Nadal nie mogę uwierzyć, ze On nie jest z nami tutaj ciałem. Ale czuje jego obecność. . Po Jego śmierci, kiedy spojrzałam na zegarek była jakaś godzina i 37 minut. Mam to dość często. Hm....być moze tylko mi się tak głupio wydaje, ale czuję z Nim jakąś swoją prywatną więź. Ktoś ma jeszcze coś takiego? ;P.
Tęsknicie za Nim tak jak ja?
Ehhh...Jak to dobrze jest czasem przeczytać, co do Nas mówił, zobaczyć jakiś obraz, film z naszym Janem Pawłem II. I spojrzeć w te oczy, które tyle widziały.. I na ten uśmiech, który koił każą zalęknioną duszę.....
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-09-15, 20:58
oficerka napisał/a:
.Jak to dobrze jest czasem przeczytać, co do Nas mówił, zobaczyć jakiś obraz, film z naszym Janem Pawłem II.
No, czasem. Ale mówiąc szczerze mam powoli już dość oglądania dziesiątek kalendarzy/talerzy/zeszytów/reklam z Jego wizerunkiem. Rozumiem że, zwłaszcza dla Polaków, śmierć Jana Pawła II była silnym przeżyciem, jednak powinien on zostać w sercach a nie, na litość, na ścianach w formie kalendarzy. Przez tych ludzi którzy wymyślają takie bzdety twarz Papieża stała sie komerycjna.
oficerka napisał/a:
Nie.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2007-09-16, 15:59
oficerka napisał/a:
Nadal nie mogę uwierzyć, ze On nie jest z nami tutaj ciałem. Ale czuje jego obecność. . Po Jego śmierci, kiedy spojrzałam na zegarek była jakaś godzina i 37 minut. Mam to dość często. Hm....być moze tylko mi się tak głupio wydaje, ale czuję z Nim jakąś swoją prywatną więź. Ktoś ma jeszcze coś takiego? ;P.
chyba popadasz w lekka egzaltacje
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wysłany: 2007-11-02, 19:09
Lenka napisał/a:
Zagubiona__ napisał/a:
.Nie łatwo jest być papieżem i do tego takim starym.
nie no żal. dziewczyno o czym Ty gadasz wogóle? puknij sie.
ej, ostatnio w szkole gimnazjaliści puścili coś tam o papieżu przez radiowęzeł i w pewnym momencie (cytacik):
wiadomo, gimnazjum powiedziało nie napisał/a:
gdy byłeś z trudem poruszającym się dziaduniem
myślałam że spadnę z krzesła
Ostatnio zmieniony przez shala 2007-11-02, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Jan Pawel II byl odkad pamietam a teraz go niema i nie raz plakalam przed tv jak bylo tak glosno o nim w sttanich minutach jego zycia, plakalam w kosciele na mszy nieobchodzilo mnie ze ludzie to widza, lza kreci sie w oku jak widze o nim reportaze. wiecie co On umarl jak siostra miala slub i tego niezapomne niby najszczesliwszy dzien w jej zciu a jednoczesnie najsmutniejszy dzien w zyciu kazdego polaka.
Jan Paweł II będąc papieżem zatwierdził wiele dziwnych nominacji (chodzi o osoby takie jak Marcinkus, Villot itd) ,wielbił organizację jaką jest Opus Dei oraz nie miał nic naprzeciw rozległemu działaniu loży masońskiej P2 ,której członkowie kontrolowali bardzo wiele sfer życia we Włoszech. Wymieniać jeszcze?
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
a jednoczesnie najsmutniejszy dzien w zyciu kazdego polaka.
nie pamietam, zebym swietowala, ale nie przypominam sobie lez rozpaczy takze... Uogolniasz, to nie byl najsmutniejszy dzien mojego zycia, a jestem Polka
[ Dodano: 2007-11-07, 20:52 ]
a ogolnie to, co mi sie z Janem Pawlem 2 kojarzy, to przede wszystkim przerabiana w szkole poezja, ktora (choc nie najwyzszych lotow) wypiera inna liryke religijna...
[ Dodano: 2007-11-07, 20:52 ]
a, i kremowki xD
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2007-11-07, 21:35
luba napisał/a:
co mi sie z Janem Pawlem 2 kojarzy
a mi się kojarzy biel. Tak dziwnie no ale on był zawsze ubrany na biało ^.^
pamiętam, jak byłam małą dziwiłam się zawsze, czemu często w dzienniku pokazują takiego starszego, ubranego na biało pana xD dedukowałam, że musiał to być ktoś baaardzo ważny xD jak widać trafnie
Wysłany: 2007-11-08, 14:30
Czarna_perła napisał/a:
Umiera ktoś zupełnie mi obcy
też mi był obcy, a jednak z drugiej strony czułam dumę, że to Polak był papieżem, i to w dodatku bardzo cenionym na świecie.
Wysłany: 2007-11-10, 20:56
Nie wiem, ale jakoś nie rozpaczałam specjalnie. Jedna łezka, trochę smutno i koniec.
Tak sobie myślę, że to był owszem, wspaniały człowiek, polak.. Ale ani więzi z nim nie czuję, ani jego obecności, ani od hoho o nim nie myślę.
Podobnie jakNapoleonka, jakos nie rozpaczam po stracie Ojca sw. w dniu jego smierci owszem był mały dołek ale teraz..Wsłuchaj sie w jego nauki..Smierc jest dalszą drogą a nie koncem..Pozostawił nam wspaniałe nauki i w nich jest wciąz żywy..
_________________ Głupota nie zwalnia od myślenia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.