Forum Dyskusyjne :: Spowiedz

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » Spowiedz

Spowiedz
Autor Wiadomość

Leeloo 
Drum'n'bass :)

Wysłany: 2006-08-10, 20:08   

A ja chodziłam... tylko na wielkanoc:D ale i tego mi sie doniechciało... wiara przestała dla mnie istnieć;|
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-08-10, 21:07   

po co mam mowic komus moje grzechy jak moze w czasie wiecornej modlitwy powiedziec je Bogu ? :) przeciez on to uslyszy i w ramach pokuty moge czytac jeden rozdzial pisma swietego dot milosci (zawsze takie dostaje)(tycza sie czystej milosci :P )

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

blackaneta 

Wysłany: 2006-08-18, 16:12   

Po co masz mówić komuś swoje grzechy?? Choćby po to żeby zostały Ci odpuszczone :) Spowiedż przed samym sobą nie wystarczy... Pan Jezus mówił do apostołów coś takiego (cytuję z pamięci, więc napewno coś przekręcę) "przyjmijcie Ducha świętego, którym odpuścicie grzechy są im odpuszczone, którym zatrzymacie są im zatrzymane". I wtedy został ustaowiony sakrament spowiedzi.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2006-08-21, 13:24   

Cytat:
Boicie sie spowiedzi!?
Nie.
Donia napisał/a:
co to wogóle dla was jest??
Jedna wielka bzdura.
Donia napisał/a:
jak to przezywacie?!
Wcale?! ... heh
Donia napisał/a:
jak często chodzicie do spowiedzi??
Nie chodzę wogóle, bo nie czuję takiej potrzeby.
Donia napisał/a:
jak reagują księża na wasze grzechy?!
Za czasów spowiadania się zostawałam zawsze z regułką odprawiona w stylu "popraw się dziecko i jako pokute odmów to i tamto".. Zrezygnowałam całkowicie ze spowiedzi kiedy ksiądz wydarł się na mnie porównując do kobiety lekkich obyczajów za to, że powiedziałam mu o tym, że uprawiam sex nie będąc mężatką i o nieczystych myslach... I wcale się nie dziwię Twojemu koledze ;-)

manson

Wysłany: 2006-08-21, 23:11   

Spowiedz jest dla tchorzy i mieczakow. Poza tym nie lubie ksziezy.Wole gadac do figurki Dartha Vadera :super:

Ruget 

Wysłany: 2006-08-21, 23:15   

lol idz do spowiedzi i powiedz ze jestes uzalezniony od masturbacji, uprawiasz sex z dziskami o chodzisz do dominujacych kobiet ciekawe jak zareaguje ?:P

blackaneta 

Wysłany: 2006-08-23, 23:15   

zależy na jakiego ksiedza trafisz... Powinien Ci wytłumaczyc, że to co robisz jest złe i pomóc Ci z tym walczyć...

manson

Wysłany: 2006-08-24, 00:31   

Ktos kiedys powiedzial,ze w spowiedzi nie chodzi o to,by gadac do ksiedza,ale by poprzez ksiedza rozmawiac ze soba.Ale to bzdura,ja tam sie nie spowiadam,bo nie robie niczego wbrew sobie i niczego nie zaluje.

blackaneta 

Wysłany: 2006-08-24, 14:13   

No to jestem pełna podziwu dla Ciebie :) Ja żałuję wielu rzeczy, ciągle popełniam jakieś błędy... Ale staram się je naprawiać je w miarę mozliwości i popełniać ich mniej, choć nie zawsze mi się to udaje :)
A ja się lubię spowiadać... :) Po spowiedzi czuję się taka czysta i w ogóle szcześliwa :)

manson

Wysłany: 2006-08-25, 00:56   

To typowy kompleks katolicyzmu. Pokusa,uleganie pokusie,popelnianie grzechu i spowiedz.Ja po prostu nie zaluje niczego,bo nie postrzegam swoich zachowan jako grzechow.Akceptuje w sobie te instynkty,ktore katolicyzm napietnowal,poniewaz te instynkty dane mi zostaly przez Boga.Ale byc moze jest to po prostu kwestia kontrolowania tego co sie robi.Mnie spowiedz nie jest potrzebna,tobie jest i tyle.

blackaneta 

Wysłany: 2006-08-26, 00:09   

I nigdy niczego nie żałowałeś?? Nie wierzę :)
Mnie spowiedź jest potrzebna :) Ona naprawdę duzo daje...

