Po prosu uwazam ze wiara i nauczanie ksiezy powinno sie opierac na tym co podobno dal bog
Owszem powinna, ale nie zawsze jest. To też zależy od księdza, jak to przekazuję Słowo Boże. Ja prostu wierzę i to mi wystarcza, wiara w Niego czasem pomaga czasem uwierzyć w siebie. Nie jestem idealną katoliczką, może w tej niedoskonałości tkwi sens wiary? Też straciłam bliską osobę, zadawanie pytań -dlaczego?- stanie się po pewnym czasie bezsensowne, tak musiało być i tyle. I mimo wszystko nie stracić wiary i nadziei, to w jakimś stopniu daję nam to sens dalszego życia.
Wysłany: 2008-05-19, 15:08
Bardzo chciałbym poznać dziewczynę taką jak autorka tego posta. Jestem pewien, że to wspaniała, ciekawa i wartościowa osoba, która potrafi wierzyć w ideały... w piękne ideały. Osobiście jestem przeciwnikiem wszelkich form instytucji religijnych, jednak wierzę w Boga i bardzo szanuję wiarę innych ludzi: TO PIĘKNE I WARTOŚCIOWE
_________________ [podpis niezgodny z regulaminem forum]
Nie czytałem całej dyskusji, ale muszę przyznać, że cię podziwiam. Sam niekiedy też odczuwam takie coś, ale w moim otoczeniu koledzy już chyba do tego przywykli, choć też niekiedy kierują do mnie pewne docinki.
Osobiście chciałbym cię poznać, bo twoja postawa bardzo mi się podoba i podziwiam Cię za to, że się nie ugięłaś pod naciskiem innych.
Zastanawiałem się kiedyś nad ideałem mojej przyszłej żony i na pierwszym miejscu postawiłem sobie, że ma być ona głęboko religijna i na to będę patrzył. Póki co nie spotkałem odpowiedniej dziewczyny, ale uwierz mi, że takich osób jak ty, jest dużo więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.