o to gdzie był i co robił kiedy ginęli niewinni ludzie, dzieci i co robi gdy widzi co się dzieje na ziemi, jak może spokojnie patrzeć przede wszystkim na cierpienie niewinnych ludzi.
Radzę przeczytać swoją wypowiedź jeszcze raz.
Wierzę, ze jesteś inteligentną osobą i dojdziesz do właściwego wniosku.
Bóg dał nam wolną wolę i rozum.
Gdyby robił za nas wszystko, wyobrażasz sobie, co by się działo na świecie?
To trochę jak z dziećmi - rodzice nie mogą ich wiecznie prowadzić za rękę.
Muszą się kilka razy sparzyć, aby nabrać doświadczenia.
wg biblii bóg zabił dokładnie 2,038,344 ludzi, szatan 10.
uhu, ciekawa jestem jak sie tego doliczyles skoro w wielu miejscach jest podana po prostu, ze Bog zniszczyl caly narod....
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
taa, bo ja nie mam co robic tylko liczyc ile ten waasz bożek zabił ludzi. opieram sie na liczbach ktore podal jakis tam fiński instytut teologiczny, jak dla mnie to wiarygodna i pewnie bliska prawdy liczba
oh jaka pogarda (;
swoją drogą Stary Testament jest wypełniony po brzegi mordem..
nie wiem, czy chciałabym o coś Boga zapytać.. może o pewne wydarzenie sprzed lat, o których nikt nie chce ze mną porozmawiać..
swoją drogą nie rozumiem pytań o śmierć - czemu tyle a tyle niewinnych zginęło etc.. a co niby? miała zejść na ziemię Boża ręka i odgrodzić zło od dobra? albo może lepiej żeby ludzie w ogóle nie umierali, bo przecież każda śmierć niesie ze sobą cierpienie innych.. huh
_________________ Lord, Help me be the person my dog thinks I am.
taa, bo ja nie mam co robic tylko liczyc ile ten waasz bożek zabił ludzi. opieram sie na liczbach ktore podal jakis tam fiński instytut teologiczny, jak dla mnie to wiarygodna i pewnie bliska prawdy liczba
i T zarzucasz komus ignorancje....
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
ee że co? a co, nie moge uzyc tego argumentu, bo co? musze powolac specjalna komisje w ktorej bedziesz uczestniczyla i kontrolowala wyniki? poza tym kto tu mowi o ignorancji
Cytat:
Ja tam w wiarygodność ST wierzę tak samo jak panu Zenkowi z warzywniaka. Przecież to spisywali ludzie, gdzie tu prawda? Co najwyżej jej ziarno
nowy testament tez byl spisywany przez ludzi, a na nim opierasz cała swoja wiare. nie wiem czy sie smiac czy plakac.
ee że co? a co, nie moge uzyc tego argumentu, bo co? musze powolac specjalna komisje w ktorej bedziesz uczestniczyla i kontrolowala wyniki? poza tym kto tu mowi o ignorancji
ja mowie, bo jesli sie nie myle, wytykasz ludziom niedouczenie i polegania na jakichstam zrodlach informacji, kiedy nie maja pojecia o czym pisza.
Nabokov Rozpacz
arturartur
ja bym zapytalal o kilka waznych spraw. Dlaczego stworzyl komary? Albo juz niech stwarza ale dlaczego zdazyly wleciec do arki ?
co do mniej powaznych to pewnie te tradycyjne czyli : czemu bawi sie ludzmi , robi zaklady z szatanem, do czego to wszystko prowadzi (wyginiemy czy co? ), jak przezwyciezyc smierc, ktore tlumaczenie bibli jest jego zdaniem najlepsze i takie tam .
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
ja bym zapytalal o kilka waznych spraw. Dlaczego stworzyl komary? Albo juz niech stwarza ale dlaczego zdazyly wleciec do arki ?
Matko, pytanie godne pochwały! Ile ty masz lat??
Nasza wiara nie polega na co jest racjonalne i oczywiste.
to co dzieję się wokół nas jest mało zwiazane z Bogiem, Jego siła i miłość wątpie czy występuję na ziemie.
Podobno śmierć a raczej to co niej następuję jest odpowiedzą na wszystkie pytania.
Wszystko co było ludzkie traci swój sens. ale tego tak naprawde nikt nie wie.
Jedno pytanie nasuwa mi się <Jesteś? Tak? Istniejesz i teraz już Będziesz?>
więcej nie potrzebuje wiedzieć.
_________________ Trzeba umieć znaleźć ripsote, na wypowiedzi debili
Nasza wiara nie polega na co jest racjonalne i oczywiste.
Dokładnie... Nie musimy i nie możemy wszystkiego wiedzieć... Jeżeli Bóg coś stworzył to znaczy,że TAK MA BYć;) i w dodatku to jest dobre, bo wszystko co stworzył Bóg było dobre... Do czasu aż ktoś się nie wtrącił...;P
_________________ Now I feel I'm on my road
Now I feel I can change the world
You're never die
And you're all my life
I say you're never die
In my heart you're still alive
Ja tam w wiarygodność ST wierzę tak samo jak panu Zenkowi z warzywniaka. Przecież to spisywali ludzie, gdzie tu prawda? Co najwyżej jej ziarno
Może o tym podyskutujemy?;)
Sawka napisał/a:
Nigdzie też nie napisałam, że wierzę we wszystko co jest napisane w NT
I o tym też?;) ;*;*
_________________ Now I feel I'm on my road
Now I feel I can change the world
You're never die
And you're all my life
I say you're never die
In my heart you're still alive
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.