Wiek: 19 Dołączyła: 04 Sie 2006 Posty: 205 Skąd: Małopolska:D
Wysłany: 2006-08-10, 20:08
A ja chodziłam... tylko na wielkanoc:D ale i tego mi sie doniechciało... wiara przestała dla mnie istnieć;|
_________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...when the sun goes down..."
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Wysłany: 2006-08-10, 21:07
po co mam mowic komus moje grzechy jak moze w czasie wiecornej modlitwy powiedziec je Bogu ? przeciez on to uslyszy i w ramach pokuty moge czytac jeden rozdzial pisma swietego dot milosci (zawsze takie dostaje)(tycza sie czystej milosci )
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Wysłany: 2006-08-18, 16:12
Po co masz mówić komuś swoje grzechy?? Choćby po to żeby zostały Ci odpuszczone Spowiedż przed samym sobą nie wystarczy... Pan Jezus mówił do apostołów coś takiego (cytuję z pamięci, więc napewno coś przekręcę) "przyjmijcie Ducha świętego, którym odpuścicie grzechy są im odpuszczone, którym zatrzymacie są im zatrzymane". I wtedy został ustaowiony sakrament spowiedzi.
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2006-08-21, 13:24
Cytat:
Boicie sie spowiedzi!?
Nie.
Donia napisał/a:
co to wogóle dla was jest??
Jedna wielka bzdura.
Donia napisał/a:
jak to przezywacie?!
Wcale?! ... heh
Donia napisał/a:
jak często chodzicie do spowiedzi??
Nie chodzę wogóle, bo nie czuję takiej potrzeby.
Donia napisał/a:
jak reagują księża na wasze grzechy?!
Za czasów spowiadania się zostawałam zawsze z regułką odprawiona w stylu "popraw się dziecko i jako pokute odmów to i tamto".. Zrezygnowałam całkowicie ze spowiedzi kiedy ksiądz wydarł się na mnie porównując do kobiety lekkich obyczajów za to, że powiedziałam mu o tym, że uprawiam sex nie będąc mężatką i o nieczystych myslach... I wcale się nie dziwię Twojemu koledze ;-)
Wysłany: 2006-08-21, 23:15
lol idz do spowiedzi i powiedz ze jestes uzalezniony od masturbacji, uprawiasz sex z dziskami o chodzisz do dominujacych kobiet ciekawe jak zareaguje ?:P
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Ktos kiedys powiedzial,ze w spowiedzi nie chodzi o to,by gadac do ksiedza,ale by poprzez ksiedza rozmawiac ze soba.Ale to bzdura,ja tam sie nie spowiadam,bo nie robie niczego wbrew sobie i niczego nie zaluje.
Wysłany: 2006-08-24, 14:13
No to jestem pełna podziwu dla Ciebie Ja żałuję wielu rzeczy, ciągle popełniam jakieś błędy... Ale staram się je naprawiać je w miarę mozliwości i popełniać ich mniej, choć nie zawsze mi się to udaje
A ja się lubię spowiadać... Po spowiedzi czuję się taka czysta i w ogóle szcześliwa
To typowy kompleks katolicyzmu. Pokusa,uleganie pokusie,popelnianie grzechu i spowiedz.Ja po prostu nie zaluje niczego,bo nie postrzegam swoich zachowan jako grzechow.Akceptuje w sobie te instynkty,ktore katolicyzm napietnowal,poniewaz te instynkty dane mi zostaly przez Boga.Ale byc moze jest to po prostu kwestia kontrolowania tego co sie robi.Mnie spowiedz nie jest potrzebna,tobie jest i tyle.
Zalowalem,ale potem zastanawialem sie dlaczego zaluje i dochodzilem do wniosku,ze nie zaluje dlatego ze naprawde jest mi przykro,tylko dlatego,ze zostalem wychowany w systemie moralnym,w ktorym pewnych rzeczy sie po prostu nie robi i tyle. I potem juz nie zalowalem.
według mnie spowiedź to jest zaspokojenie ciekawosci księży a skoro Bóg jest wszechwiedzący i widzi moje grzechy to po co mam o nich mówić sami sobie zaprzeczają
_________________ Głupota jest jednym ze sposobów używania umysłu.
Wysłany: 2006-08-31, 22:54
Sakrament spowiedzi został ustanowiony przez Jezusa i nie jest wymysłem księży służącym zaspokojeniu ich ciekawości... Jezus powiedział do apostołów „Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane” (J 20,22-23). Św. Jakub pisze: „Wyznawajcie zatem sobie nawzajem grzechy” (Jk 5,16).
W momencie święceń Duch Święty obdarowuje kapłanów mocą odpuszczania grzechów.
zawsze jestem zdenerqwowana, ale wiem ze mi to pomoże. gdybym przepraszała Boga tylko w domu tak np wieczorem to by nie wystarczyło. na mnie ks nigdy nie nakrzyczał. Ja spowiadam się "bez kratek" na młodzieżowym czuwaniu. wtedy ksiadz mają czas by ze mna porozmawiać. nie lubie sie spowiadac przed msza w kosciele bo wtedy nigdy nie maja czasu i zawsze mówią to samo. Apeluje do niewierzących : NIE OBRAŻAJCIE KATOLIKÓW!!!
[ Dodano: 2006-09-18, 15:43 ]
zawsze jestem zdenerqwowana, ale wiem ze mi to pomoże. gdybym przepraszała Boga tylko w domu tak np wieczorem to by nie wystarczyło. na mnie ks nigdy nie nakrzyczał. Ja spowiadam się "bez kratek" na młodzieżowym czuwaniu. wtedy ksiadz mają czas by ze mna porozmawiać. nie lubie sie spowiadac przed msza w kosciele bo wtedy nigdy nie maja czasu i zawsze mówią to samo. Apeluje do niewierzących : NIE OBRAŻAJCIE KATOLIKÓW!!!
tak czytam te wszytkie tematy i posty io "wierze" i tak naparwadę nieliczni wierza???
straszne...aż smutno na duszy...jak by cząstka mnei uleciała....ludzie wy chyba naprawde nie wiecie kim jest Bóg?
tak czytam te wszytkie tematy i posty io "wierze" i tak naparwadę nieliczni wierza???
straszne...aż smutno na duszy...jak by cząstka mnei uleciała....ludzie wy chyba naprawde nie wiecie kim jest Bóg?
Może wytłumacz w takim razie.O tej cząstce też bardzo ciekawe.Dokąd uleciała?Jak kocha to wróci.
co Ty gadasz?? wogle sie zastawnów..co ja mam Ci opowiadac.co jest mną a co nie jest.,.co ulecialo...co wyszlo..co zeszlo..kiedy wroci po co jak i gdzie? nie ma mowy..nic Ci do tego..NA głupie pytanie głupia odpowiedz
[ Dodano: 2006-12-22, 23:35 ]
Prince- nie masz 5 lat chyba wies zkim jest Bóg więc nei będe Ci tłumaczyc..
chociaż chyba nie wiesz kto to jest Bóg więc masz 3 latka mały bejbik z CIebie!
Ostatnio zmieniony przez Baśka 2006-12-22, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.