Forum Dyskusyjne :: Kto wygra przedterminowe wybory parlamentarne?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Świat polityki » Kto wygra przedterminowe wybory parlamentarne?

Kto wygra przedterminowe wybory parlamentarne?

Kto wygra przedterminowe wybory parlamentarne?
Prawo i Sprawiedliwość
46%
 46%  [ 7 ]
Platforma Obywatelska
40%
 40%  [ 6 ]
Lewica i Demokraci
13%
 13%  [ 2 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15

Autor Wiadomość

Grzesiek.17 

Wysłany: 2007-10-06, 13:46   Kto wygra przedterminowe wybory parlamentarne?

Tak jak w temacie. Kto Waszym zdaniem ma największe szanse na zwycięstwo? Kampania jest krótka i mało merytoryczna. Walka o głosy wyborców trwa. Uwzględniłem tylko te 3 partie, bo - co tu dużo mówić - reszta nie ma szans.
Ostatnio zmieniony przez Grzesiek.17 2007-10-06, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

Canis Minor 

Wysłany: 2007-10-06, 15:32   

To zależy ile osób wejdzie w akcję" Schowaj babci dowód" :super:

"Dziennik": Lotem błyskawicy obiegła kraj SMS-owa akcja. Masz nową wiadomość? Bardzo prawdopodobne, że jej treść jest taka: Idą wybory. Trzeba uratować ten kraj. Dlatego powstała akcja "Schowaj Babci dowód". Podaj dalej, to nie jest łańcuszek, tylko sposób ratowania Państwa. :super:

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-10-06, 16:46   

Niestety, pomimo faktu,iz nie chce by do tego doszlo i bede glosowac na LiD, jestem przekonana ,ze wygra PiS. Osoby trzezwo myslace sa w naszym kraju mniejszoscia, trzeba sobie szczere to przyznac. Mam nadzieje,ze sie myle, bo jesli kaczynscy po raz kolejny wygraja, to poczuja sie bezkarani i nie pozostanie nam nic innego jak wyjechac.
Who's playing tricks on me?"

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-10-06, 16:49   

Wygra PIS mimo ze wszyscy pitola ze niby nie, ale niestety nie ma na co glosowac tak naprawde wszystko jedno gowno wiec chyba zaglosuje ja komuchow

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-10-06, 16:51   

PO jest zbyt mdle i nijakie dla mnie, ale zawsze by to byla lepsza alternatywa dla naszego kraju niz pis.
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-10-06, 16:51, w całości zmieniany 1 raz  

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-10-06, 17:17   

chce zeby PO, bo mam dosc Kaczorow!!

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-10-06, 17:18   

Cytat:
chce zeby PO, bo mam dosc Kaczorow!!

chciec mozesz, jednak jakby tak popatrzec na ich plan to ich wizja panstwa jest podobna

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-10-06, 18:49   

Tak jak wspomniała Święta kilka postów wyżej, osób inteligentnych i trzeźwo patrzących na świat i sytuację w kraju jst zdecydowanie za mało. Od siebie dodam, że jestem przerażony, że ta i tak niska liczba i tak maleje, w miarę jak rosną statystyki PiS - dzisiaj widziałem, że wg polityki lub innego dziennika PiS przekroczył już 40% poparcia - tragedia.

Zagłosuję na PO, choć nie widzę ich jako bardzo skutecznych, nie mniej jednak to PO i PiS walczą o władzę, i dużo lepszym jest zwycięstwo PO niż PiSu.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-06, 19:30   

Niestety wygra PiS tylko wielką nie wiadomą jest jaką przewagą.

Ja będę głosowała na PO chociaż ta partia wydaje mi się niestety nijaka ale większego wyboru nie mam.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-10-07, 18:19   

Ja mam ochotę dać szansę Platformie, mimo iż razi w oczy, że potrafią jedynie krytykować, chcę zobaczyć jacy są w działaniach.

ksysiu1987 

Wysłany: 2007-10-07, 22:22   

Jednego jestem pewien, na kaczorow nie zaglosuje. Jak juz to na PO choc ostatnio coraz mniej mi sie podoba.

