katolik!!!
Wysłany: 2008-06-13, 19:33 swiadkowie j
POSLUCHAJCIE !!!
ci ludzie sa klamcami , oszustami i chyba najbardziej msciwi jakich znam.
Wszystko jest pieknie i slicznie jak chca nas przekonac i namowic do wstapienia do ich SEKTY
ale mam przyjemnosc miec sasiadow sj
i wierzcie nie zycze tego nikomu
TO SA OSZUSCI ZAKLAMANI
ale mam przyjemnosc miec sasiadow sj
i wierzcie nie zycze tego nikomu
TO SA OSZUSCI ZAKLAMANI
Mam kilku ŚJ w rodzinie, oraz znam kilka takich rodzin.
Głównie przez wujka SJ. Jednej z tych rodzin nie lubię, ale cała reszta (łącznie z moimi krewnymi to jest 7-8 rodzin) są naprawdę świetne i dobrze dogadujące się miłe rodziny.
Jestem katolikiem i nie wierzę w żadne słowo sekty Świadkow Jehowy! To jest sekta jak każda inna. Teraz ten Pan sypie Ci cytatami, bo siedzi przed komputerem. Ale jak podejdzie do kogokolwiek z Was Świadek Jehowy, to zauważcie, że jeden Was zagaduje, a drugi szuka czegoś w ich rzekomo Biblii. Tyle, że on wie, co ma ci przeczytać i ma wszytsko pozaznaczane. Oni tak naprawdę nie znają tak dobrze Pisma Św. i nie są takimi świętoszkami na jakich wyglądają. Pewien człowiek, któremu wierzę opowiadał nam pewną historię o Świadkowej :lol: Niezły byl ubaw w klasie zresztą. Jedzie pewnego razu w pociągu z kolegami na koncert i do ich przedziału weszła kobieta z tą propagandową gazetką, że ich religia jest prawdziwa. No to wzięli. A, że nasz katacheta byl studentem teologii i wiedział już dobrze jak działają, to spytal jej czy moga dostać więcej gazetek, żeby się dzielić z innymi prawdą No i oddała im te gazetki taka zachwycona, że w końcu ktoś "spragniony wiary". A potem ją poprosili o to ich "Pismo Św." no i im oddała. A jak jej spytali o cokolwiek to stala jak wryta. Jak się skapnęła, że celowo to zrobili to zaczęła ryczeć i cała jej wiedza skończyła się w momencie oddania Pisma "Św.". Nie wiem jak oni ta swoją "Biblię" zwą. U nas w klasie jest jeden Świadek (nieochrzczony) i przyszedł posłuchać raz do nas na religię. Nasz katacheta nie wiedział, że on nie jest katolikiem i zaczął nam tłumaczyć jak się bronić przed atakami tej sekty, jaką niewątpliwie są Świadkowie Jehowy. Więcej go na naszej religi nie było.
JEŻELI WASI RODZICE LUB KTOKOLWIEK ZACZYNAJĄ CHODZIĆ NA SPOTKANIA ŚWIADKO JEHOWY POMÓŻCIE IM BY NIE UTONĘLI W TYM "BAGNIE".
Ta sekta powstała, bo jakiś człowiek w Ameryce wymyślił sobie, że miał objawienie i mu się udało niezłą szjakę z tego zrobić. Pomyślcie czy gdyby wasz kolega z klasy, pracy powiedział, że zobaczył Boga czy Chrystusa i ma jego dzieło kontynuować czy coś to byście mu zaufali. Teraz jest tyle odmieńców, że szok.
_________________ "For where thy treasure is, there is thy heart also" - The Gospel according to St Matthew
Wysłany: 2008-06-15, 23:54
chmarcoch napisał/a:
Oni tak naprawdę nie znają tak dobrze Pisma Św.
hmm. Ciekawe. A ja znam kilku ŚJ, wiele z nimi rozmawiałem i potrafią długo mówić nie zaglądając do biblii. A korzystanie z biblii jest jak najbardziej wskazane podczas prowadzenia dyskusji na tematy wiary chrześcijańskiej, dlatego argument jest chybiony.
chmarcoch napisał/a:
Jedzie pewnego razu w pociągu z kolegami na koncert i do ich przedziału weszła kobieta z tą propagandową gazetką (...) A jak jej spytali o cokolwiek to stala jak wryta. Jak się skapnęła, że celowo to zrobili to zaczęła ryczeć i cała jej wiedza skończyła się w momencie oddania Pisma "Św.".
