1. Polska musi być krajem katolickim, prawym, gdzie ludzie żyją w zgodzie z zasadami chrześcijańskimi. To by uwolniło nas od grzechu, od znieczulicy i demoralizacji. Są jednak w kraju wyznawcy innych religii. Mają oni prawo do własnej wiary, nie wolno ich nawracać, jednak należy im pokazywać wspaniałe cechy religii chrześcijańskiej, przekonywać ich do niej. Władza prezydencka w państwie naszym musi być silna i wolna od nacisków, podobnie jak władza rządu czy Sejmu. Państwo chrześcijańskie dba o swoich obywateli, chroni ich. W takim państwie starcy i dzieci są pod szczególną ochroną, a potrzebujący zawsze mogą liczyć na pomoc. W naszym kraju musimy chronić wartości moralne, chrześcijański model rodziny, dlatego mówię NIE aborcji, mówię NIE eutanazji, mówię NIE związkom homoseksualnym. Jeśli kobieta będzie w ciąży, ale będzie to z winy jej, albowiem nie zachowa przed ślubem wstrzemięĄliwości, to popełni ona grzech, ale dziecko urodzić musi i rodzina oraz państwo powinny pomóc jej w wychowaniu dziecka. Aborcja musi być zakazana, chyba, że są okoliczności, które do niej zmuszają. Eutanazja nigdy nie może być wprowadzona, to grzech śmiertelny, złamanie piątego przykazania, tylko Bóg ma prawo odbierać życie, a chorzy muszą liczyć zawsze na pomoc lekarzy. Trzeba więc zadbać o naszą służbę zdrowia. Ze środków masowego przekazu zaś usunąć trzeba nieobyczajne, demoralizujące treści. Obywatel zaś nie powinien być brany siłą do wojska, armia jest nam potrzebna, ale tylko zawodowa, oparta na wartościach katolickich, używana w ostateczności, reprezentująca sobą najlepsze wzorce patriotyczne. Jako premier zagwarantuję opiekę potrzebującym i cierpiącym, nie pozwolę na zaniedbywanie obywateli! Polacy za dużo się wycierpieli by teraz niemoralne państwo ich gnębiło. Zadbam o to by realizowano chrześcijańskie zasady wiary, według których należy miłością darzyć bliĄniego, wspierać go, opiekować się nim i pomagać mu we wszystkich trudnych sytuacjach.
2. Jeśli chodzi o sprawy gospodarcze, to przedsiębiorca nie powinien być uciskany przez państwo złodziejskimi podatkami. Powinien jednak płacić podatki, aby państwo wypełniało swe funkcje do jakich jest zobowiązane. Podatki jednak powinny być niskie zarówno dla przedsiębiorców jak i obywateli. Przedsiębiorca prowadzący swe przedsiębiorstwo powinien je prowadzić zgodnie z wartościami chrześcijańskimi, powinien traktować przyzwoicie swych pracowników bez żadnych nadużyć w stosunku do nich. Pracodawca powinien swoim pracownikom płacić godziwą pensję, sprawiedliwą, chrześcijańską zapłatę za ich ciężką pracę. Jako premier będę dążył do obniżenia podatków i podejmę walkę z grzechami pracodawców wobec pracowników. Nie pozwolę na złodziejską prywatyzację, wszak jestem za własnością prywatną przedsiębiorców, ale uważam, że ważne spółki powinny być w rękach państwa, a to co się będzie prywatyzować powinno być w nadal w rękach polskich, oddane polskim przedsiębiorcom, a nie zagranicznym. Polacy powinni być właścicielami polskich firm, a nie biznesmeni z zagranicy. Jednak zagraniczny inwestor ma prawo u nas inwestować i zakładać własne firmy, ale jeśli zechcemy sprywatyzować kiedyś polski bank czy jakąkolwiek inną polską firmę to dopilnować trzeba by trafiła ona w polskie ręce! Żaden niemiec czy amerykanin nie będzie wykorzystywał nam polskich uczciwie pracujących robotników i płacił im marne grosze niegodne ich pracy! Także pracownicy powinni mieć szansę stania się właścicielami swoich firm, ciężko tam pracowali więc powinni dostać część akcji swojej firmy gdy ta będzie prywatyzowana. Jeśli ktoś będzie chciał otworzyć firmę to powinien otrzymać wszelką niezbędną w tym pomoc. Niezbędne są więc tanie kredyty na rozwój przedsiębiorczości. Państwo musi pomagać w zakładaniu własnych firm, aby zagwarantować sobie rozwój gospodarczy i spadek bezrobocia. To jest właśnie chrześcijańskie prowadzenie gospodarki, dobre dla wszystkich.
