Forum Dyskusyjne :: Spowiedz

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » Spowiedz

Spowiedz
Autor Wiadomość

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2006-12-23, 00:25   

Baśka napisał/a:
co Ty gadasz?? wogle sie zastawnów..co ja mam Ci opowiadac.co jest mną a co nie jest.,.co ulecialo...co wyszlo..co zeszlo..kiedy wroci po co jak i gdzie? nie ma mowy..nic Ci do tego..NA głupie pytanie głupia odpowiedz :zdziwko: :/

[ Dodano: 2006-12-22, 23:35 ]
Prince- nie masz 5 lat chyba wies zkim jest Bóg więc nei będe Ci tłumaczyc..
chociaż chyba nie wiesz kto to jest Bóg więc masz 3 latka mały bejbik z CIebie!

To oczywiście dosyć dowolna interpretacja "kim jest bóg"-ale daje dość przejżysty przykład w jaki katolicy radzą sobie z tłumaczeniem w ogóle.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-12-23, 10:11   

najgorsza jest spowiedź przed świetami wrrr... poszłam we wtorek i sie nastałam. Szczerze to nawet nie wiem co na mszy było bo pełno znajomych. Ludzie na świeta nawracają sie...normalnie tłumy roku.... chyba zaczne sie spowiadac na swieta juz w listopadzie...

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2006-12-23, 12:56   

nie ma sie czego bac.

niektorym jednak nie brak tupetu. kumpel poszedl do spowiedzi i juz przy "ostatni raz spowiadalem sie..." zełgał. niektorzy stawiaja "dobre imie" ponad prawda nawet podczas wyznawania grzechów, a to juz jest obłuda, hipokryzja i śmiech na sali. [ups, ale nie w kosciele]

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-24, 14:56   

Niczego sie nie boje.. moze taki malutki lęk...

Chodze do spowiedzi ale nie tak co tydzien tylko jak wymaga tego "sprawa" mianowicie świata, bierzmowanie (jak jestem świadkiem) itd.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Cris 666 

Wysłany: 2006-12-25, 01:55   

Nie spowiadam się a co do księży znam jednego jestem z nim na ty itp nie raz zabalowaliśmy...a co do tego jestem nie wierzący i on wie o tym...
Korzystając z okazji pozdrawiam ks.fafała :super:

don LOV 

Wysłany: 2007-01-06, 04:50   

Nie potrzebuję księdza do spowiedzi. Jeżeli uklękniesz w pokoju i gorliwie wyznasz grzechy, to wtedy więcej zdziała twa skrucha niż wydukanie kilku słów w małym pomieszczeniu z desek. Poza tym, jakim prawem księża mogą mnie rozgrzeszyć? Ich tytuły są nadane przez innych ludzi, którzy TYLKO są ludźmi jakby nie było.

1. Koński Łeb (Moher Squad)

2. Opalony Jędrzej (Self-Defence)

3. Crazy Twins (w PiSdu)

Mania 

Wysłany: 2007-01-06, 12:37   

don LOV napisał/a:
Jeżeli uklękniesz w pokoju i gorliwie wyznasz grzechy, to wtedy więcej zdziała twa skrucha niż wydukanie kilku słów w małym pomieszczeniu z desek
Czekaj czekaj to sie chyba zwalo zal doskonaly... ale z tego co wiem czlowiek nie jest w stanie ocenic czy to doskonaly czy jeszcze zwyczajny...?Tym samym do Komuni isc nie moze, albo moze ale na wlasne ryzyko.
don LOV napisał/a:
Poza tym, jakim prawem księża mogą mnie rozgrzeszyć? Ich tytuły są nadane przez innych ludzi, którzy TYLKO są ludźmi jakby nie było.

Ejj ich ich tytuly sa od ludzi ale hmm moc? jest od Boga i to im daje prawo do rozgrzeszenia. Pozatym oni nie robia tego jak im sie podoba tylko wedlug jakis zasad ( ktore o ile sie wiem sa od Boga)
Ostatnio zmieniony przez Mania 2007-01-06, 12:39, w całości zmieniany 1 raz  

Ruget 
:*

Wysłany: 2007-01-06, 19:00   

Ejj ich ich tytuly sa od ludzi ale hmm moc? jest od Boga i to im daje prawo do rozgrzeszenia. Pozatym oni nie robia tego jak im sie podoba tylko wedlug jakis zasad ( ktore o ile sie wiem sa od Boga)

hmm a ja jakos wierze bardziej w to co powiedzial co ksiedza obchodzi z kim to robie ... a wypytuja ile wlezie ...

