no to tylko ty mowilas o duszy ;]
w takim razie, to jasne, ze mozliwe
jakaaa fajana ta emota
ktos99
Wysłany: 2006-02-23, 06:06
leśna_ napisał/a:
Jak myślicie co po niej nas czeka?
Niebo/piekło.. czy może wierzycie w reinkarnacje ?
Boicie się jej ? Czy może wręcz jej oczekujecie ?
Nie mysle i nie czekam. Moze zalapie sie na skrzydelka fajnie by bylo
Nie odrzucam reinkarnacji, nieba, piekla, ale jakos ciezko mi uwierzyc, moja dusza tam trafi, lub otrzymam kolejny zycie. Ja nawet nie wierze w dusze
Nikt naprawdę nie wie co się bedzie dzialo z nim po śmierci i nie jest w stanie tego przewidzieć. No ale jak to mówią po śmierci będzie nowe życie...:P
Normalnie będziesz żył jak teraz tylko wy lepszym świecie nic więcej się nie zmieni.
Oczywiście to jest moje zdanie dla każdego życie po śmierci może być inne, np. zależności od religii lub wierzeń.
ja bym chciala wierzyc ze cos po smierci jest, ale moj umysl mowi mi ze nie ma. tak zostalo mi wpojone od najmlodszych lat niezbyt mila perspektywa ale wierze w to ze zjedza mnie robaki i po prostu zasne. i dlatego tak strasznie sie boje. ale mysle ze to dlatego ze jestem ,oda i z czasem osowoje sie z ta mysla.
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
Hmm Dla mnie po śmierci jeśli istnieje życie będzie ono wyglądało następująco, wydaję mi się że poprostu spełnia sie nasze marzenia które są nieosiągalne np ktoś za życia marzy o tym aby zostać piłkarzem to po śmierci nim zostanie itp.
Wiek: 18 Dołączyła: 22 Maj 2008 Posty: 173 Skąd: Pewne Przedwieście
Wysłany: 2008-06-03, 22:48
...hmm.. wierzę w reinkarnacje.. ale nie w zwierzę czy coś... po prostu dostajemy nowe życie ludzkie? I teraz w zależności jacy byliśmy jest to gorsze życie (np. w Afryce, gdzie dzieci głodują albo takie jak teraz (przeciętne) albo hmm... i tu można marzyć?:P ) Głupota? Być moooże Tak to soobie wyobrażam.. bo skoro dusza jest nieśmiertelna to w niebie powinno być już przepełnienie
_________________ ...wakacjuje... yy..
WojtekG
Wysłany: 2008-06-21, 13:41
Według mnie po śmierci będzie po prostu koniec, tak jak było przed naszymi narodzinami, po prostu nas nie będzie..
I słusznie, bo smierć nie jest czymś naturalnym.
Człowiek ma pragnienie życia wiecznego, jako człowiek - tu, na ziemi.
I taką nadzieję przedstawia Biblia.
ani w piekło nie wierzę ani w niebo ani w reinkarnację wierzę że tam nic nie ma umierasz gnijesz w ziemi i cie juz nie ma:P koniec:P śmierć jest naturalnym procesem rodzisz się żyjesz i umierasz koniec:P mnie nie przeraża że zginę jutro czy za 20 lat nikomu krzywdy nie zrobiłem a jeśli zrobiłem to przeprosiłem nie mam nic na sumieniu wiec czego mam sie obawiać jeśli jednak coś jest po 2 stronie??:P
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Jasmen, nie chce scie urazic ale czy ty nie umiesz po prostu normalnie rozmawiac bez wstawiania wszedzie cytatow biblijnych ? Wszedzie gloszac ? Wyluzuj.
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
Najlepszym wyjściem byłoby poznanie tego co się "stanie".
Biblia to tylko pismo, przekładane raz może dwa, na przestrzeni wieków, kto wie czy z dodatkami czy też uszczupleniami.
Temat porusza się żeby odejść od nic nie robienia.
Od owego wszystkiego i niczego.
Bo to co nas otacza jest wszystkim i niczym.
Wydobywamy się poza to, jednocześnie zbliżając się do poznania prawdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.