w ramach poprawy swetlanej przyszlosci naszej ojczyzny z radosna piesnia na ustach opuszcze ten kraj
zgadzam się z Tobą w 100%, na dzień dzisiejszy chyba nie ma innego wyjscia (.Nie ma co Polska pozostawiła nam zero perspektyw na przyszłosć, więc i my mamy prawo zostawić ją z czystym sumieniem...
[ Dodano: 2006-07-01, 12:37 ]
DesertFox napisał/a:
Ja nie mam zamiaru kraju opuszczać, mimo tego że od czasu zakończenia II wojny światowej, rządzą tu socjaliści....tu jest mój dom, a zagranicą będe zawsze obcy....obcy język nie będzie moim językiem, obcy hymn nie będzie moim hymnem, obca flaga nie będzie moją flagą itd....wole zostać tutaj, nieważne co sie wydarzy
...i wcale być nie musi.Patriotą możesz być wszędzie i niekoniecznie musisz klepać do tego biedę.
Wiek: 20 Dołączyła: 03 Lip 2006 Posty: 52 Skąd: z drugiego końca
Wysłany: 2006-07-09, 11:50
Wiecie co, po waszyco pomysłach to straciłam nadzieje że mozna jeszcze cos zrobić by było lepiej.
Dzieki politykom za to że zniszczyli wszystko to co przodkowie zbudowali walką i swoja krwia.
Teraz pewnie sie przewracaja w grobach (przodkowie, nie politycy)
Teraz mam takie pytanie: to po co u licha walczylismy w czasie I i II wojny swiatowej. Mozna bylo sobie odpuścić. Oni walczyli za kraj, za lepsze jutro, a teraz codziennie z Polski wyjeżdzają tysiace ludzi i nikt nie chce przyznać sie do tego że jest Polakiem.
Wysłany: 2006-07-09, 14:39
Angel napisał/a:
Wiecie co, po waszyco pomysłach to straciłam nadzieje że mozna jeszcze cos zrobić by było lepiej.
Dzieki politykom za to że zniszczyli wszystko to co przodkowie zbudowali walką i swoja krwia.
Teraz pewnie sie przewracaja w grobach (przodkowie, nie politycy)
Teraz mam takie pytanie: to po co u licha walczylismy w czasie I i II wojny swiatowej. Mozna bylo sobie odpuścić. Oni walczyli za kraj, za lepsze jutro, a teraz codziennie z Polski wyjeżdzają tysiace ludzi i nikt nie chce przyznać sie do tego że jest Polakiem.
Mówiąc politycy źle sie wyrażasz...to socjaliści rządzą od '45 i to o nich mówimy...
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Wysłany: 2006-07-10, 12:41
Nie nie nie, źle mnie zrozumiałaś, chodziło mi o to że od 45 rządzą politycy o poglądach socjalistycznych, nigdy nie rządzili liberałowie, więc mówiąc ogólnie o politykach obrażasz tych którzy nigdy nie rządzili i nie mieli szans na wprowadzenie reform ratujących gospodarkę.
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Liberalizm jest to ideologia, kierunek polityczny głoszący, iż szeroko rozumiana wolność jest nadrzędna wartością. A jeśli ktoś słucha propagandy PiS, Leppera i Radia M i innych, którzy straszą liberalizmem to się liberalizmu boi, bo po prostu nie wie czym jest liberalizm. A ja jestem za Polską liberalną, bo jestem za rozszerzeniem zakresu swobód obywatelskich. Jestem też za wolnością gospodarczą - politycy ręce precz od gospodarki. I mniej socjalizmu w Państwie, co oznacza - politycy precz od naszych pieniędzy FREEDOM
ale troche troche mnie wkurza powiedzonko 'katolicka polska' ._.
Prawda kole w oczy.
_________________ ``You were everything, everything that I wanted THAT I WANTED
We were made to be, supposed to be, but we lost it BUT WE LOST IT
All the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``
Co byście zrobili w Polsce żeby było lepiej? może jakąś Partie założymy ze mną na czele
Ta... przedwszsytkim partię likwidującą obecny rząd... Bo to co się tam dzieje to paranoja... na wysokich stołkach siedzą ludzie którzy w ogóle nie powinni się tam znaleźć a odpowiedni sa za mądrzy żeby się mieszać w to gówno, ktore się w naszym kraju wyprawia...
sikaaa
Wysłany: 2008-05-23, 14:29
mam duży problem nie pasuje on do tematu tego forum dyskusyjnego ale nie wiem gdzie mam uderzyć z takim pytaniem a brzmi ono: W jakim banku w Polsce pobierają najmniejsza prowizje przy wypłacaniu pieniędzy zarobionych za granica. konto miałam w lloyds. słyszałam ze w pko ale nie jestem pewna i nie wiem w którym pko. bardzo prosze o pomoc i szczegolowa informacje.. z gory bardzo dziekuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.