Forum Dyskusyjne :: Adios Andrzej

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Świat polityki » Adios Andrzej

Adios Andrzej
Autor Wiadomość

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-09, 20:59   Adios Andrzej

Lepper zdymisjonowany. Co sądzicie o tym fakcie?

Jak dla mnie to dobry, choć bardzo spóźniony ruch PiS-u - wreszcie pozbywają się hołoty z otoczenia.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-07-09, 23:45   

Dobry, aczkolwiek wylacznie w celu poprawienia notowan.
Who's playing tricks on me?"

Katharsis 
kuriozalistyczny

Wysłany: 2007-07-10, 09:20   

Buhahaha... tylko czekam aż usuną jeszcze Romana...

a później siebie samych...

Lawenda 

Wysłany: 2007-07-10, 11:20   

Wróci..a cała afera na mój gust ma przyćmić sprawe ojca Rydzyka i tyle.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-07-10, 11:23   

świętować to my możemy dopiero jak w ogóle zrezygnuje z bycia politykiem.

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2007-07-10, 12:46   

Lawenda napisał/a:
mój gust ma przyćmić sprawe ojca Rydzyka i tyle.

Też to wczoraj słyszałem w TV -.-
Wydaje mi się ze to najlepsze wyjasnienie. Jak tak się bliżej przyjrzeć, to rzeczywiście nikt dziś nie mówi o tej kuriewnej pijawie zwanej ojcem dyktatorem. >.<
Cytat:
a później siebie samych...[usuną]

Tylko na to czekam aż ta "koalicja" wreszcie przestanie istniec.

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-07-10, 14:00   

wreszcie rząd zrobił coś rozsądnego.

Lawenda napisał/a:
cała afera na mój gust ma przyćmić sprawe ojca Rydzyka i tyle

Rzeczywiście może to być klasyczne odwrócenie uwagi od prawdziwego problemu.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-10, 16:24   

e tam lepper wróci i tak ;) wczoraj gadał, że nie ma koalicji, a dzisiaj, że samoobrona jednak jest w koalicji.

No i zgadzam się z poprzednikami co do odwracania uwagi, tak samo było z apogeum strajku lekarzy i pielęgniarek które próbowano zamalować listą 500.

Legion 

Wysłany: 2007-07-10, 16:43   

To zdecydowanie JEST odwrócenie uwagi od prawdziwego problemu:).Zresztą nasz rząd bardzo często stosuje tego typu zagrania.

Zrobili krok naprzód,ale szczęśliwy będę jak pozbędą się jeszcze Romana i wystrzelą na księżyc ojca dyktatora:)

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-07-10, 18:01   

było miło ale się skończyło czyli "warunkowa koalicja"
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

edric 

Wysłany: 2007-07-13, 10:57   

Lawenda napisał/a:
Wróci..a cała afera na mój gust ma przyćmić sprawe ojca Rydzyka i tyle.

dokladnie, juz widac jak sprawa rydzyka rozchodzi sie po kosciach. szkoda gadac.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-07-13, 11:05   

Chyba jeden z bardziej widocznych dobrych posuniec ze strony Wielkich Braci. Jedna k nie wierze by Leper tak szybko odpuscil. Fakem tez jest ze Samoobrona powoli wypada z gry. Wczoraj skazano [lub jeszcze nie, nie pamietam] Lyzwinskiego a zarzuty jakie mu postawiono to totalna paranoja. Jak mozna pozwolic by gwalciciel, porywacz i zboczeniec mogl swobodnie chodzic a tym bardziej byc osoba publicza?!

abe122 

Wysłany: 2007-07-13, 13:36   

Faktem jest że Anrew to bardzo nieokrzesany polityk. Ale także cżłowiek z charyzmą, którego mi osobiście będzie brakowało w naszym rządzie. :super:

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-07-13, 15:17   

No to brawo. Jak dla mnie sam tekst "jak mozna zgwalcic prostytutke juz go zdyskwalifikowal jako polityka.

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-07-13, 17:34   

Cytat:
Jak dla mnie to dobry, choć bardzo spóźniony ruch PiS-u - wreszcie pozbywają się hołoty z otoczenia.

tylko dlatego udalo im sie go pozbyc ( tym razem bo dzies w zimie juz probowali ) ze ludzie z kochanej samoobrony zalapali stolki i Andrew juz im niejest potzrebny - do tej pory Lepper byl liderem a sama partia miala niewiele do powiedzenia teraz sytuacja sie odwrocila partia Andzreja olala jak i zreszta rolnicy ktorych olal pzrejmujac teke wicepremiera

Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-07-13, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  

Mateo0015 

Wysłany: 2007-07-14, 13:53   

Moim skromnym zdaniem dobrze zrobili ale najpierw powinni zacząć od siebie jak ich widzę to mnie ...... no i potem już po kolei zaczynając od Romka:)

koziorozec72 

Wysłany: 2007-07-14, 18:27   

hhehehe

PiS to najcwansze cwaniaki w CwanLandii - nie liczcie na to, że cokolwiek robią, robią WPROST. Za każdym, KAŻDYM ich ruchem jest coś innego, coś do czego tak naprawde zmierzają...

czy w tym przypadku była to tylko kwestia zrzucenia z pierwszego planu sprawy rydzyka, czy też walka o glosy poparcia? tego nie wiem, jednak z pewnością nie chodziło o to by "pozbyc się chołoty" czy naprowadzić polską politykę na jakieś rozsądniejsze tory...

pierniczek 
ja i tylko ja

Wysłany: 2007-07-14, 22:17   

koziorozec72 napisał/a:
hhehehe

dys is maj tex

ja sadze ze bedzie gorzej bo kocham pana andrija on jest boskki i gada od rzeczy przynajmniej
anrzeju lepsze kochamy pana niech pan startuje na prezydenta !!

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-15, 23:15   

koziorozec72 napisał/a:
hhehehe

PiS to najcwansze cwaniaki w CwanLandii - nie liczcie na to, że cokolwiek robią, robią WPROST. Za każdym, KAŻDYM ich ruchem jest coś innego, coś do czego tak naprawde zmierzają...

czy w tym przypadku była to tylko kwestia zrzucenia z pierwszego planu sprawy rydzyka, czy też walka o glosy poparcia? tego nie wiem, jednak z pewnością nie chodziło o to by "pozbyc się chołoty" czy naprowadzić polską politykę na jakieś rozsądniejsze tory...

Nie myl "pozbywania się hołoty" z troską o dobro krajowej polityki, bo co jedno ma do drugiego? Mówisz, że nie o to chodziło, więc niby o co innego zamiast tego? Dla mnie to jasne, że kiedy zachodzi możliwośćprzedterminowych wyborów, usuwają Leppera. I to przez media, które w takim przypadku nie zostawią na PiS suchej nitki, wytykając poprzednią dymisję i przyjęcie w tamtym roku. A tak PiS skutecznie się od Leppera odsunie, możliwe, że znów mówiąc, że nie będzie wchodzić w układy z kryminalistami typu Lepper. A naiwna i głupia duża część elektoratu znowu mu uwierzy.

kotlecik 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2007-07-15, 23:38   

i wszystko jasne

Odpowiedz do tematu