Skoro wszyscy wyjezdzaja z Polski by lepiej zarobic to ja zeby zylo nam sie lepiej i ulatwic ludziom dostep do pracy po prostu..... ulatwilbym wyjazd z Polski za praca
nie macie racji - w polsce robota jest i to nawet sporo jak ktoś "naprawde" szuka - problem w tym że zagranicą za ta sama robote otrzyammy wiecej kasy wiec robota w Polsce za marne pieniadze jest nieoplacalna
Wysłany: 2006-06-25, 19:49
ewelka napisał/a:
no właśnie wszystko jest zależne od jednego - od kasy!!
ja wcale się nie dziwie, jeśli można za tą samą pracę otrzymać 2 razy więcej to chyba logiczne że się wybiera tą drugą opcję. Też ostatnio słyszałam że potrzebuja ludzi do pracy, a wszyscy wyjeżdżają i nie ma kto pracować, ale tak jak mówicie kto będzie harował za marne grosze.
Szkoda tylko, że my musimy wyjeżdżać by mieć możliwość zarobienia normalnej kasy..
Ale czy obecne warunki zezwalają na pracowanie?
Otóż Nie!Jeśli pójdziemy do pracy, a rząd to zauważy, trafimy do więzienia... Musimy się najpierw zapytać władzy czy..... wolno nam pracować! Władza sie zgodzi, ale pod warunkiem, że będziemy oddawać połowe swoich zarobków... Do tego dochodzi jeszcze jeden haczyk.Mamy płacę minimalną, więc by iść do pracy, musi ona zapewnić takie wynagrodzenie, byśmy mogli zapłacić haracz do budżetu, a na dodatek musi nam zostać ta kwota minimalna. Efekt jest taki, że Polaków nie stać na to by iść do pracy!
W wolnym kraju, możemy wstać rano, znalezc plac budowy,majstra, zapytać się go: znajdzie się może jakaś robota – tak, jak najbardziej, za 2500zł za miesiąc – rozumiem. Idziemy dalej na kolejną budowę, pytamy o pracę – właśnie bardzo potrzebujemy rąk do pracy płacimy 3000zł! My nikogo się więcej nie pytając, rozpoczynamy prace, pracodawcę to kosztuje 3000zł i tyle też dostajemy.
Cytat:
niestety:(
Staraj sie jakoś rozwijać temat, bo jak moderator zobaczy to może ci usunąć tego posta
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.