Wysłany: 2006-07-10, 19:58 Konkurs z wiedzy o Biblii
4000 złotych nagrody ( kontakt przez redakcję ,,FiM'') będzie wypłacone komuś, kto udowodni na podstawie Pisma Świętego następujące nauki:
1. Że ludzka dusza jest nieśmiertelna.
2. Że ludzka dusza po śmierci idzie do nieba, czyśćca lub piekła.
3. Że jesus lub apostołowie zalecali modlić się do rozlicznych świętych oprócz Boga.
4. Że Jezus lub apostołowie przyjmowali lub zalecali przyjmowanie tytułów takich jak przewielebny, wielebny, najprzwielebniejszy, ojciec święty, ojciec duchowny itp.
5. Ze Jezus lub apostołowie kazali czcić obrazy lub figury, kłaniać się im, kadzić lub całować.
6. Że Jezus lub apostołowie (Piotr) przyjmowali, wymagali lub polecali przyjmowanie ukłonów, hołdów, całowania po rękach, pantoflach - jak to czyni kler i papieże.
7. Że Jezus lub apostołowie odprawiali msze św. za dusze zmarłych.
8. Że istnieje miejsce, gdzie jest czyściec lub piekło, w którym miliony ogniotrwałych diabłów smażą dusze grzeszników.
"A jeżeli nikt tego udowodnić nie może na podstawie Pisma Świętego., to znaczy, że te nauki są wymysłem ludzi ułomnych, a wprowadzone zostały w Wiekach Ciemnoty i utrwalone inkwizycją, lecz nic wspólnego z nauką Bożą nie mają"
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Heh, z tego, co widziałem w innym temacie, to dla Deeli powinna to być drobnostka. :p Choć jednak bardzo prawdopodobne, że jednak poszłaby w drugą stronę i wszystko to obaliła. To nie dla mnie.
Myślę ,ze jacyś znawcy Pisma Świętego ,którzy nie sugerują się specjalnie wskazówkami złodziejskiego KK i którzy potrafią na wiele sposobów internpretować Biblię byliby w stanie udowodnić postawione tezy. Takich pewnie jest niewiele ,a i ze swoimi możliwosciami pewnie te 4 tysiące złotych to nic dla nich.
Ja w każdym bądź razie odpadam. : )
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
FiM to Fakty i Mity ekstremalnie bardzo mocno antykatolicka gazeta
Nie wiedziełam. Ale być może po prostu wiedzą, że nikt w sensowny sposób nie wykona tego zadania, i chcą właśnie tym ośmieszyć Kościół. :p Nie wiem już nic.
[ Dodano: 2006-07-11, 21:39 ]
Ośmieszam się moją niewiedzą również ze względu na mój nick.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.