3. Wiemy jak ważna jest edukacja w Polsce. Trzeba naszej młodzieży dać szansę rozwoju, szansę na porządne wykształcenie. Obywatel w katolickim państwie powinien być nauczany po katolicku, co to znaczy? Ano to, że nie będzie mu się zawracać głowy bzdurnymi teoriami oderwanymi od rzeczywistości, rzeczami niemoralnymi takimi jak seksualna edukacja. Katolicka edukacja musi nauczać podstawowych zasad wiary, zasad godnego i chrześcijańskiego współżycia w społeczeństwie. Należy powołać do życia szkoły parafialne, prowadzone przez zakonników i księży, potrafią one dać należyte wykształcenie i mogłyby kształcić ubogą młodzież, której często nie stać na naukę w luksusowych szkołach. Jako premier będę dążył do powołania takich szkół i szerokich zmian w systemie edukacji, aby wychować porządną młodzież. Zrobię wszystko by powołać szeroki system stypendialny dla młodych ludzi, których dosięgło ubóstwo. Ułatwię naukę młodzieży z rejonów wiejskich.
4. Prawo w naszym kraju musi być przestrzegane, dlatego powinno być surowe. Wszak ostateczny osąd należy do Boga, ale my tu na Ziemi możemy wymierzać własne kary. Każdy przestępca powinien być surowo ukarany! Żadnych samosądów. Trzeba usprawnić wymiar sprawiedliwości, tak by przestępcy nie musieli długo czekać na wyroki. Kara śmierci jest ostateczna, ale powinna być dla największych zbrodniarzy! Przestępcy nie mogą chodzić bezkarnie po tym kraju, muszą trafić do więzień. Osądzić należy wszystkich polityków, którzy działali na szkodę kraju, zdelegalizować wszelkie organizacje wrogie państwu i Kościołowi. Zlikwidować wszelką prasę oczerniającą Kościół katolicki i jego wiernych. Nikomu nie można bezkarnie ubliżać! Ludzie muszą nauczyć się szacunku względem siebie i życia w zgodzie z moralnymi, katolickimi zasadami. Trzeba walczyć z demoralizacją! Zamknąć te wszelkie domy publiczne i zakazać tej grzesznej prostytucji. Powinna zostać powołana organizacja, która czuwała by nad przestrzeganiem moralnych zasad w tym kraju i broniłaby wolności obywateli do wyznawania swej katolickiej wiary, walczyła by z sektami i fałszywymi kapłanami. Ze złem trzeba walczyć. Polska powinna być Królestwem Bożym na Ziemi, gdzie ludzie żyją dostatnio i szczęśliwie, wiedząc, że nikt ich nie będzie bezkarnie krzywdzić. Będę starał się zaostrzyć prawo w tym kraju i bronić zasad moralnych i wiary katolickiej tak ważnej dla naszego wspaniałego kraju!
5. Została nam polityka zagraniczna. Otóż jesteśmy w Unii Europejskiej i mimo, że jest ona pełna grzechu, z którym powinniśmy walczyć to ma ona jednak swoje dobre strony, możemy skorzystać na tym członkostwie. Ważne byśmy zadbali o silną pozycję Polski w Unii Europejskiej. Musimy pokazać, że z Polską trzeba się liczyć! Musimy wskazać Unii właściwą katolicką drogę. Nawoływać do jej funkcjonowania na chrześcijańskich zasadach. Inne kraje nie mogą patrzeć na nas z góry. Trzeba także współpracować czynnie ze wszystkimi krajami słowiańskimi. Wspierać rozwój wartości katolickich na świecie. Tylko silna i katolicka Polska zapewni swym obywatelom dobrobyt! Jako premier będe nieugięty na presję innych państw, nie ulegnę grzesznym pokusom Unii Europejskiej, zadbam o silną pozycję Polski w Europie i na świecie. Nikt nie będzie pluł Polakom w twarz. Wiele zrobiliśmy dla Europy, dla tego świata i dlatego należy nam się szacunek!
a słyszałęm cos może o wolności słowa kazdy moze wierzyc w co chce i wyznawać takie wartości jakie chce - to jest zagwarantowane ustawa o ochronie praw człowieka
[ Dodano: 2006-01-24, 18:14 ]
wiec uwazam ze kraj powienie byc neutralny jesli chodzi o wyznania
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
ktora to juz klatwa niedlugo o mnie film nakreca "zbior klatw czubka świstaka" oscar jest moj
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
jeszcze nie zostalem zaszczycony klatwa na PW ale kilka razy o tym przeczytalem w Jego postach
stary! co trzeba zrobić żeby zasłużyć sobie na PW-Klątwe
[ Dodano: 2006-01-24, 21:29 ]
tak po za tym jak on jest inkwizytorem to ja jestem szamanem Hoo-Doo (kiedys pisalem co to jest )
ale ja być dobry czarownik (ja mieć kropelke)
jak nie dasz tych swoich prac to sie chyba niedługo doczekasz nie tylko klątw od inkwizytora
I. jestesmy podobnie obludni pod wzgledem naszej wiary,o czym swiadcza nasze nicki i posty wiec moze podarujesz sobie obrzucania mnie klatwa?
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
pewnie to są skutni moich czarów HooDoo że zablokowano inkwizytorka
HooDoo jest potęzne GTW zwycięzyło po raz kolejny
i o to właśnie chodi w tym sojuszu :)niedługo stworzymy imperium większe od rzymskiego (ale jlepiej skonczymy )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.