Forum Dyskusyjne :: Jak twoga to od boga ^^

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » Jak twoga to od boga ^^

Jak twoga to od boga ^^
Autor Wiadomość

Baśka 

Wysłany: 2006-12-18, 22:28   

tak, modlę się codziennie:) chyba że rano sie nie chce walić regułki...
przywitam Go podziekuję, że podarował mi znów kolejny dzień do przezycia..I ide do obowiązków:)

a co do dni postych zawsze przestrzegam wierze w Boga to i posty nakazane zachowuje;)

Do kośćioła co Tydzień chodze..każdego wierzącego będzie podobna odpowiedź:)

Owszem gdy czegoś potzrebuje to zawsze zwracam się do Boga ale nie naciskam.. w końcu "bądz wola Twoja" nie moja także On wie co dla mnei najlepsze;)

X. 

Wysłany: 2006-12-18, 23:39   

Cytat:
ja chodze jak mi dziewcyna karze ale to zadko

czlowieku pisz posty ze slownikiem albo wciskaj do worda przed wyslaniem.

co do tematu roznie to bywa. modle sie do siebie.
Ostatnio zmieniony przez X. 2006-12-18, 23:39, w całości zmieniany 1 raz  

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2006-12-19, 00:01   

X. napisał/a:
czlowieku pisz posty ze slownikiem albo wciskaj do worda przed wyslaniem.
slownikiem powiadasz? bywaja gorsze orty
Dwafmen napisał/a:
Dwafmen"]rzyczenia

buhehehe
a teraz wracam do tematu:
Dwafmen napisał/a:
czy modlicie sie ocdizennie
nie mam takiej potrzeby
Dwafmen napisał/a:
przestrzegacie dni postne chodzicie do kosciola co niedziele na tzw msze św

po raz kolejny: nie, musialabym byc zrzeszona owieczka
Dwafmen napisał/a:
ja miewam tylko takie przeblyski kiedy czegos bardzo chce a wqiemk ze mam bardzo male szanse i szukam wtedy spadajacych gwiazd modle sie codzinnie o to na urodzinach wypwiadam takei rzyczenia i rozne inne metody ^^ ale jak jest wszystko ok to jestem grzesznikiem jak ich malo ^^ czy wy tez tak macie
obraz katolika w polskim spoleczenstwie
Who's playing tricks on me?"

*faris 

Wysłany: 2006-12-19, 11:49   

Świętoszka napisał/a:
obraz katolika w polskim spoleczenstwie

to już nie katolik... to jakiś człowiek myślący, że jak pomodli się wtedy kiedy mu się źle dzieje to wszystko mu się uda... a gówno, tak nie ma :p
Mumiiiiinki!

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2006-12-19, 15:28   

Baśka napisał/a:
chyba że rano sie nie chce walić regułki...
przywitam Go podziekuję, że podarował mi znów kolejny dzień do przezycia..I ide do obowiązków:)

To żadna modlitwa.. chociaż nie jestem katoliczką, to uważam, że modlitwa powinna płynąć z serca i nie być na ostatnią chwilę, 5 min przed odjazdem autobusu..
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

Baśka 

Wysłany: 2006-12-20, 15:25   

nie prawda modlitwa jaka jest ważne że jest ważne że jest rozmowa z Bogiem...właśnei sama rozmowa a nim już jest największą modlitwa..to że poświęcamy mu czas też...więc nei wazne jak ważne żeby dla Boga

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-12-20, 18:32   

modlitwy sa na kije nudne klepanie regolek co nic nie daje lepiej poprowadzic ten monolog

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

*faris 

Wysłany: 2006-12-20, 20:24   

shala napisał/a:
To żadna modlitwa.. chociaż nie jestem katoliczką, to uważam, że modlitwa powinna płynąć z serca i nie być na ostatnią chwilę, 5 min przed odjazdem autobusu..

a kto powiedział, że to nie jest z serca ? najważniejsze to poświęcić czas Bogu...

poza tym Ruget, to że dla ciebie regułki są nudne... kurna jakie Ty tu regułki widzisz ????? MODLITWA to nie jest regułka, niektóre są naprawdę piękne, tylko trzeba to dostrzec, a nie pieprzyć głupoty, wszystko i wszystkich związanych z wiarą obrażać, uważać się za Bóg wie co i jeszcze mieć jakieś nieuzasadnione PRETENSJE, a o własnym zdaniu nie wspominając...
Mumiiiiinki!

Baśka 

Wysłany: 2006-12-20, 20:34   

faris napisał/a:

poza tym Ruget, to że dla ciebie regułki są nudne... kurna jakie Ty tu regułki widzisz ????? MODLITWA to nie jest regułka, niektóre są naprawdę piękne, tylko trzeba to dostrzec, a nie pieprzyć głupoty, wszystko i wszystkich związanych z wiarą obrażać, uważać się za Bóg wie co i jeszcze mieć jakieś nieuzasadnione PRETENSJE, a o własnym zdaniu nie wspominając...[/quote]

w zupełnośći sie z Toba zgadzam... :ok:

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-24, 15:06   

Modle sie wieczorem(jak nie zapomne) rano nie...
dni postne zawsze... tzn jesli chodzi o mięso bo normalnie nigdy go nie jem
Do koscioła czasem ... od swieta, jak coś chce :) ...

