Forum Dyskusyjne :: Islamizacja Europy

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » Islamizacja Europy

Islamizacja Europy
Autor Wiadomość

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-17, 00:44   Islamizacja Europy

Islam i muzulmanie stanowia obecnie najwieksze zagrozenie dla Europy - i nie chodzi tu bynajmniej o jihady, terroryzm czy odgrazanie sie, tylko powod z pozoru bardziej prozaiczny - rozmnazanie sie.

W kraju islamskim, gdzie panuje prawo wielozenstwa, gdzie kazdy mezczyzna moze miec kilak maszyn to rodzenia dzieci (tak, za takie "maszyny" sie uwaza tam kobiety), przy duzym przyroscie naturalnym nacji, oraz wielkich migracjach do Europy - niespodziewanei stanelismy przed faktem dokonanym - w Europie roi sie od muzulmanow - bylem ostatnio w Berlinie i co rusz natykalem sie na kogos pochodzenia muzulmanskiego.

O ile historia pokazuje ekspansje muzulmanskie, kiedy wyznawcy Allacha probowali narzucic Europei wladze sila, ktorej plany wziely w leb po Poiters, Wiedniu i ostatniej kampanii austriackiej, to teraz Islam ma duzo lepszy plan: zaludnic Europe muzulmanami, zwiekszyc mniejszosci muzulmanskie w krajach europejskich - i tak na przyklad francuskie miasta takie jak Bordeaux, Marsylia czy Carcasonne sa w polowie juu muzulmanskie, rosnie tez naplyw muzulmanow we Wloszech i ogolnie w calej Europei Srodkowo-Zachodniej.

Nawet teraz, kiedy czasy zbrojnych zmagan z islamem sa odlegle, mozna powiedziec ze wojan trwa nadal - przeciez fatwa rzucona na Rushdiego za jego "Szatanskie wersety" przez zajatollaha Chomeiniego nei wygasla, a byla to fatwa zarowno na pisarza, ktory do dzis sie ukrywa, jak i na cala Europe, ktora go poparla.

Wniosek jest prosty - nie mogli nas zalatwic sila, dusza nas liczba, i co gorsza, pokojowo i stojac za prawem. Islamizacja Europy odbywa sie skutecznie - pozeranie jednej cywilizacji przez druga.

Kiedys wspomnimy te teorie, kiedy w Sejmie zamiast partii "mniejszosc niemiecka" pojawi sie "mniejszosc islamska"

W wiekszosc duzych miast europejskich dramatycznie rosnie liczba muzulmanow - to zaplanowane dzialanie. Czyz wielki ajatollah iranski Ruhollah Chomeini nie powiedzial: "Idzcie i rozmnazajcie sie!"? We Francji, najbardziej silamizujacycm sie kraju - datuje sie okolo 60 konwersji na islam (czyli zmian wiary dla niezoreintowanych ) dziennie. A z najnowszych badan wynika, ze ponad 700 wielkich i malych miast francuskich uleglo juz temu procesowi - sa szkoly, w ktorych uczy sie arabskiego (choć jest to szkola panstwowa, ale nikt nie smie uczyc francuskiego), dzielnice tylko dla Arabow czy tez sklepy w ktorych mozna nabyc ksiazki nawolujace do przemocy. Obok francuskich kosciolow i katedr z duma wyrastaja wysokei meczety. Nawet w cebntrum Paryza jest odseparowana dzielnica muzulmanska o nazwie Zlota Kropla.

Jesli chodzi o mentalnosc muzulmanow - sa oni bardzo wrogo nastawieni do Europy, i duzo bardziej religijni niz chrzescijanie, w wiekszosc krajow islamskich to wlasnie Koran jest swoista "konstytucja", a wiekszosc praw nakazuje wlasnie ta religia.

No wlasnie. Zagrozenie jest blizej niz nam sie wydaje - czy chodujemy weza we wlasnym ciele? Co powinno sie zrobic aby tak8i proces odwrocic, i aby nasi potomkowie nie musieli uczyc sie arabskiego?

