Wierzę że coś jest, ale nie wiem co. Bo trudno powiedzieć że nie ma nic, a może jest tylko jedno pod wieloma imionami. Napewno wierzę w szatana bo on jest w prawie każdej religi. Teraz przechodzę mały kryzys i jeszcze szukam odpowiedzi na kilka pytań, może jakznajdę odpowiedzi w którejś religii to będe mogła powiedzieć w co wierzę.
_________________ Śmierć to dopiero początek nowej przygody.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-07-09, 19:45
W dobra i wolna wolę. Dlatego staram się nie krzywdzić innych i dokonywać słusznych wyborów, czyli takich które nikogo nie zranią.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wierzę w siłę sprawczą,ale nie nazywam jej Bogiem...
Od instytucji Kościoła odcinam się otwarcie i zdecydowanie.
Samą religię traktuję...eh,nie ważne jak.To temat na inną rozmowę.
A z rzeczy namacalnych wierzę w ludzi...choć ostatnio i to podupadło.
_________________ "Na imię mi Legion",bo nas jest wielu...
Wszyscy jesteśmy Chrystusami.
Wysłany: 2007-09-28, 21:00
Ja wierzę w szatana i uważam że na świecie jest on jedyną siłą która odziałuje na ludzi. Oczywiście nie wykluczam istnienia boga ale mysle ze on nie ma wplywu na wydarzenia na swiecie.
_________________ "Jam częścią tej siły, która zła wiecznie prgnąc, wiecznie czyni dobro..."
Wysłany: 2007-09-28, 21:04
Cytat:
Ja wierzę w szatana
hunter33 napisał/a:
nie wykluczam istnienia boga
jak wierzysz w szatana to logicznie musisz wierzyć w Boga.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wysłany: 2007-09-28, 21:17
Diabliczka_24,
Nie wiem czy zauważyłaś ale to nie było do Ciebie
Wysłany: 2007-09-28, 21:21
Prymas,
A bardzo dziękuje za zwrócenie uwagi na moje nietaktowne i nierozsądne zachowanie
-Boga [jego daleko szukać nie trzeba ^^, bez niego na pewno moje życie nie miało by sensu]
-marzenia [ach....dobrze mieć swoje prywatne pragnienia i wierzyć, że kiedyś wbrew wszystkiemu i wszystkim beda spelnione, ot- taka mała naiwność : P
-miłość [na pewno jest! przyjdzie kiedy trzeba <: ]
-anioły [każdy ma swojego prywatnego ]
-dobro [nie trzeba chyba komentować ; p ]
Tyle chyba ^^
_________________ ,,Na pewno jesteś, bo wierzę.
Ukrywasz skrzydła wtulone.
Zechciej mnie zabrać do siebie,
Jeżeli jesteś
Aniołem...",
Wysłany: 2007-09-30, 14:48
Wróżbiarka napisał/a:
jak wierzysz w szatana to logicznie musisz wierzyć w Boga.
I tu się mylisz. Satanizm jest filozofią życia która odrzuca wszystkich bogów pokazując nam że to człowiek jest istotą najważniejszą. Tym samym to człowiek staje się bogiem.
Powinnaś przeczytać sobie "Biblię Szatana" LaVey'a. Gorąco polecam.
_________________ "Jam częścią tej siły, która zła wiecznie prgnąc, wiecznie czyni dobro..."
Wysłany: 2007-09-30, 15:53
Cytat:
Powinnaś przeczytać sobie "Biblię Szatana" LaVey'a.
Czytałam i takiego steku bzdur do tego niezbyt dobrze napisanego dawno nie widziałam. Mogę to najwyżej porównać do równie wiekopomnego działa jak "Mein kampf " Trzymam obie w piwnicy w pudle z harlequinami.
Wysłany: 2007-09-30, 18:22
hunter33 napisał/a:
Nie obchodzi mnie czy czytałaś czy nie.
W poście powyżej Cię obchodziło.
hunter33 napisał/a:
Widać nie zapamiętujesz tego co czytasz
A Ty widać nie zapamiętujesz co piszesz.
Zresztą nie bardzo mnie interesuje Twoje zdanie, spotkamy sie po drugiej stronie i wtedy dowiemy się kto miał rację.
Wysłany: 2007-09-30, 18:47
Wróżbiarka napisał/a:
W poście powyżej Cię obchodziło.
Nie obchodziło mnie to. Skoro miałaś takie spostrzeżenia co do tego że jeżeli ktoś wierzy w szatana musi wierzyć i w boga miałem prawo myśleć że tego nie czytałaś.
Wróżbiarka napisał/a:
spotkamy sie po drugiej stronie i wtedy dowiemy się kto miał rację.
trzymam cię za słowo.
Ja wieze w boga ! Czuje sie naprawde potrzebny w tej religii .
ania5677
Wysłany: 2007-10-22, 19:35
ja wierze w Boga chrzescijan
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji."
Ja wierze w siłe wyzsza..Nie nazywam jej,poprostu wiem że jest i tyle.Istnieje tyle religi ze nietrudno sie pogubic..A która religia ma racje?.. przekonamy sie po śmierci.
_________________ Głupota nie zwalnia od myślenia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.