Nie każdy ŚJ zna biblię na pamięć. A "ryczeć" zaczęła pewnie dlatego, że była wrażliwą osobą, a ci ludzie potraktowali ją jak psa. Oszukali szczerą dziewczynę... Po prostu chamstwo. jeżeli to są argumenty przeciw ŚJ, to tym bardziej jest to kontrargument przeciw Katolikom.
[ Dodano: 2008-06-15, 23:57 ]
chmarcoch napisał/a:
Ale jak podejdzie do kogokolwiek z Was Świadek Jehowy, to zauważcie, że jeden Was zagaduje, a drugi szuka czegoś w ich rzekomo Biblii. Tyle, że on wie, co ma ci przeczytać i ma wszytsko pozaznaczane.
No jasne, że ma pozaznaczane i wie co mam mówić. Co w tym dziwnego? Co to by był za nauczyciel gdyby nie wiedział co ma mówić?
[ Dodano: 2008-06-15, 23:58 ]
chmarcoch napisał/a:
JEŻELI WASI RODZICE LUB KTOKOLWIEK ZACZYNAJĄ CHODZIĆ NA SPOTKANIA ŚWIADKO JEHOWY POMÓŻCIE IM BY NIE UTONĘLI W TYM "BAGNIE".
A tam zaraz "w bagnie". Jednym się to podoba innym nie. Wolna wola.
[ Dodano: 2008-06-15, 23:59 ]
chmarcoch napisał/a:
Pomyślcie czy gdyby wasz kolega z klasy, pracy powiedział, że zobaczył Boga czy Chrystusa i ma jego dzieło kontynuować czy coś to byście mu zaufali.
gdyby przedstawił przekonujące dowody, to bym mu uwierzył.
[ Dodano: 2008-06-16, 00:02 ]
chmarcoch napisał/a:
Jestem katolikiem i nie wierzę w żadne słowo sekty Świadkow Jehowy!
hmmm... widać ich nie znasz katoliku. Wiele rzeczy, które głoszą brzmi o wiele bardziej przekonująco niż to co głosi kościół katolicki.
_________________ [podpis niezgodny z regulaminem forum]
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-06-15, 23:55, w całości zmieniany 2 razy
Wiem, że katolicka religia ma wiele hipokryzji i zakłamań, ale ja nie próbowałem "ubóstwiać" wiary katolickiej, ale powiedzieć i wyrazi to, jak bardzo jestem przeciwny działalności Świadków Jehowy. Każdy ma swoją religię, poglądy, a mój pogląd jest taki, że to jest po prostu sekta jak każda inna. Jak scjentolodzy na przykład i trzeba jej się strzec jak się tylko da.
Medard cieszę się, że nie doświadczyłeś lub nie zauważyłeś negatywnych stron w działaniu tej sekty, o ile sam w niej nie jesteś... jeszcze, ale ja zdążyłem i to, że mam w klasie jednego Świadka Jehowy wystarczyło mi. Zresztą u mojej kuzynki w klasie jest ochrzczona Świadkowa, która mówi do swojej koleżanki z tej sekty, że jest ladacznicą, jak ta ma gołe plecy, bo jak wiadomo bluzki nie do kolan są teraz w modzie. No to bez przesady. A ta druga taka pobożna, że pali, pije i...
Ja tam ich nie nawidzę i uważam, że to jest bardzo niebezpieczna sekta.
_________________ "For where thy treasure is, there is thy heart also" - The Gospel according to St Matthew
Wysłany: 2008-06-16, 10:48
chmarcoch napisał/a:
mam w klasie jednego Świadka Jehowy wystarczyło mi. Zresztą u mojej kuzynki w klasie jest ochrzczona Świadkowa, która mówi do swojej koleżanki z tej sekty, że jest ladacznicą, jak ta ma gołe plecy, bo jak wiadomo bluzki nie do kolan są teraz w modzie. No to bez przesady. A ta druga taka pobożna, że pali, pije i...
A Ja słyszałem od Kazimierza Ciosowskiego, że Józia Dula puściła się ze Zbychem Tarkowskim w stodole, na sianie, a wcześniej chlali przez cały dzień wódę! Ale od Julki Kowalczuk słyszałem, że to wszystko bzdura, bo to bardzo porządna dziewczyna, ale niektórzy jej zazdroszczą i sieją kłamstwa na jej temat.
Ewa Zych mówiła mi, że Paweł Kos handluje narkotykami i wmieszał się w jakieś ciemne interesy. Z kolei Gabrysia Góralkiewicz twierdzi, że to bzdura, bo chłopak bardzo ciężko pracuje jako stolarz i ledwo wiąże koniec z końcem, a Ewa Zych kłamie, bo mści się za to, że Paweł kos zerwał z jej córką.
