*faris
Wysłany: 2006-12-09, 12:09
simarik napisał/a:
Respekt za sposób nauczania, walinć w łeb, przeklinać, oł jeee tak się dziś naucza.
taaa, za to uczniowie bardzo tolerancyjni... jakieś dziwne aluzje do tego co ksiądz nosi pod sutanną itd... nie wiesz jak wyglądała lekcja, także nie wypowiadaj się proszę, NIKT nie stwierdził że uczy przemocy, każy twierdzi że to najlepszy ksiądz jaki był, więc coś jednak musiał w sobie mieć
simarik napisał/a:
Dorobił się to i rodzine założył.
nie wiem czy wiesz, ale nie wszyscy księża dużo zarabiają
simarik napisał/a:
Powinien spytać czy masturbacja jest zła czy dobra, nie narzuca się od razu swojej opinii.
nie kazał tego popierać, jak ktoś chce mógł sie nie zgodzić, ale jak pytał całą klasę o to, to wszyscy stwierdzili że to jest złe, więc jak pytał "na ocenę" to zadał pytanie takie jakie pasowało...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2006-12-09, 12:34
faris napisał/a:
nie wiem czy wiesz, ale nie wszyscy księża dużo zarabiają
nie wszyscy ale wiekszosc ... malo jest tych co malo maja ... hmm jak widze u nich laptopa to szczena mi opada czasem bo mnie na takie cos nawet nie stac ....
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
a co jest dziwnego w tym, ze dorosly i (badz co badz) zarabiajacy facet kupuje sobie laptopa? to nie sa asceci. rozumiem, ze wiekszosc z was oburza, jak niektorzy ksieza przeginaja, ale bez przesady.
ja mam 18 lat podobnie jak ty i jakos mnie nie bulwersuje fakt, ze nie stac mnie na laptopa ;-] .
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2006-12-09, 12:43
dużo zarabiają to głównie proboszcze... a tych jest mniej niż zwykłych wikarych
laptop... no wiesz 4000zł to każdy jakoś uzbiera, oni są w końcu saim, mają np. 1000zł na miesiąc, więc coś sobie odłożą, zawsze są jeszcze pożyczki itp. przecież to normalnie zarabiający ludzie
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
czyli uwazasz, ze we wspolczesnym swiecie ksiadz powinien zyc w domku zaopatrzonym w najpotrzebniejsze do zycia artykuly? owszem, tak powinno byc wg zalozen "zostaw wszystko i pojdz ze mna", ale juz wole, zeby sobie mial tego laptopa, zeby byl sobie w stanie jak kazdy normalny czlowiek chociaz sprobowac na cos zarobic. juz i tak celibat pozbawil ich mozliwosci zycia z kobieta i jak to sie pozniej na spoleczenstwie odbija? szerzaca sie pedofilia.
Wysłany: 2006-12-09, 15:26
sry ale ksiadz ma sluzyc a nie szpanowac ... ma pomagac biednym a nie sie wywyzszac ... ma uczyc a nie ...
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy
*faris
Wysłany: 2006-12-09, 19:10
rozumiem, że ksiądz który ma dwie albo trzy parafie oddalone od siebie ok. 10-15 km to ma tam dojeżdżać w ciągu 0,5h na rowerku na msze, 3 razy w niedziele i 2 razy w ciągu dnia powszedniego, oprócz tego powinien jeść suchy chleb i pić czystą wodę, pewnie prosto ze studni, spać na pryczy, i chodzić po okolicy nawołując grzeszników do nawrócenia się ? oraz rozdawać ostatnią kromkę chleba ubogim, którzy będą mieć więcej od niego, bo dostają przynajmniej zasiłek dla bezrobotnych...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
pietnowac trzeba przekrety w stylu glogowskim [zbudowal sobie nie tak dawno ksiadz plebanie taka, ze ludzie sie za glowy łapią, bo wyglada jak drugi kosciol], no ale czemu taki czlowiek, bo to przeciez do cholery jest czlowiek, bmw [btw - bmw sux] nie moze kupic? wydatkow praktycznie moze nie miec i przez ilestam lat sluzby spokojnie moze sobie bmw, chocby na kredyt, wziac, niekoniecznie zreszta z salonu.
nie popadajmy w przesade zarowno w jedna, jak i w druga strone.
nie robmy sie hipokrytami, nie ma ludzi idealnych i jesli ksiadz zarabia tyle i tyle miesiecznie, to czlowieczenstwo nakazuje mu jakos spozytkowac to, co mu zostaje po uiszczeniu oplat etc etc. czlowiek jest istota prozna, ksiadz tez czlowiek. co ci szkodzi, ze ma bmw? rownie typowo ludzkie podejscie. co ma laptop i bmw do szalu? lepsze to, niz jakby do domu publicznego, za te pieniadze rozrywac sie, chodzil.
moim dobrym znajomym przewodnikiem po zyciu duchowym jest ks.Andrzej werbista... ksiadz katolik...wspanialy człowiek...mozna z nim naprawde o wszytskim pogadac! jeste bardzo ludzki.Jest niesamowicie wierzacy i pomocny...Kocha Boga i czuc ze ma powolanie. Nie wyobrazam sobie ksiedza-pingwina...ktory wyglada jak zakonnik...dajcie sobie na wsrzymanie KSIADZ TEZ MUSI BYC CZŁOWIEKIEM!!Ruget, piszesz jakbys conajmniej zazrdoscil ksiezom...moze sie jeszcze zalapiesz na ksiedza i tym samym na "laptopa"...
