Forum Dyskusyjne :: Islamizacja Europy

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Świat polityki » Islamizacja Europy

Islamizacja Europy
Autor Wiadomość

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2008-03-12, 17:56   Islamizacja Europy

nie wiem, czy podejmowałem ten temat tutaj kiedyś na forum, w każdym bądź razie wyszukiwarka nic nie odnalazła.

Islam i muzulmanie stanowia obecnie najwieksze zagrozenie dla Europy - i nie chodzi tu bynajmniej o jihady, terroryzm czy odgrazanie sie, tylko powod z pozoru bardziej prozaiczny - rozmnazanie sie.

W kraju islamskim, gdzie panuje prawo wielozenstwa, gdzie kazdy mezczyzna moze miec kilak maszyn to rodzenia dzieci (tak, za takie "maszyny" sie uwaza tam kobiety), przy duzym przyroscie naturalnym nacji, oraz wielkich migracjach do Europy - niespodziewanei stanelismy przed faktem dokonanym - w Europie roi sie od muzulmanow - bylem ostatnio w Berlinie i co rusz natykalem sie na kogos pochodzenia muzulmanskiego.

O ile historia pokazuje ekspansje muzulmanskie, kiedy wyznawcy Allacha probowali narzucic Europei wladze sila, ktorej plany wziely w leb po Poiters, Wiedniu i ostatniej kampanii austriackiej, to teraz Islam ma duzo lepszy plan: zaludnic Europe muzulmanami, zwiekszyc mniejszosci muzulmanskie w krajach europejskich - i tak na przyklad francuskie miasta takie jak Bordeaux, Marsylia czy Carcasonne sa w polowie juu muzulmanskie, rosnie tez naplyw muzulmanow we Wloszech i ogolnie w calej Europei Srodkowo-Zachodniej.

Nawet teraz, kiedy czasy zbrojnych zmagan z islamem sa odlegle, mozna powiedziec ze wojan trwa nadal - przeciez fatwa rzucona na Rushdiego za jego "Szatanskie wersety" przez zajatollaha Chomeiniego nei wygasla, a byla to fatwa zarowno na pisarza, ktory do dzis sie ukrywa, jak i na cala Europe, ktora go poparla.

Wniosek jest prosty - nie mogli nas zalatwic sila, dusza nas liczba, i co gorsza, pokojowo i stojac za prawem. Islamizacja Europy odbywa sie skutecznie - pozeranie jednej cywilizacji przez druga.

Kiedys wspomnimy te teorie, kiedy w Sejmie zamiast partii "mniejszosc niemiecka" pojawi sie "mniejszosc islamska"

W wiekszosc duzych miast europejskich dramatycznie rosnie liczba muzulmanow - to zaplanowane dzialanie. Czyz wielki ajatollah iranski Ruhollah Chomeini nie powiedzial: "Idzcie i rozmnazajcie sie!"? We Francji, najbardziej silamizujacycm sie kraju - datuje sie okolo 60 konwersji na islam (czyli zmian wiary dla niezoreintowanych ) dziennie. A z najnowszych badan wynika, ze ponad 700 wielkich i malych miast francuskich uleglo juz temu procesowi - sa szkoly, w ktorych uczy sie arabskiego (choć jest to szkola panstwowa, ale nikt nie smie uczyc francuskiego), dzielnice tylko dla Arabow czy tez sklepy w ktorych mozna nabyc ksiazki nawolujace do przemocy. Obok francuskich kosciolow i katedr z duma wyrastaja wysokei meczety. Nawet w cebntrum Paryza jest odseparowana dzielnica muzulmanska o nazwie Zlota Kropla.

Jesli chodzi o mentalnosc muzulmanow - sa oni bardzo wrogo nastawieni do Europy, i duzo bardziej religijni niz chrzescijanie, w wiekszosc krajow islamskich to wlasnie Koran jest swoista "konstytucja", a wiekszosc praw nakazuje wlasnie ta religia.

