Wysłany: 2006-12-10, 14:25
Naadir napisał/a:
no to skad wiesz, ze Bog ma cos przeciwko laptopom?
bo wiem i juz
Naadir napisał/a:
do kosciola mozna (powinno sie) chodzic do Boga, a nie dawac na tace, wiec to zadne wytlumaczenie.
tylko jak mam sluchac tego co gada ksiadz to mi slabo jak slysze ze zbieraja dzis pieniadze na bazylike im JP II i potrzeba jeszcze 2 miliony to se mysle ze w tym momencie moze umierac z glodu lub zimna jakies dziecko i chyba lepiej by ta kasa poszla na pomoc dla niego ale nie kosciol o tym nie mysli ... a szkoda ...
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
tylko jak mam sluchac tego co gada ksiadz to mi slabo jak slysze ze zbieraja dzis pieniadze na bazylike im JP II i potrzeba jeszcze 2 miliony to se mysle ze w tym momencie moze umierac z glodu lub zimna jakies dziecko i chyba lepiej by ta kasa poszla na pomoc dla niego ale nie kosciol o tym nie mysli ... a szkoda ...
niech zgadne, w tym momencie wychodzisz z kosciola, szukasz marznacego dziecka i dajesz mu na chleb?
...
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2006-12-10, 14:32
Ruget napisał/a:
w tym momencie moze umierac z glodu lub zimna jakies dziecko i chyba lepiej by ta kasa poszla na pomoc dla niego
ciekawe czy jak widzisz marznące dziecko, czy chociażby kogoś głodnego na ulicy, proszącego o chleb to mu to dasz... na takich najczęściej nawet niektózy nie zwracają uwagi
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2006-12-10, 14:43
Naadir napisał/a:
szukasz marznacego dziecka i dajesz mu na chleb?
nie daje dzieciaka na ulicy jak mam wysylam nawet male sumy na kosciol na Kamczatce bo tam est parafia 3.5 razy wieksza od polski i nie ma nawet kosciola .... a polski ksiadz tam jest i klepie niezla biede dziennie musi odkopywac swoja plebanie ale daje rade i walczy by wybudowac tam kosciol to lepsze niz inne cele (chociaz i tak polowa z tej kasy idzie na dokarmianie tam biednych)
faris napisał/a:
na takich najczęściej nawet niektózy nie zwracają uwagi
zyje w tym miescie 18 lat i wiem ze 90 % tych dzici to oszusci co zbieraja na fajki lub na swoje wydatki bo na tym mozna niezle zarobic ... a jak widze goscia co jest glodny i prosi o jedzenie to proponuje mu ze pojde z nim do sklepu i mu kupie chleb ... nie wiem czemu ale 90% odmawia ...
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy
*faris
Wysłany: 2006-12-10, 14:52
no to widzisz, a wyobraź sobie że nie wszystkie te dzieci to oszuci, 50% to oszuści, ale drugie 50% to faktycznie głodne dzieci... i mozesz akurat na nich trafić
poza tym, czemu 90% odmawia ? bo może się wstydzić wejść z kimś żeby mu coś kupił ? nie znasz tych ludzi, nie wiesz czemu odmawiają, nie oceniaj ich
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2006-12-10, 15:01
faris napisał/a:
nie znasz tych ludzi, nie wiesz czemu odmawiają, nie oceniaj ich
akurat wiem bo potem ida z tym po piwo co dostana ... i nie 50 % lecz 80 - 90 ... sry ale troche zyje i znam troche ludzi i potrafie rozroznic na co to idzie a jak nie masz co z kasa robic wspomuc mozesz jadlodajnie tam te dzieci jadaja ... i masz wieksza pewnosc ... i nie oceniam ich ale jak juz piaslem widze co sie dzieje (jak mieszkasz w malym miasteczku ok ale u mnie nie jest za spokojnie ...)
Tak naprawdę to nigdy nie miałam religii w pełnym tego słowa znaczeniu. Teraz uczy mnie ksiądz i lekcja opiera się głownie na rozmowach, dyskusjach.. wczesniej tego nie było, katechetka odwalała przygotowany temat i już. Dlatego to dla mnie miła odmiana. Jednak myślę, że lekcje religii pokazują tylko tę 'formalną ' stronę wiary. Wiara to głownie uczucia a my czytamy Biblię i o niej rozmawiamy [chociaż nie tylko.]. To się uzupełnia, ale w sumie można robić to na własną rekę. Więc ja osobiscie uważam, że na religię monża chodzić, ale nie trzeba.
_________________ #I naucz się, że człowiek ma prawo patrzeć na drugiego z góry tylko wówczas, kiedy chce mu pomóc, aby się podniósł.
*faris
Wysłany: 2006-12-10, 18:22
Pewnie, że nie trzeba. Dużo zależy od prowadzącego. Koleżanki opowiadały mi, że w ich szkołach uczy katechetka/katecheta a nie ksiądz i najpierw dyktuje im parę stron notatek, a potem z tego pyta Zwaliło mnie to z nóg, już wolę pleść bzdury w stylu : dlaczego całowanie na lekcji przy wszystkich jest złe itd...
Religia jest fajna, kiedy można o wszystkim bez skrępowania rozmawiac, wprowadzając tu dogmaty wiary, ale nie kiedy nam narzucają coś i każą bezwzględnie tak głosić to...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Zarobki Księży...hmm fakt zarabiają ale co z tego żal ci czy co ??
ale nie jest tak że wszyscy księża to samolubne hamy np mój znajomy ksiądz postawił mi wyjazd do Holandii na sylwka >>jeździ polonezem caro z 96 bodaj...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.