Wysłany: 2008-08-06, 17:43
Dżem napisał/a:
Właśnie o to chodzi że oni sobie z nas żartują a my wtedy jesteśmy wielce obrażeni,bo jak oni mają czelność sie odzywać po tym co zrobili.
Ale popatrz na nich przed meczem na Euro w polskiej (a właściwie niemieckiej bo właścicielami brukowca Fakt jest spółka niemiecka) ukazały się zdjęcia które wywołały oburzenie w RFN, więc jak widac też nie umieją się śmiac sami z siebie
Dżem napisał/a:
Co mnie bardziej dziwi mam też kumpli z Niemiec i dla nich niedopomyslenia byłoby namalowanie swastyki,w polsce ludzie sobą je malują do jaj.Gdy mój kumpel w obecności dojczlanda narysował znak wermachtu to mój niemiecki przyjaciel o mało co nie dostał zawału
A czy ja gdzieś ich posądzałem o faszyzm?? ale jak już do tego nawiązujesz to dlaczego coraz większym poparciem (głównie w bawarii) cieszą się marsze nacjonalistów??
_________________ Po to mam oczy żeby nie iść jak lunatyk
Usta żeby zawsze bronić prawdy
Stopy żeby zostawiać ślady
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
I wiesz co mnie boli że w głowach się pierdoli
Zakłócony pokój ludziom dobrej woli
poparciem (głównie w bawarii) cieszą się marsze nacjonalistów??
W Polsce(tak,tak u nas w kraju) też jest pełno osób z nielepszymi poglądami.
cichy napisał/a:
ukazały się zdjęcia które wywołały oburzenie w RFN
W Polsce wśród normalnych osób(wypowiedź Benhakera) wywołało niesmak.Porównaj sobie na spokojnie idiotyczny "żart" ( ? ) z pierwszej strony faktu z fantastycznym Witzem reklamy MM czy tej przed tegorocznymi ME
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
Mi się wydaje, że Polacy i Niemcy nigdy "nie polubią" się na dobre. Jak można zapomnieć o takim kawale historii? Wielu ludzi po prostu zawsze będzie miało chłodny stosunek do tego narodu,a kolejne pokolenia wychowywane z takimi wartościami, jakie przekazują im rodzice, nadaj będą to kontynuowały. Chociaż wydaje mi się, że i tak odchodzi się od tego coraz bardziej. Granica "wojowania" zaciera się z roku na rok, jednak nie wydaje mi się, żeby całkowicie zniknęła.
Tak btw. jak byłam w Niemczech oglądałam pewien film, który miał być rzekomo o Polsce. Tańczyli tam kazaczoka w piwnicy i pili spirytus;)
Osobiście do żadnego Niemca nic nie mam, a znam ich nawet sporo. Jedyne co mnie denerwuje to to, że kiedy my jedziemy do Niemiec, musimy mówić po niemiecku. Natomiast jeżeli oni przyjeżdżają do Polski, wymagają od nas, żebyśmy mówili po niemiecku.
_________________ Gdyby pomidory miały być melonami, by wyglądały bardzo głupio. Nie rozumiem więc, czemu jedni udają innych.
Wysłany: 2008-08-06, 21:48
Dżem napisał/a:
W Polsce wśród normalnych osób(wypowiedź Benhakera) wywołało niesmak.Porównaj sobie na spokojnie idiotyczny "żart" ( ? ) z pierwszej strony faktu z fantastycznym Witzem reklamy MM czy tej przed tegorocznymi ME
Właśnie to nas różni my potraimy przyznac się do czegoś co jest nie smaczne, a oni nie. Nie wiem co w tej reklamie było fantastycznego to ze Polacy są przedstawieni jako złodzieje?? Mnie to uraża bo ja za złodzieja się nie uważam, jeśli się nie czujesz polakiem to twoja sprawa ale postaw się w sytuacji tych co uważają się za Polaków dla ułatwienia przykład to tak jak bym zrobił filmik z twoją matką kradnącą w Kauflandzie i puszczał w tv jako reklama w/w sklepu
[ Dodano: 2008-08-06, 22:59 ]
Magda93 napisał/a:
A ja się nie uważam za Polkę tylko za człowieka Za Ziemiankę
Twoje prawo wyznajesz kosmopolityzm i szanuje twoje poglądy
Blondynke kawały urażają bo nie uważa sie za idiotke.Islamiste kawały urażają bo nieuważa sie terroryste.Szkota kawały obrażają bo nie uważa sie za sknere itd itp
Najlepszą ripostą jest olanie przeciwnika lub śmianie sie z samych siebie
ps. To wyjechałeś z motywem Matkipolki xD
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-06, 22:31
Dżem napisał/a:
Islamiste
a kto to jest islamista??? Wyznawca islamu nazywa się muzułmanin
Powiedz mi dlaczego uważasz za idiotyczny "żart" faktu a za fantastyczny żart MM bo ja między nimi nie widze różnicy i dla mnie oba stały na tym samym bardzo niskim poziomie
Powiedz mi dlaczego uważasz za idiotyczny "żart" faktu a za fantastyczny żart MM bo ja między nimi nie widze różnicy
Na serio nie widzisz różnicy ? Zdjęcie faktu nie miało najmniejszego sensu,polegało tylko na prowokacja.Z kolei reklama budowała atmosfera gagu i miała moment w którym każdy miał wybuchnąć śmiechem ( ja wybuchłem).Co więcej zażartowała sobie w nas sposób w jaki wszyscy a i tak było śmiesznie. Klasą jest umiejetność śmiania sie z samych siebie,
ps. Z Islamistą przejebałem ale nie zeedytuje niech sie śmieją pokolenia
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-06, 22:51
Dżem napisał/a:
ps. Z Islamistą przejebałem ale nie zeedytuje niech sie śmieją pokolenia
I szacunek ci za to
Zgadzam się z tobą w 100% jesli chodzi o prowokacje Faktu (jak już wcześniej pisałem jest to NIEMICKA gazeta) ale czy oni nas nie prowokowali??, i jakoś nikt nie podnosił takiego skandalu u nas.