No wlasnie. Zagrozenie jest blizej niz nam sie wydaje - czy hodujemy weza we wlasnym ciele? Co powinno sie zrobic aby tak8i proces odwrocic, i aby nasi potomkowie nie musieli uczyc sie arabskiego?

Akooo 

Wysłany: 2008-03-12, 18:38   

Widzisz Igloo teraz napisałeś coś naprawde mądrego brawo... A co do Islamizacji to masz 100% racji oni rozmnażają się jak mrówki w swoich Francuskich enklawach ale rząd Francji nie zabardzo sie tym przejmuje. Islamizacja Europy idzie pełną parą np takie Kosowo to juz kolejne islamskie państwo w europie. Najbardziej mnie wkurzają śpiewki o brutalnej armi Izraela która okupuje Palestyne ale jakoś nie mówią że to oni zaatakowali pierwsi pod koniec lat 40 a mieli po równo palestyńczycy i żydzi. Żeby tego było mało to chrześcianie mają w krajach islamskich prawdziwa golgotę. Rośnie fundamentalizm islamski w Maroku,Tunezji,Egipcie cze krajach muzułmańskich azji np Uzbekistan lub Tadzykistan. W Uzbekistanie Islom Karimov trzyma jeszcze fundamentalizm islamski za mordy ale nikt nie wie co będzie później. Islam to naprawdę groźna religia.

Załączam tu link: na tym filmiku jest pokazane prawdziwe oblicze ''pokojowej religii'' jaką jest Islam (Filmik jest po Polsku a więc obejzcie) http://pl.youtube.com/watch?v=hYrWODH6az0

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-03-14, 17:25   

Igloo napisał/a:
Jesli chodzi o mentalnosc muzulmanow - sa oni bardzo wrogo nastawieni do Europy

Naprawde tak uważasz? Moim zdaniem cała ta nagonka na muzułmanów nastpąpiła po 11 września. A to nie my przypadkiem jesteśmy do nich wrogo nastawieni?. Prawda że teraz trwa ich "Święta Wojna" ale między Palestyną a Izraelem, duże znaczenie ma w tym rząd USA a raczej Busch który chce tą wojne zakończyć. Niż Europa.
Igloo napisał/a:
tylko powod z pozoru bardziej prozaiczny - rozmnazanie sie.

Tak samo w zastraszającym tempie wzrasta poziom ludności z Chin czy Japonii którzy coraz częściej migrują do Europy, i oni zagrożenia nie stanową? To są mniejszości narodowościowe i chcą uzykać większe dla siebie prawa, faktycznie może to być przyczyna konfliktów, ale większość tych które zostały tu opisane można było zapobiec, ale brak zrozumienia drugiej strony, albo pokanie że jest sie silniejszym zawsze było świętnym rozwiązaniem.

Akooo 

Wysłany: 2008-03-14, 18:45   

Taaa w Japoni żyje się lepiej niż we Francji a pozatym Japończycy to ludzie z kulturą a nie tak jak ta muzułmańska dzicz

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-03-14, 19:14   

Akooo napisał/a:
Japończycy to ludzie z kulturą a nie tak jak ta muzułmańska dzicz

Czy ty chodz trochę znasz ich kulture, obyczaje patrzysz na ich przez ogół wg Ciebie oni są powodem zła w Europie. Stają tacy jacy chcemy ich widzieć. Nie każdy człowiek jest zły i tu nie chodzi z jakiej jest narodowości.

Akooo 

Wysłany: 2008-03-15, 09:38   

Mi wystarczą zamachy w Ladynie lub w Nowym jorku aby określić ich jako dzicz

Rzeznik 

Wysłany: 2008-03-15, 11:56   

Igloo napisał/a:
ktorej plany wziely w leb po Poiters, Wiedniu i ostatniej kampanii austriackiej

no musze sie odniesc...Arabom nie udalo sie dojsc dalej ze wzgledu na nieudane oblezenie Konstantynopola...Poitiers i zwyciesteo Karola de Muerte bylo epizodyczne...takie zboczenie historykaxD