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-01-13, 16:29   

#Ruget jak sie bedzie pytal ile razy z kim i gdzie?? to powiedz mu ze nie przyszles mu sie chwalic tylko do spowiedzi :)
ja osobicie chodze do spowiedzi nie wedlug jakis zasad tylko wtedy kiedy tego potrzebuje, czasami raz na miesiac, czasami raz na tydzien czy dwa... ale nie boje sie tego... jestem osoba wierzac i nie spowiadam sie Ksiedzu tylko Bogu przez posrednictwo kaplana.... a mam ksiedza przyjaciela jestem z nim na Ty i uwiezcie mi rozmawialam z nim nie raz na ten temat... i im wcale nie jest tak latwo, oni nie pamietaja nawet Twoich grzewchow, oni nie chca ich pamietac... przeciez to nic fajnego nosic iles tysiecy grzechow ludzi... zastanowcie sie :)oni sa poto by Ci pomoc.. by uwolnic Cie z niewoli grzechu to wszystko :)

Dzidka:D 

Wysłany: 2007-01-18, 21:10   

ja sie staram spowiadac okolo co miesiac, bo wtedy juz potrzebuje:(
ale moj ukochany ś.p.wujek nie spowiadal sie od 4lat (liczac do smierci), jednak okolo 2 miesiace przed smeircia spotkal siez ksiedzem (bo byl chory) i niewiem o czym rozmawiali, ale w zachowaniumojego wujka bylo widac zmiane!! ... na lepsze oczywiscie:)

ABUDYGIN 

Wysłany: 2007-01-21, 21:07   

Swoje zdanie o spowiedzi wyraziłem w działe SPOWIEDŹ, JAK CZĘSTO SIĘ SPOWIADACIE. Nie bede się powtarzał, ale bardzo chętnnie podejmę dyskusję polemikę . :serce:

Wojtex12

Wysłany: 2007-02-13, 21:27   

Raz na rok xD

mała

Wysłany: 2007-02-14, 11:56   

Hm... nie boje się spowiedzi... ale jakoś nie lubie tam chodzić, gdyż niezbyt ufam księzą... ale nieważne...

sledz 

Wysłany: 2007-03-06, 08:40   

Boje sie bardzo lecz pózniej jest cudowne uczucie lekkosci.

Thar 

Wysłany: 2007-03-06, 23:57   

sledz napisał/a:

He he he uważaj, żebyś po spowiedzi przypadkiem nie odfrunął ;)

Ostatni raz u spowiedzi byłam chyba 6 -7 lat temu. Przestałam wierzyć w boga i jakoś ie czuję potrzeby spowiadania się.

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-03-07, 00:49   

Thar napisał/a:
sledz napisał/a:

He he he uważaj, żebyś po spowiedzi przypadkiem nie odfrunął ;)

Ostatni raz u spowiedzi byłam chyba 6 -7 lat temu. Przestałam wierzyć w boga i jakoś ie czuję potrzeby spowiadania się.

no ja jak sobie wlasnie podliczylem to mi jakies 9 lat wychodzi :/

Thar 

Wysłany: 2007-03-07, 11:04   

Tofman napisał/a:

Widzę, że nie jestem sama z tak długim stażem ;)
Prawda jest taka, że większość ludzi doświadcza sakramentu bierzmowania, pochodzi potem jeszcze kilka razy do spowiedzi i nagle kontakt z kościołem dla wielu procent z nas sie urywa.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-03-07, 18:39   

Thar napisał/a:
doświadcza sakramentu bierzmowania, pochodzi potem jeszcze kilka razy do spowiedzi i nagle kontakt z kościołem dla wielu procent z nas sie urywa.
och tak tak. U mnie w kościele teraz chcą zrobic spodkanie dla osób, które były juz u bierzmowania i zaprzestały chodzic do kościoła... Naiwni... Kto im przyjdzie i co w ogóle tym zdziałąja. Przeciez siłą ich nie zaciągną.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Ruget 
:*

Wysłany: 2007-03-07, 19:35   

ja bym poszedl :P P i sprowokowalbym ostra dyskusje:d

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-03-07, 22:34   

Thar napisał/a:
Tofman napisał/a:

Widzę, że nie jestem sama z tak długim stażem ;)
Prawda jest taka, że większość ludzi doświadcza sakramentu bierzmowania, pochodzi potem jeszcze kilka razy do spowiedzi i nagle kontakt z kościołem dla wielu procent z nas sie urywa.

nom ja tam bylem u bierzmowania no bo kiedys do slubu papierek moze sie przydac

no ale kto powiedzial ze sie przed tym calaym bierzmowaniem spowiadalem :evil:

Odpowiedz do tematu