manson

Wysłany: 2006-08-26, 01:02   

Zalowalem,ale potem zastanawialem sie dlaczego zaluje i dochodzilem do wniosku,ze nie zaluje dlatego ze naprawde jest mi przykro,tylko dlatego,ze zostalem wychowany w systemie moralnym,w ktorym pewnych rzeczy sie po prostu nie robi i tyle. I potem juz nie zalowalem.

blackaneta 

Wysłany: 2006-08-26, 14:00   

Ja bym tak nie mogła :) Jak coś zrobię źle, to zawsze żałuję, szczególnie kiedy muszę ponieść tego konsekwencje ;)

Ruget 

Wysłany: 2006-08-26, 15:47   

dla mnie nie wszystko co dla innych podchodzi pod grzech wiec wiekszosci nie zaluje :P

piurko 

Wysłany: 2006-08-30, 12:03   

według mnie spowiedź to jest zaspokojenie ciekawosci księży a skoro Bóg jest wszechwiedzący i widzi moje grzechy to po co mam o nich mówić :?: sami sobie zaprzeczają

blackaneta 

Wysłany: 2006-08-31, 22:54   

Sakrament spowiedzi został ustanowiony przez Jezusa i nie jest wymysłem księży służącym zaspokojeniu ich ciekawości... Jezus powiedział do apostołów „Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane” (J 20,22-23). Św. Jakub pisze: „Wyznawajcie zatem sobie nawzajem grzechy” (Jk 5,16).
W momencie święceń Duch Święty obdarowuje kapłanów mocą odpuszczania grzechów.

olak

Wysłany: 2006-09-18, 14:39   

zawsze jestem zdenerqwowana, ale wiem ze mi to pomoże. gdybym przepraszała Boga tylko w domu tak np wieczorem to by nie wystarczyło. na mnie ks nigdy nie nakrzyczał. Ja spowiadam się "bez kratek" na młodzieżowym czuwaniu. wtedy ksiadz mają czas by ze mna porozmawiać. nie lubie sie spowiadac przed msza w kosciele bo wtedy nigdy nie maja czasu i zawsze mówią to samo. Apeluje do niewierzących : NIE OBRAŻAJCIE KATOLIKÓW!!!

[ Dodano: 2006-09-18, 15:43 ]
zawsze jestem zdenerqwowana, ale wiem ze mi to pomoże. gdybym przepraszała Boga tylko w domu tak np wieczorem to by nie wystarczyło. na mnie ks nigdy nie nakrzyczał. Ja spowiadam się "bez kratek" na młodzieżowym czuwaniu. wtedy ksiadz mają czas by ze mna porozmawiać. nie lubie sie spowiadac przed msza w kosciele bo wtedy nigdy nie maja czasu i zawsze mówią to samo. Apeluje do niewierzących : NIE OBRAŻAJCIE KATOLIKÓW!!!

Baśka 

Wysłany: 2006-12-18, 22:44   

tak czytam te wszytkie tematy i posty io "wierze" i tak naparwadę nieliczni wierza???
straszne...aż smutno na duszy...jak by cząstka mnei uleciała....ludzie wy chyba naprawde nie wiecie kim jest Bóg?

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2006-12-22, 21:28   

Baśka napisał/a:
tak czytam te wszytkie tematy i posty io "wierze" i tak naparwadę nieliczni wierza???
straszne...aż smutno na duszy...jak by cząstka mnei uleciała....ludzie wy chyba naprawde nie wiecie kim jest Bóg?

Może wytłumacz w takim razie.O tej cząstce też bardzo ciekawe.Dokąd uleciała?Jak kocha to wróci.

Baśka 

Wysłany: 2006-12-22, 23:32   

co Ty gadasz?? wogle sie zastawnów..co ja mam Ci opowiadac.co jest mną a co nie jest.,.co ulecialo...co wyszlo..co zeszlo..kiedy wroci po co jak i gdzie? nie ma mowy..nic Ci do tego..NA głupie pytanie głupia odpowiedz :zdziwko: :/

[ Dodano: 2006-12-22, 23:35 ]
Prince- nie masz 5 lat chyba wies zkim jest Bóg więc nei będe Ci tłumaczyc..
chociaż chyba nie wiesz kto to jest Bóg więc masz 3 latka mały bejbik z CIebie!
Ostatnio zmieniony przez Baśka 2006-12-22, 23:36, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu