przestrzegam Wielkiego Postu, bo taka jest moja wiara.
z paleniem nie mam akurat problemu, bo nie pale.
ale nie imprezuje i nie pije...
głodzić się nie będe
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Ostatnio zmieniony przez Złośnica 2007-03-31, 23:30, w całości zmieniany 1 raz
Jakos w tym roku nie zrobilam sobie zadnych ograniczen. Ale zdarza mi sie albo ograniczyc spozywanie czegos co lubie, albo nie spozywanie wogole. Z imprez rezygonowalam.. ale w tym roku nie.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Szczerze? W Środę Popielcową jadłam normalnie, tylko bez mięsa. Potem już jak zwykle. Postanowienia? Wyrzeczenia? Nie składam sobie, bo przecież i tak ich nie dotrzymam. Denerwuje mnie to, że w czasie Wielkiego Postu ludzie składają sobie postanowienia, są 'lepsi, milsi, bardziej uprzejmi, nie pijący, nie palący', a potem znów są inni. Tak samo jak z kościołem. Niektórzy chodzą do kościoła, gdzie są jak 'aniołki', a potem 'pokaz' się kończy i są zupełnie inni. Jak coś robię, to zawsze, a nie dlatego, że jest post czy jakaś inna 'okazja'.
Wysłany: 2007-04-04, 15:47
jestem wolna... nie poszczę jeśli ktoś/coś tego wymaga ale kiedy sumienie nie daje mi żyć
_________________ A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.