Forum Dyskusyjne :: Oaza

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » Oaza

Oaza
Autor Wiadomość

^agusia^ 

Wysłany: 2007-02-24, 18:31   Oaza

Czy ktos z was jest w ruchu oazaowym ??
" Miłeś byc przy niej, miełeś być na każdy znak, takiej dziewczynie do nóg sie żuca cały świat. Na każdą chwile jesteś jej winien powietrza przejrzystego smak, każdym oddechem woła o ciebie i tylko ty nie widzisz jak .. (...) ''

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-02-28, 12:23   

u mnie w miescie to chyba nawet nie ma tego, ale ciotka mnie chciała kiedys do tego zaciągnąć.

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-02-28, 23:54   

Ja bylam. Chyba ze trzy lata. Dobrnelam do drugiego stopnia. W polowie przygotowan do trojki wykruszylam sie jakos, cos sie pogmatwalo z organizacja zdaje sie.
Ale tak strasznie dobrze wspomnima ten czas oazowy.. te 16 dni w sumie. jeeeej.. teskni mi czasem.. do tak wielu punktow dnia. Najbardziej uwielbialam nocne modlitwy i czuwanie.. swieczki, chwytaace za serce piosenki i gitary. I ta niewykla wogole atmosfera.. cos niesamowitego. :)

Miodowo.

ViniCator 

Wysłany: 2007-03-02, 19:05   

Ja chciałem się kiedyś zapisać do takowego, lecz moje "powalone" otoczenie uznałoby to za jakąś słabość, więc szybko się wycofałem z tego zamiaru. I trochę żałuje...

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-03-02, 21:59   

nie jestem, ale mam w klasie 2 dziewczyny ktore do czegos takiego naleza....

sledz 

Wysłany: 2007-03-03, 09:34   

Oaza to świetna sprawa. Wyjazdy,nowe znajomosci...

Eart 
MAG

Wysłany: 2007-03-04, 16:01   

Oaza.... No ja tam wole codzienne spotkania AA//.. hłe hłe. Znam parę osób z oazy, nawet kolega chodził, ale powiedział że to zacofane zabobonne fanatycke świrowanie i się wypisał. Oczywiście nie besztajcie mnie za to, to on powiedział >> (tu stoi Konrad)

^agusia^ 

Wysłany: 2007-03-11, 13:52   

Jakby nie oaza obracała bym sie w takim towarzystwie że skoda gadać
" Miłeś byc przy niej, miełeś być na każdy znak, takiej dziewczynie do nóg sie żuca cały świat. Na każdą chwile jesteś jej winien powietrza przejrzystego smak, każdym oddechem woła o ciebie i tylko ty nie widzisz jak .. (...) ''

*miss irony 

Wysłany: 2007-03-12, 20:31   

Jakoś nie mam potrzeby wstąpienia. Wydaje mi się to troche dziwne. Aczkolwiek jedna moja przyjaciółka nalezy i od czasu kiedy się o tym dowiedziałąm to zaczynam zmieniać zdanie o Oazie. Na lepsze.
A ja cie kocham

*faris 

Wysłany: 2007-03-12, 21:04   

W sumie wolę rekolekcje tygodniowe. Bardzo podobne do oazy aczkolwiek więcej modlitwy jest niż na oazie. Oaza jest zbiorowiskiem <czesto, ale nie zawsze> dużej ilości osób, często mającej na celu wykorzystać oazę, ośmieszyć, no i różne menele się tam przewijają. Na tych rekolekcjach to nie przejdzie. I to mi się podoba.
Mumiiiiinki!

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-03-13, 01:01   

byłam w oazie.
zaliczyłam nawet 2 stopień, ale niestety w moim przypadku było to raczej przejawem rozrywki niż wielkiej wiary. tylko dlatego się zapisałam, że większość koleżanek z klasy z podstawówki do niej należało. poznałam mnóstwo ludzi, mam szacunek do osób, które wierzą w Boga, Kościół i wszystkie inne 'elementy'.
moje przynależenie do oazy zakończyło się wraz z odejściem naszej animatorki Matyldy. grupa się rozpadła, wszyscy poszli w swoją stronę.

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-03-13, 22:56   

nigdy nie interesowaly mnie takie organizacje....... Od malego matka mowila na mnie "antychryst"

Thar 

Wysłany: 2007-03-13, 23:05   

lenka napisał/a:
Od malego matka mowila na mnie "antychryst"

A jakim zachowaniem dod dziecięcia sobie na to zasłużyłaś?

Nigdy nie byłam w oazie. Nie odczuwalam takiej potrzeby.

koles

Wysłany: 2007-03-23, 18:26   

szczerze mówiąc byłem, ale zrezygnowałem...

Ryba 

Wysłany: 2007-04-05, 19:04   

U mnie nie ma czegoś takiego. A szkoda, bo bym się zapisała. Lubię nowe przeżycia, a oaza ciekawi.

jacko

Wysłany: 2007-04-24, 12:07   

Oaza?
:krzeslem:
Kiedyś byłem ministrantem, ale to chyba troszkę coś innego?

kotek_:) 

Wysłany: 2007-08-19, 15:19   

u mnie jest Oaza... szkoda tylko, że prowadzi ją moja koleżanka z klasy, a prowadzi ją tak, że wolę tego nie komentować. na oazie raz byłam, więcej nie zamierzam. Było fajnie, gdyby nie trzy godziny śpiewu dziennie xD

X. 

Wysłany: 2007-08-21, 10:24   

sto lat temu zarejestrowalem sie na ich forum, strasznie zabawne co ta sekta wypisuje
pokolenie jp2 heee

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-08-22, 14:52   

to nie sekta, tylko ruch religijny... Odnowa W DUchu SWietym
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

lukivip16 

Wysłany: 2007-08-28, 22:33   

A słyszeliście coś takiego jak kościół zielono świątkowy?? czy był ktoś kiedyś w nim?.. bo jeśli nie to żałujcie.. ludzie tam to jest radość tak jak powinno byść tam poznacie pismo świete tak jak jest napisane a nie tak jak se to ktoś interpretuje. Wielu mówi że to sekta bo teo nieznają a nieznają dlatego że kościół katolicki tak jest uczony że inne to są sekty i wogóle hehe z tego to sie śmiać chce. Ludzie ja wam powiem tam poznaje Boga takiego jakim jest!! Bo Bóg chce abyśmy sie radowali a nie byli smętni i wogóle Bóg chce pomagać nam rozwiązywać nasze problemy Bo jesteśmy DZIEĆMI JEGO A DZIECKIEM BOGA JEST TEN KTO POSTĘPUJE TAK JAK ON POWIEDZIAŁ.

Odpowiedz do tematu