Według mnie może coś tak czasem skomentować, zachęcić do wzięcia udziału w wyborach etc. ale uważamże kościół powinien zachować bezstronność
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
Kosciół to autorytet dla wielu osób wiec uwazam ze jednak nie powinien nazucac...to by było nie fer...ludzie slepo wierzący nie patrzyliby wtedy np.na programy wyborcze czyli co dana partia ma do zaoferowania itd.tylko głosowaliby na to co "kazał" koscół...z rezstą taka sytuacja juz była z Radiem Maryja i Pisem :?
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
Niech kościół robi co chce. Jeśli są ludzie tak głupi, że wierzą we wszystko co się tam mówi, to już nie moja sprawa. Wniosek: jak dla mnie kościół może mówić co mu sie podoba, a ludzie niech osobiście oceniają, czy jest to dla nich dobre. Dlaczego Ci wszyscy ślepcy nie mogą wreszcze zmądrzeć i zacząć myśleć po swojemu, a nie na podstawie tego, co ktoś narzuca? Cholera wie, widocznie jesteśmy skazani na głupotę...
Niech kościół robi co chce. Jeśli są ludzie tak głupi, że wierzą we wszystko co się tam mówi, to już nie moja sprawa. Wniosek: jak dla mnie kościół może mówić co mu sie podoba, a ludzie niech osobiście oceniają, czy jest to dla nich dobre. Dlaczego Ci wszyscy ślepcy nie mogą wreszcze zmądrzeć i zacząć myśleć po swojemu, a nie na podstawie tego, co ktoś narzuca? Cholera wie, widocznie jesteśmy skazani na głupotę...
amen
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
Myślicie iż dlaczego Kaczyński jest naszym obecnym prezydentem ?
Wybrały go gorliwie wierzące babcie, które usłyszały w radiu Maryja, gdzie mają zaznaczyć krzyżyk na karcie wyborczej .. prezydent - katolik .. no comment..
..Na kazaniu w mojej miejscowości ksiądz dał jasno do zrozumienia że ten kto na niego nie zagłosuje musi iść do spowiedzi.. [!]
Kościół nie powinien wykorzystywać swojej władzy do manipulacji ludĄmi..
Dalej podpisuję się pod wypowiedzią Prymasa (;
PS: Tak w ogóle witam wszystkich, ponieważ jestem nowa [jak zresztą widzicie ] na tym forum (: Mam nadzieje na przyjemne dyskusje (:
Wybrały go gorliwie wierzące babcie, które usłyszały w radiu Maryja, gdzie mają zaznaczyć krzyżyk na karcie wyborczej
dokladnie... bo mlodziez raczej na niego nie glosowala.. wogole kogokolwiek sie pytam wszyscy mowia ze glosowali na Tuska wiec nie mam pojecia jakim cudem wygral Kaczor... :?
wogole kosciol nie powinien mieszac sie do polityki i tyle...
wogole kogokolwiek sie pytam wszyscy mowia ze glosowali na Tuska wiec nie mam pojecia jakim cudem wygral Kaczor...
hmm..... no nie wiem.. wiekszosc moich znajomych głosowała na Kaczora ;/
leśna_ napisał/a:
Wybrały go gorliwie wierzące babcie, które usłyszały w radiu Maryja, gdzie mają zaznaczyć krzyżyk na karcie wyborczej .. prezydent - katolik .. no comment..
no niestety Ks Rydzyk robi pranie mózgu starym babcią które słuchają radia maryja...
WIARA to WIARA a POLITYKA to POLITYKA. nie ma powiązań, to dwie odrębne rzeczy. kościół nie powinien sie w nia mieszać.
ale sie miesza
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
_________________ pozdro dla Gość (nie pytaj dlaczego Cię pozdrawiam - i tak Ci nie odpowiem!)
--------------------------------------------------------
respect i szacun dla simarik szczególne pozdro dla Małej123p
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.