Wysłany: 2006-07-10, 19:10
ta czytalam i juz ze sto razy objeżdżałam przy czym wychodzi ze zawsze moje zdanie jest szokiem dla sluchacza
ksiazka jest marna i juz, po prostu marna, owszem ladnie po rzemieslniczemu napisana i to wszystko, jednak jesli chodzi o tresc.... skrzyzowanie pana samochodzika z indiano jonesem, przy czym pan samochodzik bardziej rzetelnie trzymal sie faktow historycznych
a jesli szokuje was terasc dotyczaca jezusa, to wybaczcie ale to wyraz ignorancji i braku znajomosci/ ciekawosci rzeczy, isnieje okolo 40 ewangelii przy czym tylko cztery zalapaly sie wg kosciola do pisma swietego, przy czym nawet miedzy nimi sa rozbieznosci o niescislosci, ale czy ktokowliek z was czytal cztery ewangelie sam porownawczo? nie odpowiadajcie i tak wiem ze nie
teorii na temat jezusa jest sporo p[rzy czym malzenstwo z maria magdalena jest jedna z popularniejszych i bardziej prawdopodobnych, chocnby dlatego ze bezzennosc doroslego zyda byla czyms nie do pomyslenia, druga popularna i prawdopodobna teoria to taka ze jezus byl okaleczony i fizycznie nie mogl wspolzyc z kobietami to by calkowicie tlumaczylo to ze ewentualnie zony nie mial,\
zreszta ewangelia spisana wg jezusa mowi nie tylko o tym iz mial on zone i kochanki ale tez to ze katoegorycznie psrzeciwial sie powstaniu kosciola jako instytucji wiec powistanie kosciola bylo dzielem samego piotra i jego chorobliwej ambicji
moglabym wam takich rodzynkow podrzucic jeszcze mnostwo ale zachecam was do studiowania korzeni wlasnej wiary!!!!
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
juz nawet raz to bylo za wiele, kto mi zwroci kilka godzin zycia?
Bardzo podoba mi się Twój tok rozumowania, tak na pierwszy rzut oka
A co do Leonarda...Zaczęłam czytać i na samym początku mama prawie dosłownie wydarła mi to z ręki....a czemu? Bo kolega chciał pożyczyć
Aczkolwiek...jakakolwiek książka nie podważałaby wiary chrześcijańskiej, to jestem tego zdania, że naprawdę wierzący w Jezusa nie powinien się zachwiać po przeczytaniu takiej książki lub zachwiać się ale pozostać. Dla reszty (czyli niewierzących) to po prostu nowa strona medalu... Mogę się mylić...
Przeczytałem tylko książkę ,podobnie jak kilka innych pana Browna.
I muszę stwierdzić ,ze gatunkowo książka jest naprawde bardzo dobra - bardzo ciekawy, wciagający i trzymajacy w napięciu kryminał ,który pochłonąłem bardzo szybko.
Jezeli chodzi o treść to uważam ,ze nie powinna jakoś specjalnie stanowić ona podstaw do wiary czy zmienienia zdania na pewne tematy tam poruszane. Niemniej opisywane zdarzenia i przytaczane fakty historyczne mogą zaciekawić.
Ciekawy byl stosunek kościoła katolickiego oraz Watykanu do tego dzieła ,którzy najpierw ochrzcili je herezją, zabronili jej kupowania i sprzedaży, potem zmieszali się, potem wyśmiewali by na końcu uznać ją tylk oza fikcję itd.
Ogólnie nie ma to jak darmowa reklama dla dzieła Browna.
Filmu nie oglądałem - czekam na DVDRip'a na jakimś torrencie.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Co do niepokalanego poczęcia powiem tyle, że prócz tego jest jeszcze masa "zjawisk", w kóre MEGA trudno uwierzyć, a ludzie w nie wierzą. A co do wiary....jestem wierząca..ale mam na ten temat bardzo obiektywne zdanie. Niezależne od mojej wiary.
Jedno z nich brzmi tak, że wielu ludzi wierzy ze strachu, wielu niewierzy z zawzięcia, ale również dla jednego wierzyć a dla drugiego nie, jest wygodniej. Reszta wierzy, bo chce wierzyć oraz nie wierzy, bo w to nie wierzy.
Ostatnio zmieniony przez Galaxy 2006-07-11, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
ciekawe były??mniej więcej o czym??możesz podać tytuły??
Owszem ciekawe kryminały, bardzo wciągajace.
Przerobiłem jeszcze "Anioły i Demony" ,w którym poruszany jest temat bractwa iluminatów, oraz "Cyfrową Twierdzę", która jest tytułowym złamanym szyfrem przez japońskiego kryptologa.
Polecam serdeczne.
Ps.Do przeczytania został mi jeszcze "Zwodniczy Punkt".
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2006-07-12, 14:35
dipe napisał/a:
Przerobiłem jeszcze "Anioły i Demony" ,w którym poruszany jest temat bractwa iluminatów,
no wlasnie drecze sie ta ksiazka ale jakos utknelam przy drugim czy trzecim znaku, cos niemoge sie zmusisc zeby ja dokonczyc, jest chyba jeszcze nudniejsza od kodu
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
no wlasnie drecze sie ta ksiazka ale jakos utknelam przy drugim czy trzecim znaku, cos niemoge sie zmusisc zeby ja dokonczyc, jest chyba jeszcze nudniejsza od kodu
Kwestia gustu - dla mnie jest najciękawsza lektura napisaną przez Browną spośród tych ,które czytałem.
Ja mialem tej ksiazki dosyc w polowie,natomiast znam problem i byc moze jest w tym wszystkim prawda.Tak szczerze mowiac kazdy ,kto mowi ze to bzdura chrzani delikatnie mowiac glupoty,boNIE MA DOWODOW,ze to bzdura,tak jak nie ma dowodow,ze to prawda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.