Forum Dyskusyjne :: Na kogo głosować?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Świat polityki » Na kogo głosować?

Na kogo głosować?
Autor Wiadomość

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-10-18, 18:03   

Magda napisał/a:
dipe, nie musisz mi o takich rzeczach pisać, bo to się ma nijak do tematu dotyczącego braku idealnego kandydata na oddanie głosu w Twoim przypadku.
Dochodzę do wniosku, że Ty i ta znaczna część wyborców, którzy za każdym razem nie idą do urn, powinniście napisać osobiste programy wyborcze, by usatysfakcjonowały one Wasze gusta. Nie zaspokaja Was wybór partii, która w największym stopniu jest zgodna z Waszymi oczekiwaniami, więc najwidoczniej nigdy nie podejmiecie się tego "wyzwania".

Po pierwsze to ja idę na wybory jak najbardziej. Co więcej oddam nawet ważny głos ,ale nie rozumiem słów krytyki pod adresem osób ,które zostaną tego dnia w domu (bo już nie raz się zniesmaczyły).
Po drugie to są partie ,których program mi odpowiada bardziej lub mniej, ale nie o to chodzi. Ja po prostu wiem ,że partie w Polsce swojego programu nie realizują. Nie ma takiej partii, która coś mówi, obiecuje a później to realizuje. NIE MA!

Oczywiście ,że najchętniej rozpisałbym własny program wyborczy. Tak chyba ma każdy z nas. Mylę się, czy ktoś znalazł partię idealną?

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-10-19, 09:08   

w sumie odebrałam Twoją wypowiedź jako brak chęci by oddać głos. stąd moje wypowiedzi.

mówisz, że partie nie realizują programów wyborczych, prawda, ale da się łatwo zauwazyć, że obiecują w nich cuda na kiju, w które i tak człowiek nie jest w stanie uwierzyć. wierzył ktokolwiek w 3mln mieszkań, o których mówił PiS? wierzy ktoś w tak ogromne zredukowanie podatków, o jakim mówi UPR? zapewne większość nie, dlatego nie będzie i tym razem rozczarowań dotyczących tak absurdalnych postanowień, o jakich rozpowiadano na lewo i prawo podczas kampanii. dlatego zawsze wybiera się tych, którzy są w stanie zaoferować nam więcej niż mniej, tych którzy wzbudzają w nas choć cień zaufania, albo imponują nam w jakiś sposób. takie jest moje zdanie, dlatego nigdy nie zgodzę się ze stwierdzeniem: nie ma na kogo głosować.

faris - bo wiadomości to najczęściej program, w którym przekazuje się złe wieści, dla takich obcokrajowców wzmianka o polskiej polityce, to chwila ubawu po pachy.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-10-19, 12:07   

Magda napisał/a:
mówisz, że partie nie realizują programów wyborczych, prawda, ale da się łatwo zauwazyć, że obiecują w nich cuda na kiju, w które i tak człowiek nie jest w stanie uwierzyć. wierzył ktokolwiek w 3mln mieszkań, o których mówił PiS? wierzy ktoś w tak ogromne zredukowanie podatków, o jakim mówi UPR? zapewne większość nie, dlatego nie będzie i tym razem rozczarowań dotyczących tak absurdalnych postanowień, o jakich rozpowiadano na lewo i prawo podczas kampanii. dlatego zawsze wybiera się tych, którzy są w stanie zaoferować nam więcej niż mniej, tych którzy wzbudzają w nas choć cień zaufania, albo imponują nam w jakiś sposób. takie jest moje zdanie, dlatego nigdy nie zgodzę się ze stwierdzeniem: nie ma na kogo głosować.

To ja tylko przypomnę słowa Jarosława Kaczyńskiego.
'Słowo dane jest słowem świętym'.
Koniec kropka.

Czemu po raz kolejny głosować na kogoś ,kto kłamię?

*faris 

Wysłany: 2007-10-19, 13:19   

Magda napisał/a:
faris - bo wiadomości to najczęściej program, w którym przekazuje się złe wieści, dla takich obcokrajowców wzmianka o polskiej polityce, to chwila ubawu po pachy.

Czy ja wiem, ostatnio koleżanka była we Francji i jak wróciła to opowiadała, że Francuzi pytali się jej co to za batonik 'polska'...
No jak 'polska' jest batonikiem, a polityka batonika wzbudza ubaw, to ja już sama nie wiem...
Mumiiiiinki!

Memphisto101 

Wysłany: 2007-12-05, 13:39   

Najlepiej na nikogo wtedy ma sie czyste sumienie że nie przyczyniłeś / aś sie do klęski polski heeh

Odpowiedz do tematu