Zapraszam do dyskusji. :)

Ahmed 

Wysłany: 2007-06-17, 00:57   

Wiesz,wydaje mi sie iż nie mialeś nic innego do roboty,zgadza sie?
Nie,wiem jakie masz zamiary ale po takim artykule(znam go)chcesz chyba wywołać negatywną dyskusje,poniewaz to co jest tam napisane to czysta prowokacja dziennikarska oraz róznych innych srodowisk wrogich islamowi.
Zastanów sie.....czy to iz np w Europie rosnie tez liczba swiadków jechowych oznacza ze mają złe intencje ?
Chyba nie....poza tym jestem muzułmaninem i nie zgodze sie z takimi bzdurami....
Ostatnio zmieniony przez Ahmed 2007-06-17, 01:00, w całości zmieniany 1 raz  

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-17, 01:10   

Nie chcę obrażać muzułmanów, choć myślę, że w moim poście wyraziłem zdanie na ten temat. Chyba nei przeczytałeś całego tekstu, albo ja nie rozumiem Twojego porównania muzułmanin-Jehowa. Jehowi przede wszystkim nie odbiegają znacznie kulturowo od innych religii, natomiast problem muzułmaństwa w Europie polega właśnie na tym. Nikt na tym kontynencie nie miałby nic do tej religii (mimo wielu Europejczyków, którzy w każdym Arabie widzą terrorystę - mimo, iż jest to nieprawdą, to nie ma im się co dziwić), gdyby nie jej mentalność.
Na miesiąc przed wyborem Sakrozy'ego odwiedziłem Francję - Paryż i Lyon, a po drodze Szwajcarię, i wielokrotnie widziałem swoisty, niepisany podział na dzielnice kulturowe w tych miastach.
Generalnie zarzucam tej religii i jej kulturze brak respektu i tolerancji dla Europy, w której żyją. Choć sami głośno krzyczą o niesprawiedliwościach, jakie ich spotykają, to sami nie myślą, aby się do nich stosować. A sam problem z odległej Francji już się przeniósł do Niemiec, za przykład mogą posłużyć przedmieścia np. Drezna.
Chętnie poznam zdanie muzułmanina na ten temat...

Ahmed 

Wysłany: 2007-06-17, 01:22   

Przeczytałem cały tekst i wnioskuje iż znasz bardzo slabo islam a mimo wszystko wypowiadasz sie na ten temat,uwazając jak to nazwales "muzułmanstwa"co jest w ogóle czyms dziwacznym bo jak cos muzułmaninzm,muzułmanie,islamizm etc a nie muzułmanstwa wiec po tym wnioskuje iz o islamie wiesz nie wiele.
Poza tym,wkleiłes ten artykuł nie sprawdzajac jego prawdziwosci bo nie jest prawdziwy....
A,skoro uwazasz iz Jehowi nie odbiegają tak kulturowo jak Muzulmanie to cos nie tak musi byc ,skoro przed chwila pisales ze nie masz nic do muzułmanów a tu mówisz ze odbiegaja kulturowo...przeszkadza ci to ?
A,w takim razie Judaizm?tez pozbyc sie?
A,jedynym niebezpieczenstwem jakim ja widze w europie są wlasnie sekty i porpagandy takie jak ta...która nic nowego nie wnosi oprócz jakis sprzecznych informacji i abstrakcji....

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-17, 01:50   

Co do tekstu, napisałem go sam. Jest dostępny w Internecie na kilku innych forach na których albo ja poruszałem ten temat, albo ktoś inny w kontakcie ze mną. A został napisany po mojej skromnej podróży do Szwajcarii i Francji w tamtym roku (a uzupełniony niedawno), oraz w pewnym oparciu o twórczość Fallaci.

Dlaczego się czepiasz sformułowań? Wskaż mi w mojej wypowiedzi, gdzie użyłem sformułowania "muzułmaństwo". Bo przymiotnik "muzułmański" jest jak najbardziej poprawny, jeśli o to Ci chodzi.

Cytat:
A,skoro uwazasz iz Jehowi nie odbiegają tak kulturowo jak Muzulmanie to cos nie tak musi byc ,skoro przed chwila pisales ze nie masz nic do muzułmanów a tu mówisz ze odbiegaja kulturowo...przeszkadza ci to ?

Przykro mi, że nie zrozumiałeś co napisałem i muszę upraszczać własne wypowiedzi. Napisałem, że nie mam zamiaru obrażać muzułmanów, lecz to wcale nie znaczy, że nic do nich nie mam, bo mam - o czym pisałem.

Wzmianka o Żydach jest kompletnie nie na miejscu, jest to w Europie jedna z najbardziej pokojowych grup (teren Izraela to osobny temat)

Mówisz, że moje informacje są pełne sprzeczności... Sprostujesz?

Ahmed 

Wysłany: 2007-06-17, 08:42   

"natomiast problem muzułmaństwa"-Prosze cię bardzo tutaj uzyłes słowa muzułmanstwa.....
Poza tym,wystarczylo iz napisales Fallaci.....to jest zagorzala przeciwniczka islamu,która juz wczesniej tworzyła wiele dziwacznych rzeczy.....

nieosiągalna21 

Wysłany: 2007-06-17, 15:16   ilość+ postchrześcijanizm= przegrana

Zanim postanowiłam ustosunkować się do tego problemu pogrzebałam trochę po książkach i necie.. Niestety natrafiłam tylko na wypowiedzi osób nie związanych bądź tylko ocierających się o Islam, z tego wynika, że moja wypowiedź tutaj może być troszkę nieobiektywna..