_________________ Yeah well...F*ck You!
I'm fed up with You!
I'm not as good as You?
F*ck You, I'm better than You!!
*faris
Wysłany: 2006-12-10, 08:18
Ruget, co Ty chcesz od tych księży ? remont plebani wcale nie jest taki drogi znowu, przeż nie będzie mieszkał w ruderze, dodajmy do tgo 1 czy 2 wikariuszy... jakoś muszą przyzwoicie mieszkać. Księża też dostają swoją pensję jak już pisałam wcześniej, i nie mają nikogo na utrzymaniu, więc im zostaje trochę kasy, nie wydają na ubrania niewiadomo ile (bo nie ma potrzeby) więc mogą sobie odłożyć, równie dobrze mogą wziąźć pożyczkę i ją spłacać, a do czorta laptop można kupić za 3 tysiące, a nawet mniej! to ,że Ty nie pracujesz i nie stać Cię na niego, to czemu sie dziwisz, że osobę pracującą nie mającą dużych wydatków stać na to ?
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2006-12-10, 10:40
ChuChu napisał/a:
Ruget, piszesz jakbys conajmniej zazrdoscil ksiezom...moze sie jeszcze zalapiesz na ksiedza i tym samym na "laptopa"...
sry ale zyce w celibacie nie jest dla mnie jestem a wielkim diablekiem na to .... i nie zazdroszcze ale moja wizja ksiedza jest inna ....
faris napisał/a:
Ruget, co Ty chcesz od tych księży ? remont plebani wcale nie jest taki drogi znowu, przeż nie będzie mieszkał w ruderze, dodajmy do tgo 1 czy 2 wikariuszy...
tylko jak slysze na 20 z rzedu mszy zbieramy na splate kredytow za kosciol (ktory wyglada gorzej niz zle) to cholerka mnie bierze bo wchodzac z kosciola widze nowe auto proposzcza i jego zastepcy .... czemu nie wspomogli kosciola??
faris napisał/a:
że osobę pracującą nie mającą dużych wydatków stać na to ?
jeszcze raz powiem w PS pisze ze ksieza maja sluzyc (slozba według slownika nie rowna sie praca)
Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy
*faris
Wysłany: 2006-12-10, 11:27
Ruget napisał/a:
pisze ze ksieza maja sluzyc
do cholery czy oni mają służyć jak ubodzy naiwniacy ?
czy ktoś słucha kogoś kto nie ma nic ? otóż nie, zawsze zwraca się uwagę na tych "ładnych" gdziekolwiek są, kim są itd. ciekawe czy poszedłbyś do kościoła jakby tam jakiś brudas w podartych rzeczach głosił słowa PŚ
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2006-12-10, 11:55
faris napisał/a:
do cholery czy oni mają służyć jak ubodzy naiwniacy ?
czy ktoś słucha kogoś kto nie ma nic ? otóż nie, zawsze zwraca się uwagę na tych "ładnych" gdziekolwiek są, kim są itd. ciekawe czy poszedłbyś do kościoła jakby tam jakiś brudas w podartych rzeczach głosił słowa PŚ
moze wolalbym to od tych skąpcow co mysla ze najwiekszym pragnieniem JPII jest super swiatynia w wawie za kilka milionow i pomnik z zlota za podobna cene ... kiedys wydalo mi sie ze nauki tak wielkiego czlowieka cos dadza ludzkosci ale widze ze nie ... to juz mnie wkurza jak widze ich skapość .... dlatego w kosciele juz nie bywam ...
dobra Ruget, ale troche tolerancji, wg ich wizji i gdybysmy sie tak chcieli wzorcu Kosciola trzymac, to np. do 18 roku zycia nie powinienes palic, pic, a seks uprawiac tylko po slubie, nie powinno byc rozwodow i miliardow innych, dla nas normalnych, "zjawisk" na swiecie.
wiec jesli sam nie jestes tak idealnie i wzorcowo w porzadku, to przymruz oko na laptopy.
edit - won z moich postow. >_<
*faris
Wysłany: 2006-12-10, 13:16
nie to, ż przymróż tylko skoro każe księżom tka robić, to on też ma postępować zgodnie z wiarą...
i nie wyjeżdżąć z tekstem że dlatego że księża tak robią, to on do kościoła nie chodzi... boshhh, to tak jakby ksiądz powiedział, że nie pójdzie mszy odprawiać bo ludzie nie psotępują tak jak powinni... ot, błędne koło
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.