Pierwsza wersja jest ze bog stworzył czlowieka a druga ze czlowiek powstał z dzieki ewolucji ??
Sensowna odpowiedz - Tak.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Pierwsza wersja jest ze bog stworzył czlowieka a druga ze czlowiek powstał z dzieki ewolucji ??
to nie sa wersje, to nie jest spatchowane i niespatchowane diablo, zią
jesli wierzysz w Boga, to zakladasz, ze to on sie do stworzenia czlowieka przyczynil, niewazne czy Adam mial obrosnieta cala dupe i wszystko inne. pamietaj, ze Biblia to nie pisane wprost 'tak bylo', bo jak w ten sposob zaczniesz analizowac to ci wyjdzie, ze modlitwa w Ogrójcu to rozmawianie z samym sobą (w koncu jeden jest Bóg i po co mialby sie prosic o uchylenie kielicha goryczy?) na miare monologów Smeagola z Władcy Pierścieni.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wysłany: 2008-01-26, 10:25
swissmän napisał/a:
Powinnaś wiedzieć, że zajęło mu to 6 dni :-)
A byłeś przy tym i mu mierzyłeś czas?! Dobra napisano tak w Bibli ale już tu ktoś napisał żę nie należy tego brać dosłownie do siebie! Może to tylko taka metafora?!
I po co odpoczywał siódmego dnia? Jako istota doskonała- zmęczył się?
A co Bo nie może odpoczywać?! Rzymscy bogowie nic nie robili tylko odpoczywali... ;P
Pozatym odpoczywał abyśmy my też mogli odpocząc ^^
A byłeś przy tym i mu mierzyłeś czas?! Dobra napisano tak w Bibli ale już tu ktoś napisał żę nie należy tego brać dosłownie do siebie! Może to tylko taka metafora?!
I po co odpoczywał siódmego dnia? Jako istota doskonała- zmęczył się?
A co Bo nie może odpoczywać?! Rzymscy bogowie nic nie robili tylko odpoczywali... ;P
Pozatym odpoczywał abyśmy my też mogli odpocząc ^^
Mógłby odpoczywać, ale wtedy niebyłby wszechmogący. Jedno wyklucza drugie.
I wyjaśnij mi- po co Bóg miałby odpoczywać, żebyśmy my też mogli??
Wysłany: 2008-01-26, 12:47
swissmän napisał/a:
to jest twoje zdanie, ja mam inne ;P
swissmän napisał/a:
ahh a dlaczego chodzisz (o ile chodzisz ) w niedziele do kosciola?! dlaczego ten dzien jest wolny? na pamiatke tego iz 7 dnia bog odpoczywal... poxatym niby jestesmy stworzeni na jego podobienstwo...
Zakladajac, ze Bóg zyje miliardy lat powiedz mi, relatywnie, ile trwa boski dzień.
A Ty najpierw powiedz mi ile trwają Twoje założone miliardy lat. Relatywnie.
Tracy napisał/a:
swissmän napisał/a:
to jest twoje zdanie, ja mam inne ;P
Istota tej sprawy nie podlega subiektywnej ocenie. Dlatego stwierdzenie "to moje zdanie" nie ma sensu.
Cytat:
swissmän napisał/a:
ahh a dlaczego chodzisz (o ile chodzisz ) w niedziele do kosciola?! dlaczego ten dzien jest wolny? na pamiatke tego iz 7 dnia bog odpoczywal... poxatym niby jestesmy stworzeni na jego podobienstwo...
1) Nie chodzę do kościoła.
2) Ten dzień jest wolny, bo człowiek pracując 7 dni w tygodniu miałby dużo niższą wydajność w pracy.
3) Jeżeli jesteśmy stworzeni na jego podobieństwo to dlaczego Boga określa się jako niematerialnego, istoty bez ciała i wszechobecnego?
Ostatnio zmieniony przez swissmän 2008-01-26, 15:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-01-26, 18:40
powiem krotko nie bede ciagnac tego tematu bo to tak jakbym bronila boga czy cos a ja raczej nie jestem odpowiednia osoba aby to robic... ja tylko wyrazilam SWOJ poglad
powiem krotko nie bede ciagnac tego tematu bo to tak jakbym bronila boga czy cos a ja raczej nie jestem odpowiednia osoba aby to robic... ja tylko wyrazilam SWOJ poglad
Inaczej- wyraziłaś pogląd, którego nie potrafisz obrionić i odpowiednio zargumentować. Bezsens.
Inaczej- wyraziłaś pogląd, którego nie potrafisz obrionić i odpowiednio zargumentować. Bezsens.
jak na razie Ty rowniez sensownie nie uargumentowales swojego
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
jak na razie Ty rowniez sensownie nie uargumentowales swojego
Tylko, że ja tu nie wysuwałem żadnej tezy. Jedynie pokazałem, że jej zdanie jest podważalne. Nie miałem potrzeby argumentować swoich racji w pozycji broniącego.
A Ty najpierw powiedz mi ile trwają Twoje założone miliardy lat. Relatywnie.
Dla nas to są miliardy, dla niego nie muszą być, czego nie rozumiesz?
Twoje wypowiedzi nie mają sensu. Nie masz do czego się odwołać. Nie masz żadnego punktu odniesienia. Tego nie można budować na aksjomatach. Nie ma to sensu poznawczego. I przede wszystkim- PRZED KIM były te lata, skoro nie wiesz o kim w ogóle mówisz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.