A jak to ma się do Świadków ? Obnażasz swoją głupotę człowieku. Bo gdybym miał pisać gdziekolwiek tylko o tym co da się potwierdzić linkiem, to żadna debata nie miałaby sensu i nie mialoby sensu zbieranie informacji przez ludzi, a potem dzielenie się nimi skoro każdą informację da się rzekomo zrispostować takią "śmiesznym", ja nazwałbym kretyńską odpowiedzią.
Aha. Zgodnie z regulaminem nie dodajemy w podpisie linków. Bynajmniej taki pisze w panelu, jak się go dodaje.
Ostatnio zmieniony przez chmarcoch 2008-06-16, 16:38, w całości zmieniany 1 raz
Szkoła sklepikiem wiejskim nie jest. Wiem, że to kolejna ironia. Ale moja kuzynka jest dla mnie wiarygodnym źródłem informacji. Ufam rodzinie.
A ja musiałbym być strasznie głupi, żeby uwierzyć w to co mówią Świadkowie Jehowy, ale odnoszę coraz bardziej wrażenie, że byłeś kiedyś na ich spotkaniu, o ile nim nie jesteś.
Skończę z Tobą dyskusję podkreślająć, że nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Ale każdy ma inne. Jak w moim podpisie. Fajnie jest się na to stwierdzenie powołać, bo bardzo mądrze Terecjusz stwierdził.
Wysłany: 2008-06-16, 22:56
chmarcoch napisał/a:
odnoszę coraz bardziej wrażenie, że byłeś kiedyś na ich spotkaniu, o ile nim nie jesteś.
nie stronię od żadnej religii.
Już wielokrotnie na tym forum podkreślałem - Zorganizowana religia - nie dla mnie. Ale staram się być obiektywny i zdobyć wiedzą na tego typu tematy. Może kiedyś znajdę religijną konsolację... na nowo...
[ Dodano: 2008-06-18, 14:55 ]
Jamsen napisał/a:
Poza tym wolałbym mieć to w formie pytań, a nie twierdzeń mających znamiona niepodważalności, z zastrzeżeniem, że w wypadku pytania "czy to prawda?", w większości przypadków odpowiedziałbym: "nie".
Ciężar udowadniania pozostawiam oskarżycielowi.
Dokładnie.
Normalny nie zadaje pytań tylko rzuca oskarżenia. Ok, to jeszcze rozumiem. Ma Prawo odczuwać potrzebę bycia oskarżycielem.
Ale problem polega na tym, że kolega Normalny rzucił oskarżenia niepoparte dowodami. Ja też mogę sobie wymyślić cokolwiek, wyssać z palca. Dodatkowo kolega Normalny oczekuje od Jamsena odparcia "dowodów" = oszczerstw. Jamsen nie ma dostępu do stenogramów rozpraw sądowych z lat 20-tych ubiegłego wieku, drogi kolego normalny. Twój zarzut obraca się więc przeciw Tobie, gdyż jako oskarżyciel musisz podać dowody. Inaczej okażesz się oszczercą.
Szkoda, że wcześniej tak nie pomyślałem. Jamsen dobrze rozumujesz - dzięki
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-06-18, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Jestem katolikiem i nie wierzę w żadne słowo sekty Świadkow Jehowy!
Znam paru ŚJ. Są to bardzo mili i dobrzy ludzie, mają wysokie zasady moralne, starają się żyć wg. Bibli i nazwanie ich sektą jest co najmniej obraźliwe!
chmarcoch napisał/a:
Ja tam ich nie nawidzę i uważam, że to jest bardzo niebezpieczna sekta.
- ciekawe zdanie, znasz dwie historyjki o ŚJ i wypowiedasz się w taki sposób.
A ja musiałbym być strasznie głupi, żeby uwierzyć w to co mówią Świadkowie Jehowy,
A moze juz jestes? Nie przyszlo Ci to do glowy ? A moze jestes na to za glupi ?
Nienawidze jak ktos obraza SJ lub jakakolwiek inna religie bez wiekszych powodow. Uprzedzenie ? Mozliwe.
Temat zostal zalozony nie w celu wysluchiwania Twoich zazalen, lecz w celu zadawaniapytan, wiec skoncz.
Jamsen napisał/a:
Tak, jeśli nie zabija poczętego już życia.
Czyli tabeltki ktore soe bierze '72 godziny po' ? (sorry za moja dociekliwosc ale jestem ciekawa po prostu.)
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.