Wysłany: 2007-10-06, 13:46 Kto wygra przedterminowe wybory parlamentarne?
Tak jak w temacie. Kto Waszym zdaniem ma największe szanse na zwycięstwo? Kampania jest krótka i mało merytoryczna. Walka o głosy wyborców trwa. Uwzględniłem tylko te 3 partie, bo - co tu dużo mówić - reszta nie ma szans.
Ostatnio zmieniony przez Grzesiek.17 2007-10-06, 13:47, w całości zmieniany 1 raz
To zależy ile osób wejdzie w akcję" Schowaj babci dowód"
"Dziennik": Lotem błyskawicy obiegła kraj SMS-owa akcja. Masz nową wiadomość? Bardzo prawdopodobne, że jej treść jest taka: Idą wybory. Trzeba uratować ten kraj. Dlatego powstała akcja "Schowaj Babci dowód". Podaj dalej, to nie jest łańcuszek, tylko sposób ratowania Państwa.
Niestety, pomimo faktu,iz nie chce by do tego doszlo i bede glosowac na LiD, jestem przekonana ,ze wygra PiS. Osoby trzezwo myslace sa w naszym kraju mniejszoscia, trzeba sobie szczere to przyznac. Mam nadzieje,ze sie myle, bo jesli kaczynscy po raz kolejny wygraja, to poczuja sie bezkarani i nie pozostanie nam nic innego jak wyjechac.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
PO jest zbyt mdle i nijakie dla mnie, ale zawsze by to byla lepsza alternatywa dla naszego kraju niz pis.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-10-06, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
Tak jak wspomniała Święta kilka postów wyżej, osób inteligentnych i trzeźwo patrzących na świat i sytuację w kraju jst zdecydowanie za mało. Od siebie dodam, że jestem przerażony, że ta i tak niska liczba i tak maleje, w miarę jak rosną statystyki PiS - dzisiaj widziałem, że wg polityki lub innego dziennika PiS przekroczył już 40% poparcia - tragedia.
Zagłosuję na PO, choć nie widzę ich jako bardzo skutecznych, nie mniej jednak to PO i PiS walczą o władzę, i dużo lepszym jest zwycięstwo PO niż PiSu.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-10-06, 19:30
Niestety wygra PiS tylko wielką nie wiadomą jest jaką przewagą.
Ja będę głosowała na PO chociaż ta partia wydaje mi się niestety nijaka ale większego wyboru nie mam.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
mi się niestety nijaka ale większego wyboru nie mam.
Wybór to Ty masz. Z 15 partii jednak startuje w wyobrach.
Mi sie osobiście nie chcę pisać po raz kolejny o wyborach wypracowania ,więc powiem krótko - głos na LiD z racji braku jakiejkolwiek normalnej lewicowej formacji.
Szkoda ,że Rysio Bugaj nie decyduje się na założenie partii a na wybory powinno sie pójść.
Chociaż racja - wszyscy tam są siebie warci.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2007-10-10, 12:37
dipe napisał/a:
Wybór to Ty masz. Z 15 partii jednak startuje w wyobrach.
To że w wyboracz startuje 15 partii to nie oznacza że mam wybór bo żadna z nich nie przekonuje mnie swoim programem. Jestem politologiem więc mogę ocenic możlwiość wyboru
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
To że w wyboracz startuje 15 partii to nie oznacza że mam wybór bo żadna z nich nie przekonuje mnie swoim programem. Jestem politologiem więc mogę ocenic możlwiość wyboru
W takim razie nie pozostaje nic innego, jak założenie własnej partii.
Ale rozumiem z wcześniejszej wypowiedzi ,że to PO jest najbliższa Twojemu światopoglądowi i wizji rozwoju gospodarczemu etc.?
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2007-10-10, 15:05
dipe napisał/a:
że to PO jest najbliższa Twojemu światopoglądowi i wizji rozwoju gospodarczemu etc.?
tak PO żeczywiście jest mi nabliższa jeśli chodzi o moją wizję państwa w których chciałabym mieszkać.
tak PO żeczywiście jest mi nabliższa jeśli chodzi o moją wizję państwa w których chciałabym mieszkać.
A ja tak tą wizję troche inaczej postrzegam, może dlatego ,że chyba troszkę zamglona.
Ja nie za bardzo widzę ten program Platformy, ciężko jest mi też sobie wyobrazić współpracę Kaczyński Lech- Donald Tusk ,który w razie wygranej PO i samodzielne rządzenie (czy nawet z PSL chociażby) zostałby niewątpliwie premierem.
Wysłany: 2007-10-11, 14:53
dipe napisał/a:
Ja nie za bardzo widzę ten program Platformy, ciężko jest mi też sobie wyobrazić współpracę Kaczyński Lech- Donald Tusk
dipe napisał/a:
głos na LiD
A z LiD-em widzisz współprace PiS. Bo jakoś nie wydaje mi się to możliwe już więszym prawdopodobieństwem jest współpraca z PO.
A z LiD-em widzisz współprace PiS. Bo jakoś nie wydaje mi się to możliwe już więszym prawdopodobieństwem jest współpraca z PO.
Oczywiście ,że nie ,ale ja nie lubię konformistów, dlatego też z tych dwóch partii wolę zagłosować na Lewicę i Demokratów (którzy także oczywiście do końca mi nie pasują).
Poza tym ja mam świadomość ,że LiD będzie zapewne 3 siłą w parlamencie, a silna opozycja jest potrzebna (w obliczu kolejnego dramatu jaki zaserwuje nam PiS ponownie wygrywając wybory).
Ale do rzeczy. Jaki jest ten program naprawy czy prowadzenia gospodarki przez PO?
Jaką oni mają wizję państwa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.