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Patryśka 

Wysłany: 2006-12-24, 15:19   

nie modle sie codziennie. czasami zapominam :/
poszcze w Wielki Piatek. w Wigilie nie bardzo.
do kosciola chodze wtedy kiedy trzeba,rzadko sie zdarza,ze opuszczam msze swieta niedzielna. no i w swieta tez chodze :)

Cris 666 

Wysłany: 2006-12-25, 01:51   

Nie modle się od 10 roku życia nie chodzie do kościoła porostu kościół i tym podobne bztedy nie są mi potrzebne :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

don LOV 

Wysłany: 2007-01-06, 04:47   Re: Jak twoga to od boga ^^

Dwafmen napisał/a:
czy modlicie sie ocdizennie i przestrzegacie dni postne chodzicie do kosciola co niedziele na tzw msze św :P ja miewam tylko takie przeblyski kiedy czegos bardzo chce a wqiemk ze mam bardzo male szanse i szukam wtedy spadajacych gwiazd modle sie codzinnie o to na urodzinach wypwiadam takei rzyczenia i rozne inne metody ^^ ale jak jest wszystko ok to jestem grzesznikiem jak ich malo ^^ czy wy tez tak macie? XD

Nie modlę się codziennie, bo wtedy byłoby to nieszczere. Modlę się, kiedy czuję, że muszę porozmawiać z Bogiem. Ja byłem na dnie i zacząłem gorliwie wierzyć. Ale nie prosiłem o pomoc, po prostu postanowiłem odnaleźć w Nim siłę do walki i tak też się stało.

1. Koński Łeb (Moher Squad)

2. Opalony Jędrzej (Self-Defence)

3. Crazy Twins (w PiSdu)

Jakkolwiek 

Wysłany: 2007-02-03, 18:38   Re: Jak twoga to od boga ^^

Dwafmen napisał/a:
czy modlicie sie ocdizennie i przestrzegacie dni postne chodzicie do kosciola co niedziele na tzw msze św :P

Nie.
Dwafmen napisał/a:

ja miewam tylko takie przeblyski kiedy czegos bardzo chce a wqiemk ze mam bardzo male szanse i szukam wtedy spadajacych gwiazd modle sie codzinnie o to na urodzinach wypwiadam takei rzyczenia i rozne inne metody ^^ ale jak jest wszystko ok to jestem grzesznikiem jak ich malo ^^ czy wy tez tak macie? XD

Nie mam tak. Po przedszkolu i podstawówce, gdzie usilnie próbowano zrobić mi pranie mózgu i wbić do głowy niepokalane poczecia tudzież inne bzdury jestem osobą niewierzącą. Niewierzącą zawsze- bez względu na to, co w danej chwili się w moim życiu dzieje. Nie potrzeba mi wsparcia wyimaginowanego przyjaciela.

życzenia Dwafmenie, nie rzyczenia.

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-02-03, 18:42   Re: Jak twoga to od boga ^^

Dwafmen napisał/a:
czy modlicie sie ocdizennie i przestrzegacie dni postne chodzicie do kosciola co niedziele na tzw msze św :P ja miewam tylko takie przeblyski kiedy czegos bardzo chce a wqiemk ze mam bardzo male szanse i szukam wtedy spadajacych gwiazd modle sie codzinnie o to na urodzinach wypwiadam takei rzyczenia i rozne inne metody ^^ ale jak jest wszystko ok to jestem grzesznikiem jak ich malo ^^ czy wy tez tak macie? XD

modle sie codziennie, choc glupio mi bo czasami zapominam, albo zwyczejnie mi sie nie chce...
chodze do kosciola co niedziele nawet zdaza mi sie w tygodniu, przestzegam Świat i innych postow... jestem osoba wierzaca i trzymam sie swojej wiary!! nie uznaje czego takiego jak trwoga to do Boga, bo zawsze z nim jestem :)

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-02-03, 20:13   

Nie, nie modle sie codzienie. Choc zdarza mi sie to nie rzadko. Na dodatek bardziej jest to dialog moj z Bogiem - tudziez monolog. Nie umiem powtarzac formulek bez uczuc jakich sie uczylam tyle lat, jakich bylam uczona. Wole swoimi slowami..
Z Kosciolem i mszami.. No to wlasnie dosc specyficzna sprawa jest. Pare lat temu chodzilam dwa razy w tygodniu, na msze mlodziezowe, wyjezdzalam na oazy - rany jaki to byl fajny czas... ale teraz.. Nie wiem. Lenistwo? Chyba najpredzej, jak i fakt, ze wylatuje mi z glowy, ze to niedziela, choc jak mysle o tym to mam kaca morlanego, bo dostalam od Szefa nie malo.. wiem tez, ze dzieki mdlitwom mojej babci, jestem w jakis sposob chroniona.. Mam nadzieje dojrzec kiedys do prawdziwej wiary.. bo wydaje mi sie ze wciaz jestem na to za tepa.. albo za leniwa..

Miodowo.

Ahmed 

Wysłany: 2007-02-04, 17:01   

złośnica napisał/a:
modle sie codziennie, choc glupio mi bo czasami zapominam, albo zwyczejnie mi sie nie chce...
chodze do kosciola co niedziele nawet zdaza mi sie w tygodniu, przestzegam Świat i innych postow... jestem osoba wierzaca i trzymam sie swojej wiary!! nie uznaje czego takiego jak trwoga to do Boga, bo zawsze z nim jestem :)

Popieram!! :)
Ja,choć muzułmanin,tak samo,trzymam się wiary!
Staram się chodzic co piątek do meczetu,modle sie 5razy dziennie,poszcze w ramadan,i często wpominam Boga.

A,co do Rugeta,to też,troszke się zdenerwowałem,czytając jego wypowiedz,w której pisze,ze modlitwa nudna,bo regułka itp.
Ale,w koncu trzeba poświęcic troche czasu dla Boga,bo on ma dla nas zawsze!.

Odpowiedz do tematu