Wysłany: 2006-08-19, 09:12 Prawo do życia "absolutnym skandalem"
Ateiści domagają się prawa do zabijania "niechcianych" ludzi. Nie rozumieją, że to nie my powinniśmy decydować kto ma "żyć", a kto ma "umrzeć". Przyzwolenie na morderstwo nazywają "prawem wyboru". Ich wypowiedzi są absurdalne, przez wielu jednak traktowane są jako "logiczne" i "mądre".
Niech każdy sam oceni czy wypowiedzi poniżej prezentowanych polityków rzeczywiście mają sens....
Wysłany: 2006-08-19, 10:05
deela napisał/a:
ze jestem ateista
Też jestem. I musze przyznać że jak żyję większych bredni nie słyszałem
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
A ja jestem satanista dla odmiany. Dla mnie to cos co rosnie w lonie kobiety nawet jak ma dwa ,trzy czy cztery tygodnie to jeszcze nie jest czlowiek,wyglada raczej jak plaz. A na powaznie,mysle sobie ze dopoki dzieciak nie opusci lona matki jest jej WLASNOSCIA,i to ona jest dla tego dziecka bogiem.To od matki zalezy czy pozwoli dzieciakowi zyc,czy nie i nikt nie ma prawa sie wtracac.Po porodzie to juz inna sprawa,bo dzieciak jest juz na zewnatrz,wkroczyl do naszego swiata i podlega innym prawom.
[ Dodano: 2006-08-21, 23:57 ]
I jeszcze cos.Zauwazyliscie,ze najglosniej za zaostrzeniem przepisow antyaborcyjnych krzycza faceci? A co oni wiedza o rodzeniu?
[ Dodano: 2006-08-22, 00:00 ]
No i jeszcze chcialem powiedziec ze sie zgadzam z tymi wypowiedziami politykow. Bo ja uwazam sie za czlowieka. Ale ten poczety czlowiek w poczatkowym rozwoju w lonie matki nie wyglada jak ja. Wyglada jak kupka rozmoczonego ciasta. Wiec dlaczego ma miec takie same prawa jak ja? Przeciez nie mowi,nie mysli, nie slyszy i nie ma pogladow politycznych. A moze ma?
Wysłany: 2006-08-23, 23:04
Satanista... Ech...
Przecież takie dzieci mają takie same prawo do życia jak każdy człowiek... Nie mozemy im odbierać tego prawa...
I wiesz co, jak tak czytam teksty typu:
manson napisał/a:
Dla mnie to cos co rosnie w lonie kobiety nawet jak ma dwa ,trzy czy cztery tygodnie to jeszcze nie jest czlowiek,wyglada raczej jak plaz.
to żal mi ludzi, którzy są do tego stopnia pozbawieni zdolności do empatii...
Blackaneta,empatia to proba zrozumienia emocjonalnej sytuacji drugiego czlowieka. Ciekaw jestem jakich emocji doswiadczales,kiedy wygladales jak mokra kluska? Ja potrafie oczuwac i kochac,ale staram sie myslec samodzielnie,a nie bezkrytycznie przyjmowac sposob myslenia wiekszosci. Dla mnie to,co nie wyglada jak czlowiek nie ma praw przyslugujacych czlowiekowi.Jesli zalozymy ze czlowiek to istota posiadajaca siadomosc,poczucie odrebnosci.poglady,watpliwosci,preferencje,pragnienia i uczucia,to jak dopasujemy to do bezmyslnego,bezwladnie plywajacego w wodach plodowych organizmu,ktory w PRZYSZLOSCI stanie sie czlowiekiem?
I jeszcze cos.Zauwazyliscie,ze najglosniej za zaostrzeniem przepisow antyaborcyjnych krzycza faceci? A co oni wiedza o rodzeniu?
podoba mi sie ta wypowiedz
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2006-08-24, 14:24
manson napisał/a:
. Dla mnie to,co nie wyglada jak czlowiek nie ma praw przyslugujacych czlowiekowi.
A więc jeśli ktoś np uległ wypadkowi i lekarze musieli mu amputować obie nogi, w wyniku czego nie wygląda jak człowiek, albo jeśli komuś spaliła się twarz, to taki człowiek nie powinien mieć praw przysługujacych człowiekowi??
manson napisał/a:
Jesli zalozymy ze czlowiek to istota posiadajaca siadomosc,poczucie odrebnosci.poglady,watpliwosci,preferencje,pragnienia i uczucia,to jak dopasujemy to do bezmyslnego,bezwladnie plywajacego w wodach plodowych organizmu,ktory w PRZYSZLOSCI stanie sie czlowiekiem?
A jesli np Twoja mama w przyszłości zachorowałaby na jakąś chorobę psychiczną (czego Jej oczywiście nie życzę, życzę jej dużo zdrowia i w ogóle wszystkiego najlepszego), w wyniku której straciłaby
manson napisał/a:
poczucie odrebnosci.poglady,watpliwosci,preferencje,pragnienia i uczucia
Sprowadzasz wszystko do absurdu,ale jesli chcesz brnac dalej...Nie,bo to o czym piszesz to przypadki losowe,lub wypadki,a nie stan wynikajacy z wlasciwosci biologicznych. Mozesz nawet komus obciac wszystko i zostawic tylko galki oczne,ale to tylko fakt uszkodzenia organizmu,ktory przed dokonaniem tego czynu byl w pelni funkcjonujacym organizmem ludzkim. Czlowiekiem.
Dobra,poddaje sie.Jesli sie ktos ma urodzic bez rak i nog,to chyba aborcja mu sie nalezy.A poza tym nie wiem,czy to mozliwe.O przypadkach urodzin bez jednej konczyny slyszalem,ale bez wszystkich? No,ale czlonka ma,co?
a na samym poczatku zaplodniona komorka jajowa to tez dziecko?
i pozniej jak nastepuja podzialy, to tez dziecko?
_________________ "- Moje serce obawia się cierpień - powiedział młodzieniec do Alchemika
pewnej nocy, gdy oglądali bezksiężycowe niebo. - Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia [...] "
Dzieckiem może być dla mnie, gdy już się tam coś porobi, zaczną się tworzyć tkanki nie tkani, układy, itd. Ale plemnik + komorka jajowa nie daje na poczatku dziecka, tylko "jakieś coś, z czego to dziecko sie pozniej zrobi"
To tak jakby powiedzieć, że mąka + coś tam nieupieczone! to juz chleb. Nieprawda. To dopiero masa na chleb.
_________________ "- Moje serce obawia się cierpień - powiedział młodzieniec do Alchemika
pewnej nocy, gdy oglądali bezksiężycowe niebo. - Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia [...] "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.