W Twojej wypowiedzi Igloo jest sporo racji.
Europejczycy stają się społeczeństwem postchrześcijańskim co jasno wynika z badań więc tutaj nie ma dyskusji, ale skupiłeś się głównie na wzroście liczby muzułmanów na naszym kontynencie tylko delikatnie poruszając również ważny w tej kwestii problem, który uzupełnia Twoją wypowiedź.
Dwa czynniki składają się na proces Islamizacji Europy:
*to o czym mówiłeś- spadek liczby urodzeń;
oraz
*"wypalanie" się chrześcijaństwa- Europa zapomina o tradycji i historii. W Wielkiej Brytanii analitycy obliczają, że brytyjskie meczety gromadzą co tydzień więcej wiernych niż kościoły anglikańskie. :cisza: Dziwne? nie, ponieważ koran jest dla muzułmanów swoistą "konstytucją". I wszystko jasne. Nie ma niczego silniejszego od prawa w które się ..."ślepo???" wierzy.

Jeszcze jeden problem: Muzułmanie żyjąc jako mniejszość napotykają na dużo problemów natury religijnej, ponieważ życie muzułmanina zgodne z szariatem (prawem koranicznym) nie może być zagwarantowane bez dominacji muzułmańskiej w społeczeństwie. Co za tym idzie, powstają duże zbiorowiska muzułmańskie z własnymi ośrodkami religijnymi, pielęgnującymi prawo koraniczne, ponieważ europejskie społeczeństwo obywatelskie stoi w sprzeczności z szariatem. Logiczne prawda?
Biorąc pod lupę Europę dokładnie zauważamy proces o którym pisałam powyżej. Osiedla muzułmańskie, kościoły, prawa które egzekwowane są (jeszcze) w tajemnicy przed władzami.., ale przecież musimy brać pod uwagę, że nawet to co w chwili obecnej jest zabronione może stać się legalne przy dalszym wzroście ilości muzułmanów w krajach europejskich, w których przecież panuje prawo typu: ojczyzna dla obywatela.. a nie obywatel dla ojczyzny. Rozumiecie?

Chciałabym poznać punkt widzenia "Ahmeda" na problemy przytoczone powyżej. Tylko proszę nie atakuj mnie, tylko wytłumacz i popraw jeżeli gdzieś w swojej wypowiedzi popełniłam błąd. :ok:

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-17, 17:13   

Cytat:
"natomiast problem muzułmaństwa"-Prosze cię bardzo tutaj uzyłes słowa muzułmanstwa.....
Poza tym,wystarczylo iz napisales Fallaci.....to jest zagorzala przeciwniczka islamu,która juz wczesniej tworzyła wiele dziwacznych rzeczy.....

Fakt. A teraz wyjaśnij, dlaczego według Ciebie jest to złe gramatycznie określenie?
Poza tym... deklarujesz się jako muzułmanin, a jednocześnie potwierdzasz moje przypuszczenia co do ludzi Twojego pokroju (agresja i pyskówka, zero merytoryczności) - w tym temacie nie ustosunkowałeś się do ANI JEDNEJ mojej tezy, ANI JEDNEGO mojego poglądu czy zdania, natomiast za wszelką cenę idąc na około próbójesz mnie zdyskredytować bez żadnych argumentów.

Nieosiągalna21 - dziękuję, że się ze mną zgadzasz :) Dla mnie jest to najbardziej istotny problem, brak przystosowania się, choćby częściowej asymilacji. I to nie z braku możliwości działania w tym kierunku, tylko z braku chęci - czyli istnieje chęć tworzenia muzułmańskiego środowiska w kraju np. chrześcijańskim, zamiast działania odwrotnego - choćby połowicznego przystosowania się do środowiska kraju chrześcijańskiego (które gwarantuje wolność wyznania). Zresztą... cały krzyk świata Islamu dotyczący sytuacji ich "ziomków" w Europie jest pozbawiony logiki. Krzyk o wolności w np. Francji - ciekawe, czy taką wolność, jakiej żądają muzułmanie, sami zagwarantowaliby chrześcijanom np. w Libanie lub Iranie. Poza dyskusją można nawet by powiedzieć - Nie podoba się Wam w Europie - wracajcie do siebie. Tam dopiero nacieszycie się swobodami.

