ciekawi mnie ta religia i ogolnie zaciekawilem sie na lekcji historii jak byl temat o poganach... w to co jest napisane w bibli jakos mi trudno wierzyc i w ogole,a to jest cos nowego:D ale tez zastanawiam sie skad te "neo"
ciekawi mnie ta religia i ogolnie zaciekawilem sie na lekcji historii jak byl temat o poganach... w to co jest napisane w bibli jakos mi trudno wierzyc i w ogole,a to jest cos nowego
Tak myślę,ze tak jednak będzie lepiej panie X coś mi się wydaje,że wiem na ten temat może trochę więcej niż wy,chociaż nawet i tego nie jestem pewna...
_________________ Nigdy nie można ustalić z pewnością gdzie w kobiecie kończy się anioł,a zaczyna diabeł
jak dla mnie to każdy niech wierzy w to co chcę. Dobrze ,że nie ma u nas takiego chorego tworu jak religia narodowa, gdzie każdy Polak musiałby byc chrześcijaniniem.
Moja religia jest zbyt anarchistyczna (w szeroko pojętym tego słowa znaczeniu) ,żeby sie o niej rozpisywać.
Wiara w natura? Hmm. Wdług mnie Boga ,a w zasadzie Stwróce świata można dostrzec w pięknie natury, podczas kontemplacji na łonie przyrody (a nie tylko w kościele ,domu "bezbożnym".)
Ale jakieś bożki, czary itd. to dla mnie chyba zbyt fantazyjne wszystko.
Ale jak podkresliłem ,jak kto lubi.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
no, nad tym bym sie zastanawial
powoli do tego dazymy
To jest ylko marzenie co poniektórych i jest ono utopijnie.
Zbyt wielu u nas miłośników demokracji (może i nie są oni na pierwszych stronach gazet itd), ale uwierz mi ,że zwolenników wolności słowa, wyznania itd. jest sporo.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Pomimo ,że mawiają ,ze nadzieje matką głupich to jednak niektórzy wciąż wierzą ,że może być dobrze.
Chociaż może w tym kraju potrzebna jest jakaś pręgież by się Polacy zmoblizizowali.
Zresztą zbaczamy z tematu chciałem zauważyć.
ktos99
Wysłany: 2006-02-25, 00:46
Cytat:
mnie coraz mniej to sie podoba, i powatpiewam w sile demokracji w tym kraju
bo to co tu sie ostatnio dzieje poraza
No tu sie zgodze, ale jak pisze dipe nie ma szans, aby na sile nam narzucili religie, bo to bylo by czynnikiem zapalnym
no, nad tym bym sie zastanawial
powoli do tego dazymy
trzeba miec tylko nadzieje,ze nawet jesli sie to stanie,to bedzie podobnie jak z komunizmem.Musze jednak przyznac,ze najblizsza przyszlosc ludzi niewierzacych w Polsce widze w czarnych barwach.
Jest jednak nadzieja,ze gdy umrze pokolenie naszych rodzicow i dojdzie nasze do wladzy moze cos sie zmienic.Wiadomo w koncu,ze mlodzi ludzie coraz rzadziej sa zwiazani z Kosciolem Katolickim.Dzieje sie to z tego powodu,ze widza nieprawidlowosci w wierze i nie boja sie mowic o tym glosno.I przede wszystkim nie ma juz czegos takiego wsrod nich"co powie Pani Nowakowa ,jesli nie bedzie mnie na niedzielnej mszy".Nie oszukujmy sie,wiekszosc ludzi "wierzacych" lubi stwarzac pozory,a pod plaszczykiem swojej "swietoszkowatosci" ukrywa mroczne tajemnice.
Zreszta mysle,ze nawet przedstawiciele Kosciola zauwazaja ,ze mlodziesz wymyka sie z ich rak,dlatego wlasnie chca wprowadzic m.in.religie obowiazkowa na maturze.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2006-02-25, 01:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.