Boicie sie spowiedzi!? co to wogóle dla was jest?? jak to przezywacie?! jak często chodzicie do spowiedzi?? jak reagują księża na wasze grzechy?! np. mój kumpel nie chodzi do spowiedzi ponieważ ksiądz na niego nakrzyczał i on nie ma zamiaru tam chodzić..nie chce żeby ks. po raz kolejny go obraził:/ co o tym sądzicie??
_________________ "Błagam cię mała, ty musisz, musisz ze mną być
Ja to dla ciebie wszystko, te rzeczy dobre i te złe
To ty, nie oni, musisz osądzić mnie
Cała ta reszta, nie, nie ważna jest
Nie ważna jest, o nie, nie ważna jest, o nie"
spowiedzi sie nie boje i przystepuje do niej,ale osobiscie uwazam ze to jest dziwna rzecz... nie rozumiem po co mam obcemu czlowiekowi mowic moje grzechy,tym bardziej ze wielu ksiezy tez nie jest bez zadnego grzechu(np naruszaja celibat). mi tez raz sie zdarzylo ze ksiadz na mnie nakrzyczal,ale mimo tego nadal chodze do spowiedzi.
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
spowiedzi sie nie boje i przystepuje do niej,ale osobiscie uwazam ze to jest dziwna rzecz... nie rozumiem po co mam obcemu czlowiekowi mowic moje grzechy,tym bardziej ze wielu ksiezy tez nie jest bez zadnego grzechu(np naruszaja celibat).
jestem tego samego zdania za bardzo nie widze w tym sensu no ale coz. Wydaje mi sie ze spowiedz w skupieniu przed samym Bogiem była by bardziej efektowna.
_________________ "W ŻYCIU MOŻNA LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Wysłany: 2006-08-04, 19:51
Ale taka spowiedź w kościele przed księdzem dużo daje. Bo właśnie o to chodzi żeby ksiądz nam pomógł, poradził co zrobić, żeby było lepiej, itd.
A to, że nie każdy ksiądz spowiada tak jak powinien... Heh... Ksiądz też człowiek - ma prawo popełniać błędy Po prostu trzeba umieć sobie wybierać księży, a nie iść do pierwszego lepszego...
Donia napisał/a:
Boicie sie spowiedzi!?
Nie, czemu miałabym się bać??
Donia napisał/a:
co to wogóle dla was jest??
No to jest sakrament, podczas którego oczyszczamy się z naszych grzechów
Donia napisał/a:
jak to przezywacie?!
Mnie osobiście spowiedź bardzo pomaga, dobrze się dzięki niej czuję...
nie maja na co reagowac, co ich obchodzi to, co robie?
Donia napisał/a:
mój kumpel nie chodzi do spowiedzi ponieważ ksiądz na niego nakrzyczał i on nie ma zamiaru tam chodzić..nie chce żeby ks. po raz kolejny go obraził:/ co o tym sądzicie??
sadze ze to najwieksza bzdoora, sam robi niewiadomo co, chce zeby ktos moowil mu o tym co jego zdaniem "zlego" zrobil i jeszcze ma do tego jakies wąty. wogoole brak mi sloow na cos takiego, ze podniooslby glos^_^ kim on jest by oceniac droogiego czlowieka^_^
NIe boję się spowiedzi, bo czego tu się bać? Przystępuje do niej co miesiąc i przed świętami. Dla mnie spowiedź to bardzo ważny sakrament. Jeżeli wyznam wszystko to co mnie trapi to odrazu lepiej się czuję i dobrze, że są takie osoby, które chcą tego słuchać tzn. księża Kapłan jeszcze nigdy na mnie nie nakrzyczał, ale pouczał i wiele razy mi się przydalo takie pouczenie
cześć
na początek chcę powiedzieć że jestem klerykiem, obecnie jestem na 4 roku. Co do spowiedzi to ja przystępuje średnio co tydzień, szczeże mówiąc boje siękażdej i wstydze jak nic na świecie. Ale ona spełnia ważne zadanie w moim życiu, każdemu polecam mieć stałego spowiednika. Ale przechodze do żeczy. Skoro podchodze do spowiedzi to znaczy że chcę być leprzy, a bycie leprzym niesie za sobą duże konsekfencje, też i upokożenia, nawet kiedy się spowiadam u swojego kolegi. To że ktoś się obraził że ksiądz na niego nawżeszczał, to nie zawsze jest księdza wina, wyobraście sobie jak byście zareagowali jak by wam jakiś chłopak powiedział że w czasie wakacji zaliczył 6 dziewczyn a łużku i jest święcie przekonany że to przecież była miłość. W spowiedzi stajemy się prochem bo żadna nasza pokuta nie wtruwna golgoty. Jeżeli chce ktoś podyskutować na temat wiary to bardzo chętnie pouczestnicze w takich mądrych rozmowach. Podaje wrazie czego mój kontakt klex1@o2.pl.
klex, odbiegnę od tematu, ale czy Ty sobie stroisz żarty z tą ortografią? W innym temacie było to samo. I Ty chcesz, aby ktoś z Tobą rozmawiał? Ja bym się chyba pochlastał, gdyby ktoś taki sposób do mnie pisał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.