MichaelMay,rozumiem twoj problem.Wiara a religia to dwie rozne sprawy i w ogole chodzenie do kosciola to paranoja.Jesli mamy sie trzymac Ewangelii,to pamietacie jak Jezus wywalil kupcow ze swiatyni? Teraz gdyby wszedl do pierwszego lepszego kosciola,dostalby zawalu,tyle tam bogactwa.Cos tu w morde nie gra,nie?
MichaelMay zgadzam sie z tobą w 100% ja nawet bym mogła być katoliczką gdyby nie to że prawie wszyscy w to wierzą a ja nie lubie sie szufladkować i być jedną z wielu indywidualność górą
_________________ Głupota jest jednym ze sposobów używania umysłu.
To że mamy chodzić na msze nakazał Jezus mówiąc; To czyńcie na moja pamiątkę. Radze wam poczytac jakaś książkę o mszy św. ponieważ każdy gest w liturgii jest ważny np. przy przeistoczeniu klękamy bo chcemy oddać cześć |Jezusowi. niektórzy uważają ze modlic sie w domu i w kosciele to to samo, ale Jezus powiedział gdzie dwóch lub trzech spotyka się w imię moje tym bedzie dane (czy jakos tak), w domu tez nikt nie odprawi mszy, a ona jest centrum zycia katolika
heh masz racje.... ja po smierci mojego dobrego kolegi poszlam z przymusu do kosciola... mama mnie wyciagla...ale sie nie modlilam... nic... poprostu siedzialam stalam kleczalam i nic wiecej... a no i jeszcze sluchalam... sluchalam co oni tak gadaja za glupoty i myslalam ze mnie cos strzeli... oni tego Boga tak kochaja ze to jest masakra... albo przynajmniej mysla ze kochaja... dla mnie bog nie istnieje i tyle... a to co oni se gadaja... niech se gadaja niech sie modla i ogole... ja sie do tego nie mieszam bo dla mnie to to jest bez sensu...
_________________ "Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością"
nie rozumiem po co te głupie pytania świadczy to tylko o tym "MichalelMay", że nie werzysz..powtarzałam to w innym temacie i powtórze chyba jeszcze raz otórz Bóg powiedział: "Błogosławieni Ci którzy nie widzieli a uwierzyli" zadaj pytanie czy ty wierzysz?
chyba że te pytanie to nie są wątpliwośći nad wiarą tylko zwykła ciekawosc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.