Chciałbym poznać Wasze podejście do Radia Maryja i Ojca Dyrektora. Szanujecie prace zakonnic, księży i Ojca Rydzyka, czy też wyśmiewacie ?Co myslicie o radiu Maryja?
nie ma co wyśmiewac Ojca Dyrektora jak juz bede emerytem to bede oddwał mu cała kase:) jak dla mnie taki człowiek psuje obraz chrzescijanstwa przynajmniej w mojej małej główce ... wszystkie radia maja twarze i tylko jedno ma ryja - radio maRYJA ...
_________________ zycie to sciema ... ja nie istnieje i mnie tu nie ma
Ja wogole nie wiedzialem do pewnego czasu kto to jest chociaz tyle o nim slyszalem
Ale calkiem nie dawno obejzalem na TVN-ie program "Uwaga" gdzie byl reportaz wlasnie o Ojcu Rydzyku i z tamtad sie dowiedzialem kim jest, czym sie zajmuje i jakie przekrety odstawia
Ja tez Ja i jej i tak nie slucham i wiekszosc ludzi zapewne tez nie Jak beda chcieli sie pomodlic to i tak pojda sobie do kosciola i tak A nie tak jak zazwyczaj to sie dzieje na antenie
Wiek: 20 Dołączył: 22 Lis 2005 Posty: 176 Skąd: Kraków Prawie :P
Wysłany: 2005-11-26, 21:00
Radio Maryja vel. Radio Pis-owskie... - dlaczego ? odpowiedz prosta - "Idzcie głosować, idzcie nie powiem wam na kogo ale powiem jedno - Niech wygra Prawo i Sprawiedliwość..."
Tak więc sami widzice... Dlaczego kaczory wygrały jak 3/4 rencistow i emerytow głosowało na nich niestety...
Radio Maryja vel. Radio które zbiera kase...- dlaczego ? odpowiedz prosta - Skąd niejaki ojciec R. ma kase na maybacha ktory kosztuje ponad 2 mln zł ?
Tak więc wg mnie radio Maryja jest tylko przykrywką a tak na prawdę to chyba jest jakas sekta bo tak na prawde nie wiem jak to nazwac to moje zdanie...
A tak a propo to Radio Maryja obchodziło wczoraj 14-lecie...
Napewno słyszeliscie o tym jak przebiegały te "mocherowe" uroczystosci...
Biskup Józef Zawitkowski. (.....)-" Nie naigrywajcie się panowie z naszych moherowych koalicji i beretów. Na inne nas nie stać - mówił. Wzywał do modlitwy za cały kraj. - Modlimy się za Bolka i Lolka, za Kaczory i Smerfy, za Ważniaków, Ślicznotki, Ciamajdy i Gargamela. I za cały ten polski Disneyland! Trzeba religią uleczyć chore serca. Trzeba Polskę reperować. Od belki do belki."
Noi co sądzicie o tej wypowiedzi????
Ogladaliscie wczoraj debate Tomasza Lisa na ten temat???...bo ja po tym programie to juz naprawde zwątpiłam Co Ci ludzie z siebie robią??A przede wszystkim co to radio z nimi robi???? :shock:
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
No ale faktem jest że Ks. Rydszyk ma niezła fure i wogle śpi na forsie ;/ musi dostawac spore sumy od słuchaczy bo jak miał kase na załozenie TV Trwam a przeciez to miloiny kosztuje jak nie miliardy
Michał ja sobie zdaje sprawe że to fotomontaż ale to po prostu przykład działalności o. Rydzyka
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.