wszyscy w klasie chodzą na religię to pewnie może zrobić...
wszyscy "chodzą" tzn. sa katolikami, ale ona juz zrobiła, ale to takie podstawy i mysle, że powinno sie je zanć.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
*faris
Wysłany: 2007-02-24, 13:53
Tak w ogóle to nie powinno się oceniać wiedzy na religi. No bo... przepraszam co oni chcą oceniac ? Jak bardzo jest ktoś wierzący co mozna wywnioskować na podstawie napisania paru regułek ? Księża sami jak odmawiają jakieś modlitwy to korzystają z książeczek. Poza tym każdy ma prawo zapomnieć i się pomylić.
A pytania w stylu "co to jest dobro, co to jest zło, co to jest grzech, etc" to każdy pisze tak jak uważa, może przecież też nie wiedzieć, bo zachowanie to jedno, ale wytłumaczenie tego to drugie, i co ? będą oceniać jak kto ładnie co ubierze w słowa? głupota
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
religi nie powinno być w szkoleeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
religi nie powinno być w szkoleeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w sumie racja, powinny byc ew dobrowolne zajecia po szkole by nie mieszac religii z nauka i blednym przymusem.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
zajęcia są dobrowolne... a że w czasie lekcji... no cóż, konkordat...
jak ktoś nire chce to nie musi chodzić na religię w szkole
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
uważam ze religia jest potrzeban,no bo skad bysmy sie tyle nauczyli..chodzimy do koscioła ale tam nie kazdy dokładnei słucha,pacieza nikt nie pyta i takie tam.więc uwazam ze jest to potrzebne tylko zmieniłanbym to ze jest za nia ocena bo przeciez jak mozna oceniac wiare i to czy ktos chodzi do koscioła czy nie.moze nie chodzxi do koscioła a sie gorliwie modli ale tego to juz nikt pod uwage nie bierze.Pzdr
uważam ze religia jest potrzeban,no bo skad bysmy sie tyle nauczyli
Ja=) napisał/a:
nia ocena bo przeciez jak mozna oceniac wiare
ocenia się to, czego sie nauczyliśmy.....
nie można oceniać wiary, choć i tak sie to robi...
a swoją drogą, ja niewiele się na religi nauczyłam, modlitwy itp, wzorce moralne czerpałam z innego źródła
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2007-05-03, 15:46
Michał napisał/a:
Jak myslicie czy religia w szkole jest potrzebna ? Czy ona nam cos daje...?
Tak. Mnie osobiście ten burdel na religii doprowadzał do bólu głowy i wścieklizny... Na szczęście już nie chodzę.
Nie wiem czy religia jest potrzebna w szkołach. Nie wiem jak wy, ale ja zawsze miałam religie z katechetką i co rok przerabialiśmy niemal to samo... To było nudne.
Irytuje mnie fakt, że w mojej szkole nie jest tak jak być powinno- religia powinna być na pierwszej albo na ostatniej lekcji... Muszę siedzieć godzinę w szkole tylko po to, żeby czekać na w-f. To nie jest fajne.
Czy religia coś daje? To chyba zależy komu. Zależy też kto i jak prowadzi lekcje religii. Jeżeli nauczyciel czy ksiądz nie będzie potrafił poradzić sobie z uczniami i będą oni robili na lekcje co tylko im się podoba, to religia nie da im nic. Jeśli natomiast będzie umiał przeprowadzić lekcji i może będzie miał coś ciekawego do powiedzenia, to czemu nie? To wszystko zależy od tego czy ktoś zechce go posłuchać... No i od tego co wyznaje ten ktoś.
_________________ " Miłeś byc przy niej, miełeś być na każdy znak, takiej dziewczynie do nóg sie żuca cały świat. Na każdą chwile jesteś jej winien powietrza przejrzystego smak, każdym oddechem woła o ciebie i tylko ty nie widzisz jak .. (...) ''
Wiek: 18 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 27 Skąd: sie to wzięło?
Wysłany: 2007-05-03, 18:00
normalnie jest to czas na zrobienie zadania i pogaduszek z kolegami ale teraz mam fajnego księdza który fajnie opowiada i wszyscy siedzą cicho natomiast w gimnazjum to był istny burdel lubię religie ale rzadko chce mi się na nią chodzić
_________________ Umysł jest wszystkim stajemy się takimi jak myślimy
u mnie religia to nie katechizm co jest ogólnie plusem
często oglądamy filmy, które poruszają jakiś problem- nazizm, traktowanie pierwszych chrześcijan... i na takiej podstawie prowadzona jest dyskusja... jednak część klasy nie rozumie że to jest normalna lekcja i zdarzyło sie tak że na biurku wylądował kawałek... boczku... no ale cóż, to tylko moja klasa, nie można zbyt wiele wymagać
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.