a ja sie ciesze ze Benedykt XVI na swoją pierwszą pielgrzymke wybrał Polske -kontynułuje tradycje JPII i to jest najwazniejsze! A Lisek się czepia jego polskiego - i tak niezle gada! ciekawy jestem Twojego języka obcego
_________________ pozdro dla Gość (nie pytaj dlaczego Cię pozdrawiam - i tak Ci nie odpowiem!)
--------------------------------------------------------
respect i szacun dla simarik szczególne pozdro dla Małej123p
Idę sobie ze szkoły, a tu w każdym oknie zdjęcie Benka Przechodzę koło domu księdza ... na wszystkich oknach kilka obrazków, na zewnątrz kilka flag ... I te pozamykane ulice w Warszawie, Krakowie, policjanci, snajperzy ... Przesada ...
Rdzawa napisał/a:
dla mnie jest obcy
Jest mi obojętny.
Rdzawa napisał/a:
troche irytuje mnie ta szopka, ale z wolnego dnia jutro sie cieszę
A kto się nie cieszy
_________________ "Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky …
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace."
Wysłany: 2006-05-25, 19:08
swistu napisał/a:
a ja sie ciesze ze Benedykt XVI na swoją pierwszą pielgrzymke wybrał Polske -kontynułuje tradycje JPII i to jest najwazniejsze! A Lisek się czepia jego polskiego - i tak niezle gada! ciekawy jestem Twojego języka obcego
Niestety świstu, on ma to napisane fonetycznie po Niemiecku, czyta sobie po szwabsku a Polskie słowa wychodzą ot taki trick
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
To jest zupełnie inny rodzaj forum. A poza tym mało kto tego nie zna.
deela napisał/a:
ja juz od tygodnia mam mdlosci jak tv włączam
Ten wolny dzień mnie po prostu rozwalił. Z jednej strony się cieszę, że sobie jutro odpocznę, ale z drugiej zupełnie nie podoba mi się powód. To jest śmieszne. Słyszałem też coś o tym, że ktoś w rządzie proponował, aby w dni pielgrzymki wstrzymane zostały reklamy podpasek i takich tam - nie wiem, czy to przeszło. No ludzie! Menstruacje kobiety też mają sobie wstrzymać z tego powodu? lol Że niby miałby poczuć się zgorszony? Ehh... Nie będę uczestniczyć w tym całym "wielkim wydarzeniu" - nawet w telewizor nie spojrzę.
DesertFox napisał/a:
Niestety świstu, on ma to napisane fonetycznie po Niemiecku, czyta sobie po szwabsku a Polskie słowa wychodzą ot taki trick
Prawda, ale poza tym musi jednak na boku trochę ćwiczyć wymowę, bo czysty fonetyczny zapis nie zawiera w sobie krztyny akcentu.
proponował, aby w dni pielgrzymki wstrzymane zostały reklamy podpasek i takich tam - nie wiem, czy to przeszło
cenzura reklam, billboardów (zciaganie wszystkich reklam kodu da vinci z trasy przejazdu) przeszła, jak sie to ma do tego co zostało nie wiem, nie oglądam tv (co prawda słysze w tle no ale nie zagłebiam sie w to )
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Fajny artukuł o tej całej szopce jaką jest niewątpliwie przyjazd papieża.
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Wysłany: 2006-05-26, 09:02
ja uwazam ze to co sie wyprawia to paranoja, warszawa zostala steroryzowana, to ze jakis facet w biales sukience nas odwiedza to znaczy ze ja nie moge piwa kupic albo obejrzec reklamy tamopnow? a wiece ze w mieszkaniach na trasie papieza jest na czas przejazdow zakaz przebywania innych osob niz te zameldowane? to przeciez terror i ograniczanie wolnosci1 nie jestem chrzescijanka i na pewno nigdy juz nie bede, dlaczego ja amm cierpiec z powodu paranoi moich rodakow ogranicza sie moja wolnosc i moje prawa tylko dlatego ze przyjezdza glowa kosciola? i co z tego?
wczoraj jak przelaczylam tv po serialu to na czterech kanalach z siedmiu jakie posiadam bylo to cholerstwo ze wszystkich ujesc, malo za nim do kibla nie wejda tak za nim laza (a sorka zapomnialam ze papiez nie szczy i nie sra, pewnie dlatego nie wolno tez reklamowac papieru tolaetowego w czasie Wizyty) spawam kosciolem katolickim papiezem (mniejsza JP2 czy B-16, czy ktoliwiek inny) i nie godze sie na terroryzowaniem mnie
wczoraj dzwoni do mnie pracownik naszej filii i pyta czy na dzis jest wolne przewidziane
a ja mowie ze niby to dlaczego a on "to nie mozna popatrzec na papieza?" a ja mu odpowiedzialam "bierz urlop i patrz do upadlego" a mialam ochote mu powiedziec CZY TY JESTES NORMALNY
????????????????????