Natomiast wciąż nie przekonałeś mnie do reklamy MM (wiesz mi jeśli coś ma sens to potrafie się śmiac z samego siebie i robie to nie raz )
jak ? Nie robili idiotycznych fotomontarzy pod publiczke tylko zażartowali sobie intelietnie i błyskotliwe ze spodniami. Przecież takie reklamy robionio w Niemczech na każdego przeciwnika-wystarczy poszukać na youtube.A że nam w Niemczech przylepiono łatke złodzei to nic nie zrobimy.Zresztą oni tak myśla o nas jak o złodziejach jak ty myślisz o blondynkach jak o idiotkach. Wiadomo o co mi chodzi
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-06, 23:12
Przed finałowym meczem Mistrzostw Europy w piłce ręcznej kiedy to polscy szczypiorniści zostali przedstaweini jako polscy robotnicy w Niemczech czy o nie była prowokacja??
Oglądałem polskie kabarety które gorzej wykpiwały takie zachowania polaków ? I co ? Zresztą nie ma co sie oszukiwać... Polacy jeżdzą pracować na budowe do Niemiec i ściągają stamtąd samochody Odwrotnie nie jest.
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-06, 23:22
No i dobrze nie przeszkadza mi to ale jeżdzą tam pracowac a nie kraśc (wiadomo zdarzają się wyjątki)
Dżem napisał/a:
Oglądałem polskie kabarety które gorzej wykpiwały takie zachowania polaków
I ty mi jeszcze piszesz że Polak nie umie się śmiac z samego siebie :P
Ten kabaret nie miał na celu prowokacji w przeciwieństwie to reklamy MM
Wysłany: 2008-08-06, 23:32
Nie bo nie śmieszą mnie marne prowokacje :P taksamo nie śmieszyłaby mnie taka reklama o Niemcach, Żydach, Rosjanach, Kazachach, czy Japończykach , w tej reklamie pokazano stereotyp a ja stereotypów nie lubie, w zeszłym roku byłem w Szkocji przez 2 miesiące i szycy mówili mi to jacy to Szkoci nie są skąpi, wrogo nastawienie itp, a ja tam nie spodkałem się z wrogością przeciwnie z otwartością i ciekawością, nie widziałem skąpstwa (była wręcz rozrzutnośc), tak samo nie rozumiem stereotypu Polak=złodziej taki sam złodziej jak niemiec.
Takie prowokacje ze strony obydwu stron nic dobrego nie wnoszą i są conajmniej nie na miesjcu
Właśnie o to chodzi że tak naprawde tak nie jest i przez to mnie to śmieszy.Osoba szczupła inaczej odbiera uwage że jest gruba niż osoba przy kości Każdy sie musi dowartościować A mnie kawały o blondynkach,polakach,żydach,niemcach śmieszą o ile są dobre.Zresztą jak świat nie ma sie śmiać skoro u nas są takie jaja Bede monotonny ale nie ma sie co oszukiwać pod względem rozwoju do Germanców nam "troszeczke" brakuje.
J. Ligoń
Ten przykład jest według mnie nietrafny. Zobacz, że jeżeli Ty jedziesz do Anglii masz sporo ułatwień jako Polak. Coraz więcej instytucji polskich itd. Natomiast jeżeli jedziesz do Niemiec nie poradzisz sobie bez niemieckiego.
_________________ Gdyby pomidory miały być melonami, by wyglądały bardzo głupio. Nie rozumiem więc, czemu jedni udają innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.