_________________ " Miłeś byc przy niej, miełeś być na każdy znak, takiej dziewczynie do nóg sie żuca cały świat. Na każdą chwile jesteś jej winien powietrza przejrzystego smak, każdym oddechem woła o ciebie i tylko ty nie widzisz jak .. (...) ''
Ja bylam. Chyba ze trzy lata. Dobrnelam do drugiego stopnia. W polowie przygotowan do trojki wykruszylam sie jakos, cos sie pogmatwalo z organizacja zdaje sie.
Ale tak strasznie dobrze wspomnima ten czas oazowy.. te 16 dni w sumie. jeeeej.. teskni mi czasem.. do tak wielu punktow dnia. Najbardziej uwielbialam nocne modlitwy i czuwanie.. swieczki, chwytaace za serce piosenki i gitary. I ta niewykla wogole atmosfera.. cos niesamowitego.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Ja chciałem się kiedyś zapisać do takowego, lecz moje "powalone" otoczenie uznałoby to za jakąś słabość, więc szybko się wycofałem z tego zamiaru. I trochę żałuje...
Oaza.... No ja tam wole codzienne spotkania AA//.. hłe hłe. Znam parę osób z oazy, nawet kolega chodził, ale powiedział że to zacofane zabobonne fanatycke świrowanie i się wypisał. Oczywiście nie besztajcie mnie za to, to on powiedział >> (tu stoi Konrad)
_________________ Wy macie tylko ten wasz wszechświat! Ja mam całą resztę!!!!
Jakby nie oaza obracała bym sie w takim towarzystwie że skoda gadać
_________________ " Miłeś byc przy niej, miełeś być na każdy znak, takiej dziewczynie do nóg sie żuca cały świat. Na każdą chwile jesteś jej winien powietrza przejrzystego smak, każdym oddechem woła o ciebie i tylko ty nie widzisz jak .. (...) ''
Jakoś nie mam potrzeby wstąpienia. Wydaje mi się to troche dziwne. Aczkolwiek jedna moja przyjaciółka nalezy i od czasu kiedy się o tym dowiedziałąm to zaczynam zmieniać zdanie o Oazie. Na lepsze.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
*faris
Wysłany: 2007-03-12, 21:04
W sumie wolę rekolekcje tygodniowe. Bardzo podobne do oazy aczkolwiek więcej modlitwy jest niż na oazie. Oaza jest zbiorowiskiem <czesto, ale nie zawsze> dużej ilości osób, często mającej na celu wykorzystać oazę, ośmieszyć, no i różne menele się tam przewijają. Na tych rekolekcjach to nie przejdzie. I to mi się podoba.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-03-13, 01:01
byłam w oazie.
zaliczyłam nawet 2 stopień, ale niestety w moim przypadku było to raczej przejawem rozrywki niż wielkiej wiary. tylko dlatego się zapisałam, że większość koleżanek z klasy z podstawówki do niej należało. poznałam mnóstwo ludzi, mam szacunek do osób, które wierzą w Boga, Kościół i wszystkie inne 'elementy'.
moje przynależenie do oazy zakończyło się wraz z odejściem naszej animatorki Matyldy. grupa się rozpadła, wszyscy poszli w swoją stronę.
Oaza?
Kiedyś byłem ministrantem, ale to chyba troszkę coś innego?
kotek_:)
Wysłany: 2007-08-19, 15:19
u mnie jest Oaza... szkoda tylko, że prowadzi ją moja koleżanka z klasy, a prowadzi ją tak, że wolę tego nie komentować. na oazie raz byłam, więcej nie zamierzam. Było fajnie, gdyby nie trzy godziny śpiewu dziennie xD
_________________ Żyj tak, aby po Twojej śmierci ludzie się nudzili...
to nie sekta, tylko ruch religijny... Odnowa W DUchu SWietym
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Nabokov Rozpacz
lukivip16
Wysłany: 2007-08-28, 22:33
A słyszeliście coś takiego jak kościół zielono świątkowy?? czy był ktoś kiedyś w nim?.. bo jeśli nie to żałujcie.. ludzie tam to jest radość tak jak powinno byść tam poznacie pismo świete tak jak jest napisane a nie tak jak se to ktoś interpretuje. Wielu mówi że to sekta bo teo nieznają a nieznają dlatego że kościół katolicki tak jest uczony że inne to są sekty i wogóle hehe z tego to sie śmiać chce. Ludzie ja wam powiem tam poznaje Boga takiego jakim jest!! Bo Bóg chce abyśmy sie radowali a nie byli smętni i wogóle Bóg chce pomagać nam rozwiązywać nasze problemy Bo jesteśmy DZIEĆMI JEGO A DZIECKIEM BOGA JEST TEN KTO POSTĘPUJE TAK JAK ON POWIEDZIAŁ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.