Akoo gratuluje porownywania zamachowcow (fundamentalistow) do Muzulmanow . Hehe czymze moze sie roznic Islam od Chrzescijanstwa soroz to rakie same religie...Islam jest religia bardzo pokojowa (w zalozeniach) a tzw. Jihad (niekiedy podawany jako 6 filar Islamu) to walka z samym soba i wlasnymi slabosciami...Oczywiscie dzis praktyka ma z teoria niewiele wspolnego, ale pominmy fundamentalizm. Nie sadze zeby 'Islamizacja Europy" jak to nazwaliscie byla wielkim problemem i byla bardzo zaawansowana...Ludzie jak wszyscy-uczmy sie tolerancji, bo mysle ze sytuacja za czasow podbojow Omajjadow czy Abbasydow juz sie nie pwtorzy...

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2008-03-15, 16:07   

Akooo napisał/a:
Mi wystarczą zamachy w Ladynie lub w Nowym jorku aby określić ich jako dzicz

No tak, i to napisał człowiek który mieni się katolikiem, miłośnikiem prawicy który obawia się sądu bożego! Tak, jesteś jednym z tych fanatycznych bojówkarzy ojca Rydzyka, którzy z niewymowną lubością zabiliby człowieka tylko za kształt jego nosa. To fanatyzm groźniejszy niż ta cała banda z Al Kaidy i Hamasu razem wzięta.

PS: "Londynie", ku*wa

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2008-03-15, 16:09, w całości zmieniany 1 raz  

Akooo 

Wysłany: 2008-03-15, 19:31   

http://pl.youtube.com/watch?v=hYrWODH6az0 zobacz na to

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-03-15, 21:04   

Nie każdy muzułmanim to członek ogzanizacji Hamasu czy Al kaidy Akooo, rasista z ciebie i to równy! Patrząc na twoje posty skreślasz każdego kto jest inny od ciebie, szlak mnie trafia że są takie osoby, które o toleracji i zrozumieniu kogoś innego nie maja zielonego pojęcia!

Akooo 

Wysłany: 2008-03-16, 10:05   

Ja niemam nic do innych ras ludzkich . Jedynie czego nienawidze jest ISLAM bo to dzika i groźna religia. Miejsce dzikusów islamskich jest na pustyni a od europy WON!!!!!!

Rzeznik 

Wysłany: 2008-03-16, 11:03   

Akooo napisał/a:
Jedynie czego nienawidze jest ISLAM bo to dzika i groźna religia.

czlowieku! Znasz zalozenia Islamu? Wiesz co jest jego istota? masz na tyle wiedzy zeby sypac takimi mocnymi slowami i oskarzeniami?
Chrzescijanstwo to jest dopiero dzika religia! Wyobraz sobie, ze podczas Krucjat krzyzowcy mordowali niewinnych ludzi, palili ich domy i caly doytek...nie szczedzili kobiet i dzieci...sprzedawali w niewole...A Kosciol i papiestwo w krucjatach mialo jeden cel: bogactwa Ziemi sietej - nie chodzilo o jej wyzwolenie...Kosciol nadal gra na ludzkiej wierze (vide. Rydzyk i jego armia beretow).

Zgadzam sie - na Bliskim Wschodzie dzieja sie cyrki...lecz tzw. Islamizacja Europy to abstrakcja...Jeszcze co do traktowania Chrzescijan w krajach muzulmanskich (nie wszystkich ofcourse): Jest dokladnie tak jak za SEldzukow (tylko ze wielcy tego swiata nie beda na tyle glupi by organizowac cos na ksztalt WK...mam nadzieje) ale czy to znaczy ze tak samo mamy traktowac ich w Europie - ostatniej ostoi cywilizacji swiata (bleah)? Byc 'na ich poziomie'? Europa zachodnia powstala na gruzach Imperium Romanum - jest romansko/lacinska i zislamizowanie jej raczej nie jest mozliwe - wiec nauczmy sie jednak troche tolerancji...Akooo jestes po prostu nietolerancyjnym ksenofobem nie majacym pojecia o czym mowi i opierajacym swoje poglady dotyczace jednej z najwiekszych religii na strzepkach informacji...pomysl troche zanim znow zaczniesz sypac takimi glupotami...pozdro:D