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
nie jestem chrzescijanka i na pewno nigdy juz nie bede
Ale z tego co pamiętam to kiedyś byłaś - chyba przyjęłaś bierzmowanie, prawda? :P (Być może mnie pamięć myli).
deela napisał/a:
zapomnialam ze papiez nie szczy i nie sra, pewnie dlatego nie wolno tez reklamowac papieru tolaetowego w czasie Wizyty
Wydaje mi się, że w tym przypadku papier naprawdę jest niepotrzebny - przecież na każdym kroku liżą mu tyłek. ;]
deela napisał/a:
wczoraj dzwoni do mnie pracownik naszej filii i pyta czy na dzis jest wolne przewidziane
a ja mowie ze niby to dlaczego a on "to nie mozna popatrzec na papieza?" a ja mu odpowiedzialam "bierz urlop i patrz do upadlego" a mialam ochote mu powiedziec CZY TY JESTES NORMALNY
????????????????????
Buahah, niezłych "agentów" tam macie. :rotfl:
deela napisał/a:
dlaczego ja amm cierpiec z powodu paranoi moich rodakow ogranicza sie moja wolnosc i moje prawa tylko dlatego ze przyjezdza glowa kosciola? i co z tego?
Media chcą zarobić - a jak wiadomo, media to jedna z władz Polski. :P
Wysłany: 2006-05-26, 14:14
Prymas napisał/a:
deela napisał/a:
nie jestem chrzescijanka i na pewno nigdy juz nie bede
Ale z tego co pamiętam to kiedyś byłaś - chyba przyjęłaś bierzmowanie, prawda? (Być może mnie pamięć myli).
napisalam ze nie jestem i nie bede a nie ze nie bylam, bylam jak bylam szczylowa, jak mnie piorun nie trafil w czasie bierzmowania (a mial w koncu to wstepowanie ducha swietego) to stwierdzilam ze to jednak bujda
a nie jestem i nie bede bo jak widac chrzescijanie maja ciekawy nawyk ograniczania cudzej wolnosci
[ Dodano: 2006-05-26, 15:16 ]
Prymas napisał/a:
Buahah, niezłych "agentów" tam macie.
co sie dziwisz? w szkolach wolne w urzedach wolne facetowi pomieszlao zmysly
Prymas napisał/a:
deela napisał/a:
zapomnialam ze papiez nie szczy i nie sra, pewnie dlatego nie wolno tez reklamowac papieru tolaetowego w czasie Wizyty
Wydaje mi się, że w tym przypadku papier naprawdę jest niepotrzebny - przecież na każdym kroku liżą mu tyłek. ;]
bywasz okrutny
PS zeby nie stracic kontaku z rzeczywistoscia musialam sobie kupic tygodnik NIE
Ostatnio zmieniony przez deela 2006-05-26, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-05-27, 09:01
yyyyyyyyyy poprawka prohibicja obowiazywala nie tylko w warszawie, wczoraj wieczorem (jak ten bialy facecik pojechal juz do czestochowy) w miesice znajdujacym sie dobre 20 km do wawy tez nie moglam kupic piwa
nasze wladze sa jednak debilami
No wogóle poco tyle dymu! przyjezdża i tyle, jak ja jade do niemiec to nie robia dnia wolnego...
Użyszkodnik, ty nie jesteś głową kościoła....
W sumie według mnie przyjazd papieża to jest jakaś tam uroczystość no ale nie powinno być że na wszystkich programach TVP to samo. tylko papież i papież...
w czwartek jechałam do kochanego Karkowa i normalnie miałam dosyć. Pełno plakatów z Benedyktem az mnie wkurzało. Jak JPII przyjeżdżał to nie robili takiej afery. przesada....
_________________ All good things come to an end...
;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.