Czy tylko wykształcenie pokazuje czy człowiek sobie zapracował czy nie?
Więc czym w takim razie zapracowali? A już się domyślam... Zapewne bardzo się napracowali nad sobą, aby nauczyć się kombinatorstwa i umiejętności manipulowania bezmyślnymi ludĄmi... Rzeczywiście musieli być bardzo pracowici, że to osiągneli... :roll:
Wysłany: 2005-12-26, 22:16
Każdy poseł ciężko zapracował na swój "stołek" zobacz czy jakbyś postanowił startować do sejmu, to byś się wpisał na listę rozwiesił plakaty no i spokojna głowa dostanę się?
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Każdy poseł ciężko zapracował na swój "stołek" zobacz czy jakbyś postanowił startować do sejmu, to byś się wpisał na listę rozwiesił plakaty no i spokojna głowa dostanę się?
Jak mam znajomości, to tak. Świat wcale nie jest taki piękny jak Ci się wydaje. Podejrzewam, że nawet ja nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak dużo przekrętów odbywa się za naszymi plecami...
Wysłany: 2005-12-26, 22:34
Znajomości? Przecież to ludzie głosują....aha i jeszcze jedno
Cytat:
informatyk zarabia 4000 zł miesiecznie poniewaz aby zostać tym informatykiem musiał kilka lat studiować i uczyć się.
W Polsce informatykiem (a nawet właścicielem firmy informatycznej!) może zostać człowiek nie posiadający żadnej wiedzy na ten temat (podobnie jak np. psychologiem)
Takie jest polskie prawo, nie musisz mieć pojęcia na dany temat aby wykonywać jakiś zawód.
1. Cugowski - poseł lub senator nie pamietam. Ale czym on sobie zapracował ?
2. Beger - poseł. Kobieta bez matury.. czym sobie zapracowała?
3. Leper - poseł. Osoba z wykształceniem podstawowym. zapracował sobie? czym?
Miodek napisał/a:
Czy tylko wykształcenie pokazuje czy człowiek sobie zapracował czy nie?
Miodek, czyli mam rozumiec ze jest Ci obojetne jakie maja nasi politycy wyksztalcenie ?? Tobie moze to nie przeszkadza ale mnie tak. Nie chcialbym zeby reprezentowali mnie jakies nieuki z wyksztalceniem podstawowym. A potem sie dziwic ze sa takie afery bo nie umieja sobie z czyms tam poradzic, robia dziury budzetowe bo nie potrafia poprawnie zazadzac pieniedzmi panstwa itp. Jezeli moje pieniadze (podatki) maja isc w przyszlosci na takich nieukow to ja dziekuje, zbieram w takim razie manatki i wyjezdzam z Polski gdzies gdzie politycy reprezentuja godny poziom jak na swoje stanowisko. Wedlug mnie posada posla lub senstora zobowiazuje czyms - miedzy innym dobrym wyksztalceniem i jakakolwiek wiedza na temat polityki i na to co robia.
W Polsce informatykiem (a nawet właścicielem firmy informatycznej!) może zostać człowiek nie posiadający żadnej wiedzy na ten temat (podobnie jak np. psychologiem)
Takie jest polskie prawo, nie musisz mieć pojęcia na dany temat aby wykonywać jakiś zawód.
akurat wymieniłes zawody do których trzeba miec wykształcenie wyzsze...
Wysłany: 2005-12-27, 13:54
Michał napisał/a:
Błąd....wystaczy poczytać sobie konstytucje i już sie wie, psychologiem, podobnie jak informatykiem, możesz być bez żadnego wykształcenia, przez co często wybuchają afery
Miodek napisał/a:
Błąd....wystaczy poczytać sobie konstytucje i już sie wie, psychologiem, podobnie jak informatykiem, możesz być bez żadnego wykształcenia, przez co często wybuchają afery
Michał napisał/a:
Miodek, zeby byc psychologiem musisz miec wyzsze wykształcenie
informatyk tez przeciez musi duzo umieć..
Nie trzeba mieć wyższego wykształcenia... lecz bez niego gdzie Ci taki informatyk dojdzie ? Wyższe wykształcenie jest w większości firm wymagane. Szanse na sukces dla takiej osoby są minimalne..
Nie to co polityk.. wykształcenia praktycznie żadnego.. a zarabia tyle, co czym większośc Polaków może tylko śnić..
Mowa jest o informatyku wasnie który bedize pra cował w jakiejś firmie a nie o takim który skonczy studium i ma tytuł technik informatyk. Bo z tak za przeproszeniem z niego taki informatyk jak z koziej dupy traba ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.