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2008-03-16, 14:00   

@Rzeźniku

Komunizm też jest wspaniałą ideą, lecz w praktyce zaprzeczeniem teorii. Cóż z tego, że Jihad teoretycznie miał być (i nadal jest, ale jedna z dwóch opcji) walką w duszy muzułmanina. Już w VII wieku po całej Arabii panoszyła się anegdota, że Jihad poprzez śmierć na wojnie z niewiernymi jest najkrótszą drogą do Raju, i w tej anegdocie mówił to Mahomet, więc to ta druga opcja kształtuje muzułmanów.

A od strony historycznej też można porozmawiać, bo również lubię historię i trochę siedzę w temacie. Nie uważasz, że zdobycie Konstantynopola byłoby tylko symbolem? Przecież wieku VII/VIII to mordercze wojny persko-bizantyjskie, które pozostały nierozstrzygnięte i znacznie osłabiły oba imperia, a nawet pozbawiły ich takowego statusu, co otworzyło drogę Arabom do zniszczenia Persji i odebrania Bizancjum znacznych terytoriów w Azji Mniejszej w całej Afryki. Jak dla mnie Konstantynopol już wtedy był za słaby wobec potężnej siły Islamu (głównie z racji tego, że armie kalifów były skuteczniejsze przez fanatyczny ideologiczny czynnik) i raczej nie byłoby problemem, gdyby postanowiły sobie przejść do Europy obok Konstantynopola jak kilkaset lat później Turcy zdobywający Bałkany przed zdobyciem Konstantynopola. Dla mnie czynnikiem uniemożliwiającym był raczej brak floty jesli chodzi o muzułmanów, niewystarczającej do rywalizacji z Konstantynopolem na morzu (bo na lądzie chroniły go tylko potężne twierdze) ;)

@monia-89
Nie myśl, że myślę kategoriami muzułmanim=terrorysta. Nie mniej jednak nie trzeba nim być. 11 września tysiące Amerykanów zostało zabitych przez 19 terrorystów. I co z tego, skoro w całym świecie muzułmańskim - od Azji, przez Bliski Wschód po Afrykę - można było oglądać demonstracje milionów palących amerykańskie flagi, wyklinających Zachód i gloryfikujących swoich "męczenników"? Żeby nie było, że to nagonka na nich po 11/9, podam inny przykład: igrzyska w Monachium i śmierć 11 sportowców z Izraelskiej drużyny. Demonstracje były ogromne, szczególnie wśród uradowanych Palestyńczyków, Egipcjan i Syryjczyków. Tylko w tym przypadku, moim zdaniem, ówczesna premier Izraela Golda Meir pokazała "jaja" i znacznie zaostrzyła politykę Izraela co do terroryzmu, organizując między innymi operację "Gniew Boży". Dla tych co nie wiedzą: polegała na utworzeniu specjalnych komórek agentów Mossadu, którzy działając w Europie i na Bliskim Wschodzie, zabijali kolejnych, czołowych terrorystów z "Czarnego Września" odpowiedzialnych za mord w Monachium. I według mnie - takie praktyki powinny być stosowane dzisiaj (o ile nie są, a o nich nie wiemy ;) ).

Wracając do islamu i muzułmanów. To właśnie, działające na chrześcijańskiej kulturze Zachodu, przeświadczenie o tolerancji jest dla mnie źródłem słabości Europy. Że już nie wspomnę, jak papież i politycy europejscy wspierali i dążyli do dialogu z jednym z największych terrorystów w historii - Arafatem, który nawet dostał POKOJOWĄ Nagrodę Nobla - to dopiero paradoks świadczący, jak bardzo Europa jest słaba. Idea tolerancji jest dobra, kiedy jest obustronna. A jaki jest zysk moralny w tolerowaniu ludzi, którzy nie chcąc tolerować nas (a pierwsi krzyczą o swoje prawa)? Mówisz o Chińczykach i Japończykach, ale znów jest tutaj gwałtowna przepaść. O ile Chińczycy i Japończycy, osiedlając się w Europie, przystosowują się do otoczenia, to muzułmanie chcą otoczenie przystosować do siebie - vide zamieszki we Francji, żądania noszenia hust przez kobiety w pracy i fotografowania się w nich do dowodów osobistych i paszportów (sic!).
Ostatnio zmieniony przez Igloo 2008-03-18, 00:43, w całości zmieniany 2 razy  