Penelopa 

Wysłany: 2007-10-10, 09:56   

Pewnie wygra PiS.

Jak ktoś u mnie w domu na nich zagłosuje, to wyeksmituje na marsa.

ksysiu1987 

Wysłany: 2007-10-10, 12:02   

Penelopa napisał/a:
Jak ktoś u mnie w domu na nich zagłosuje, to wyeksmituje na marsa.

U mnie niestety ojciec juz zadeklarowal ze zaglosuje na PiS;/ no chyba ze nie pojdzie na wybory...

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-10-10, 12:11   

Wróżbiarka napisał/a:
mi się niestety nijaka ale większego wyboru nie mam.

Wybór to Ty masz. Z 15 partii jednak startuje w wyobrach.
Mi sie osobiście nie chcę pisać po raz kolejny o wyborach wypracowania ,więc powiem krótko - głos na LiD z racji braku jakiejkolwiek normalnej lewicowej formacji.
Szkoda ,że Rysio Bugaj nie decyduje się na założenie partii a na wybory powinno sie pójść.
Chociaż racja - wszyscy tam są siebie warci.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-10, 12:37   

dipe napisał/a:
Wybór to Ty masz. Z 15 partii jednak startuje w wyobrach.

To że w wyboracz startuje 15 partii to nie oznacza że mam wybór bo żadna z nich nie przekonuje mnie swoim programem. Jestem politologiem więc mogę ocenic możlwiość wyboru ;)
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-10-10, 14:40   

Wróżbiarka napisał/a:
To że w wyboracz startuje 15 partii to nie oznacza że mam wybór bo żadna z nich nie przekonuje mnie swoim programem. Jestem politologiem więc mogę ocenic możlwiość wyboru ;)

W takim razie nie pozostaje nic innego, jak założenie własnej partii.

Ale rozumiem z wcześniejszej wypowiedzi ,że to PO jest najbliższa Twojemu światopoglądowi i wizji rozwoju gospodarczemu etc.?

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-10, 15:05   

dipe napisał/a:
że to PO jest najbliższa Twojemu światopoglądowi i wizji rozwoju gospodarczemu etc.?

tak PO żeczywiście jest mi nabliższa jeśli chodzi o moją wizję państwa w których chciałabym mieszkać.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-10-10, 21:58   

Wróżbiarka napisał/a:
tak PO żeczywiście jest mi nabliższa jeśli chodzi o moją wizję państwa w których chciałabym mieszkać.

A ja tak tą wizję troche inaczej postrzegam, może dlatego ,że chyba troszkę zamglona.
Ja nie za bardzo widzę ten program Platformy, ciężko jest mi też sobie wyobrazić współpracę Kaczyński Lech- Donald Tusk ,który w razie wygranej PO i samodzielne rządzenie (czy nawet z PSL chociażby) zostałby niewątpliwie premierem.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-11, 14:53   

dipe napisał/a:
Ja nie za bardzo widzę ten program Platformy, ciężko jest mi też sobie wyobrazić współpracę Kaczyński Lech- Donald Tusk

dipe napisał/a:
głos na LiD

A z LiD-em widzisz współprace PiS. Bo jakoś nie wydaje mi się to możliwe już więszym prawdopodobieństwem jest współpraca z PO.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-10-11, 20:21   

Wróżbiarka napisał/a:
A z LiD-em widzisz współprace PiS. Bo jakoś nie wydaje mi się to możliwe już więszym prawdopodobieństwem jest współpraca z PO.

Oczywiście ,że nie ,ale ja nie lubię konformistów, dlatego też z tych dwóch partii wolę zagłosować na Lewicę i Demokratów (którzy także oczywiście do końca mi nie pasują).

Poza tym ja mam świadomość ,że LiD będzie zapewne 3 siłą w parlamencie, a silna opozycja jest potrzebna (w obliczu kolejnego dramatu jaki zaserwuje nam PiS ponownie wygrywając wybory).

Ale do rzeczy. Jaki jest ten program naprawy czy prowadzenia gospodarki przez PO?
Jaką oni mają wizję państwa?

Odpowiedz do tematu