Wysłany: 2007-01-26, 19:16
Cytat:
A dlaczego ja mam to robić za Boga? Ja stworzyłem ten świat? Jego cyrk, jego małpy.
Bóg stworzył świat ale nie stworzył grzechu. nasz grzech- nasz problem, nasz cyrk z małpami.
swoje brudy trzeba prać samemu, jak tego nie rozumiesz to podrzuce ci moje skarpetki do przepierki. troche sie już uzbierało.
dopisane: pomijam fakt że skoro twoim zdaniem Bóg nie istnieje, to nie mógł sworzyć czegokolwiek i nie musisz czegoś robić za niego, skoro on nie istnieje.
Cytat:
Jeżeli nabrudzisz u mnie w domu to tak.
za trzecim i czwartym razem też, czy dasz mi wtedy miotełke i: "do roboty flejo!" ?
Cytat:
Problem w tym, że o parzeniu przez ogień już od dawna wiadomo.
problem w tym że dzieci tego nie rozumią, a ten ogień to tak ładnie świeci...
_________________ Bóg stworzył człowieka, bo rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował...
Ostatnio zmieniony przez userka 2007-01-26, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
Bóg stworzył świat ale nie stworzył grzechu. nasz grzech- nasz problem, nasz cyrk z małpami.
swoje brudy trzeba prać samemu, jak tego nie rozumiesz to podrzuce ci moje skarpetki do przepierki. troche sie już uzbierało.
Czyli nadal spychologia stosowana. Co złego to nie Bóg.
userka napisał/a:
za trzecim i czwartym razem też, czy dasz mi wtedy miotełke i: do roboty flejo?
Gość w dom - bóg w dom.
userka napisał/a:
problem w tym że dzieci tego nie rozumią, a ten ogień to tak ładnie świeci...
Więc się przekonują, że parzy.
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekształcił się w antybolszewizm i poprzez trockizm doszedł do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
Wysłany: 2007-01-26, 19:29
Cytat:
Czyli nadal spychologia stosowana. Co złego to nie Bóg.
psychologia stosowana, ciąg dalszy:
drogi pacjencie, to nie twoja wina. nie masz czym sie przejmować.
Cytat:
Gość w dom - bóg w dom.
fajnie wiedzieć. więc jak, podrzucić Ci skarpetki ?
Cytat:
Więc się przekonują, że parzy.
i więcej i go nie dotykają, co nie? więc teraz powiedzmy że ogień to grzech a poparzenia to jego konsekwencje.
_________________ Bóg stworzył człowieka, bo rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował...
*faris
Wysłany: 2007-01-26, 19:31
Gamal napisał/a:
Gość w dom - bóg w dom.
Po co Ty wzywasz w ogóle Boga/boga skoro w niego i tak nie wierzysz ? Dlaczego obrażasz innych i nie możesz uszanować ich zdania ?
Może pomyśl też nad tym, że są ludzi, którzy wolą po sobie sprzątać, że nie lubię gdy ktoś robi wszystko za nich, i skoro mają możliwość to sami chcą to osiągnąć z MAŁĄ pomocą Boga. A nie z tym, że Bóg za nich odwali całą robotę, a małpka w cyrku będzie zjadać tylko banany za dobre sprawowanie...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
psychologia stosowana, ciąg dalszy:
drogi pacjencie, to nie twoja wina. nie masz czym sie przejmować.
Zawsze tak mówią, gdyż nic innego im nie pozostaje.
userka napisał/a:
fajnie wiedzieć. więc jak, podrzucić Ci skarpetki ?
Nie ma sprawy - pralka jest pusta
I jakie wino przygotować?
userka napisał/a:
i więcej i go nie dotykają, co nie? więc teraz powiedzmy że ogień to grzech a poparzenia to jego konsekwencje.
Jakie konsekwencje?
faris napisał/a:
Po co Ty wzywasz w ogóle Boga/boga skoro w niego i tak nie wierzysz ?
To tylko takie powiedzenie.
faris napisał/a:
Dlaczego obrażasz innych i nie możesz uszanować ich zdania ?
Albowiem jestem zły.
faris napisał/a:
Może pomyśl też nad tym, że są ludzi, którzy wolą po sobie sprzątać, że nie lubię gdy ktoś robi wszystko za nich, i skoro mają możliwość to sami chcą to osiągnąć z MAŁĄ pomocą Boga. A nie z tym, że Bóg za nich odwali całą robotę, a małpka w cyrku będzie zjadać tylko banany za dobre sprawowanie...
Niech sobie będą. Ale niech liczą się z oceną innych.
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekształcił się w antybolszewizm i poprzez trockizm doszedł do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
A nie, bo zaprzeczasz samemu sobie i przy okazji robisz z siebie idiotę.
Dlaczego?
faris napisał/a:
Nie ma
WIęc się zgadzamy.
faris napisał/a:
Miłosierdzie nic nie wyklucza. To, że człowiek nie dozna krzywdy fizycznej nie znaczy, że od razu będzie mu wszystko wybaczone.
Miłosierdzie = łaska i zmiłowanie. Sprawiedliwość = brak zmiłowania.
faris napisał/a:
Uważam, że pieprzysz głupoty.
Wezmę sobie do serca tę niezwykle cenną uwagę.
faris napisał/a:
Więc zacznij najpierw wymagać od siebie, a potem od innych.
HAHAHA! Zapominasz, że najłatwiej jest wymagać od innych
*faris
Wysłany: 2007-01-27, 15:01
Gamal napisał/a:
Dlaczego?
bo raz piszesz tak, a raz inaczej, i sam sobie zaprzeczasz, nie wprowadzasz u innych zamętu, bo oni to wiedzą, a Ty chcesz coś udowodnić i Ci to nie wychodzi, pokazujesz sprzeczność w sobie samym
Gamal napisał/a:
WIęc się zgadzamy.
o dziwo tak
Gamal napisał/a:
Miłosierdzie = łaska i zmiłowanie. Sprawiedliwość = brak zmiłowania.
nie
Gamal napisał/a:
Zapominasz, że najłatwiej jest wymagać od innych
nie zapominam, ale zanim zaczniesz wymagać od innych wymagaj od siebie
Gamal napisał/a:
Wezmę sobie do serca tę niezwykle cenną uwagę.
to dobrze
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
bo raz piszesz tak, a raz inaczej, i sam sobie zaprzeczasz, nie wprowadzasz u innych zamętu, bo oni to wiedzą, a Ty chcesz coś udowodnić i Ci to nie wychodzi, pokazujesz sprzeczność w sobie samym
Piszę raz tak a raz tak, gdyż czasami moja wypowiedź jest w konwencji "co by było, gdyby Bóg istniał".
faris napisał/a:
nie
Więc jaka jest Twoja definicja sprawiedliwości i miłosierdzia?
faris napisał/a:
nie zapominam, ale zanim zaczniesz wymagać od innych wymagaj od siebie
Nie mam zamiaru
*faris
Wysłany: 2007-01-27, 16:54
to idź sobie i nie wypowiadaj się w tematach, które nie mają z Tobą nic wspólnego
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.