Akooo 

Wysłany: 2008-03-16, 15:40   

Igloo z Arafatem ma 100% racji. Niewiem za co mu przyznano pokojową nagrodę nobla. Przecież to on kazał porywać samoloty i wysadzać się terrorystom samobójcom w Izraelu... Islam trzeba zreformować siłą bo inaczej źle się to dla nas skończy

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-03-17, 21:41   

Zasada jest prosta my nienawidzimy muzułmanów a oni nas, kwestia że nie którzy organizują zamachy, demostrację itp. To nie jest do przyjęcia ale ocenianie wszystkich muzułmanów po tych "akcjach" jest niedorzeczne, bo nie każdy z nich jest taki sam czyli zły.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2008-03-18, 00:44   

Ale większość jest z gruntu zła. Bo to większość wychodzi na ulice (mowa oczywiście o mężczyznach, kobiety się nie liczą).

Akooo 

Wysłany: 2008-03-18, 14:24   

W państwach muziłmańskich (oprucz Turcjii i Tunezji) kobieta jest warta połowę tego co męszczyzna. Tylko cztery państwa(Bośnia,Turcja,Tunezja,Kosowo) maja w miare tolerancyjne społeczeństwo na inne religie... W reszcie państw islamskich przejście na chrześciaństwo=śmierć

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2008-03-18, 18:10   

Akooo napisał/a:
Bośnia

Bośnia i Hercegowiny nie nazwałbym krajem muzułmańskim. Tam muzułmanie stanowią 40%. Reszta to Chorwaci albo Serbowie w Rep. Serbskiej. A Kosowo nie istnieje.

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

Ahmed 

Wysłany: 2008-04-22, 20:04   

Miałem się nic nie odzywać ale takie pierdoły niektóre osoby piszą!!.Akoo widzę ze masz 15lat więc czasem nie powinieneś być teraz przy książkach?.
Zapewne islam znasz z pustych sloganów i z tego co ci ktoś starszy nakładł do głowy.Gratuluję.
Piszesz same bzdury!!.Kosowo???.A co to jest Kosowo?.To że ktoś mówi jestem muzułmanin,nie znaczy że postępuje według religii.W Kosowie działa prężnie mafia,a to jest grzech.Handel narkotykami...,grzech.Więc zastanów się kolego co piszesz.
Cała ta nagonka o Islamizacji Europy to kolejna bzdura....
Śmieszy mnie to gadanie!,bo tacy krzykacze nic prócz krzyku nie potrafią powiedzieć.
Pisze taki jeden z drugim a sam taki niedzielny katolik....
To moja wina ze księża molestują?,to moja wina że ksiądz woła co ŁASKA za pogrzeb czy inne powinności po 1500,to moja wina??.Zastanówcie się co piszecie.
Najlepiej jest się brać za kogoś,lecz na siebie nie patrzeć.
Terroryzm zostawcie nam,a wy się zajmijcie sobą.....
Zresztą ktoś napisał kolejną głupotę wypowiadając się o konflikcie Izraelsko-Palestyńskim.
Zapewne ta osoba niewiele wie prócz artykułów czy relacji w TV.Radzę najpierw zasięgnąć do książek a pózniej brać się za takie dyskusje.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2008-04-22, 20:37   

mam nadzieję, że o tych niedzielnych katolikach i księżach to nie do mnie... bo jestem niewierzący :)

I nie bój się, czytuję dużo książek, odwiedziaem również Izrael.

No i rzuć kilka argumentów, zamiast "krzyczeć" i pisać "to bzdura, to bezsens, nie znacie się".

Odpowiedz do tematu