Ahmed 

Wysłany: 2007-06-17, 17:43   

nieosiągalna21 najpierw odpowiem tobie.
A,więc to co napisałaś po części to prawda,tzn chodzi o takie tworzenie się gett w Europie.
Chodzi mi o to iz,w Europie panuje rasizm i brak tolerancji co w wyniku prowadzi to spychania muzułmanów na drugi plan.
Poza tym napisałaś ważna rzecz "wypalanie chrześcijaństwa" i tutaj masz racje ponieważ tak to wygląda iż europejczycy odchodzą od wiary,tylko w tym wszystkim denerwuje mnie właśnie kwestia takich osób jak pani Fallaci czy Igloo który jasno twierdzi iż islam jest zły.
Uwazam iż takie osoby najczęsciej nie wiedzą tak naprawde co to mocna wiara i praktykowanie.
W wyniku odchodzenia od wiary radykalizują się "anty religjinie,anty społecznie etc"
Ludzie często też wolą drzec się na kogoś bo tak im łatwiej niz zrozumiec punkt widzenia muzułmanów.
Mają pretensje iż muzułmanie się rozmnazają i przez to islamizują Europe.
Tylko ze takie twierdzenie jest smieszne dlaczego?.
Nie trzeba chyba wiele mówić wystarczy zapytac osoby które nawołują do nie nawisci w strone islamu.
Ile razy oni byli w kosciele?
Praktykują?
A,krzycza iz Islam niszczy Chrzescjianstwo.....głupota....
Wracając do rozmnazania....
Mają pretensje co do rozmnazania...a wiec moge powiedziec takie zdanie
"Macie problem to sami sie rozmnazajcie i nie szwendajcie sie po klubach gdzie chodzi wam o alkochol i sex z nieznajomą,pózniej sie zastanówcie dlaczego coraz mniej sie chrzescjian rodzi'
Po prostu ludzie odchodza od wiary i stają sie aspołeczni,areligjini etc

Teraz chciałbym sie ustosunkowac do wypowiedzi Igloo.
Mówisz ze odwracam kontekst i chce zejsc na inny temat,i przystaje przy swoim?
Sam mi to zarzucasz jednak sam nie portafisz przedstawic dowodów iz islam jest zły a na dodatek chcesz abym ci udowodnil ze slowo "muzulmanstwa" jest złe.
Spaleś na lekcji polskiego?
To,chyba brzmi nie po polsku nie?mi sie wydaje ze tak.
Czytałes kiedys tlumaczenie Koranu?
Znasz osobiscie muzułmanów?
Czy posiadasz wiedze telewizyjną?
Nazwałem sie fundamentalistą i jasno stwierdziłem iz jest to błedne slowo naduzyte przez media i zle interpretowane a ty mi mówisz ze sam sie przyznałem iz jestem bezczeslny i co moze terrorystą jestem?

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-17, 17:57   

Cytat:
Uwazam iż takie osoby najczęsciej nie wiedzą tak naprawde co to mocna wiara i praktykowanie.
W wyniku odchodzenia od wiary radykalizują się "anty religjinie,anty społecznie etc"
Ludzie często też wolą drzec się na kogoś bo tak im łatwiej niz zrozumiec punkt widzenia muzułmanów.
Mają pretensje iż muzułmanie się rozmnazają i przez to islamizują Europe.
Tylko ze takie twierdzenie jest smieszne dlaczego?.
Nie trzeba chyba wiele mówić wystarczy zapytac osoby które nawołują do nie nawisci w strone islamu.
Ile razy oni byli w kosciele?
Praktykują?
A,krzycza iz Islam niszczy Chrzescjianstwo.....głupota....

Nie jestem ateistą. Ani katolikiem. Natomiast Europa to nie tylko religia chrześcijańska ale chrześcijańska kultura, która otacza wszystkich Europejczyków bo była fundamentem cywilizowania tego kontynentu. Więc nei trafiłeś tutaj, ponieważ nie jestem ani ateistą (jak "pani Fallaci", którą stawiasz obok mnie - gdzie mi do niej), ani chrześcijaninem, lecz jedynie pasjonatem historii, polityki, podróży i aktualnych wydarzeń.

Cytat:
Wracając do rozmnazania....
Mają pretensje co do rozmnazania...a wiec moge powiedziec takie zdanie
"Macie problem to sami sie rozmnazajcie i nie szwendajcie sie po klubach gdzie chodzi wam o alkochol i sex z nieznajomą,pózniej sie zastanówcie dlaczego coraz mniej sie chrzescjian rodzi'
Po prostu ludzie odchodza od wiary i stają sie aspołeczni,areligjini etc

Rozmnażanie jest procesem naturalnym, a nadmierne jest problemem. Natomiast w tym przypadku nie jest to problemem tylko jedną z jego przyczyn, myślę, że wyraziłem to dosyć jasno.

Dalej. Nie ośmieszaj się zarzucając mi brak znajomośći języka polskiego, tylko po prostu sprawdź u siebie w słowniku, jeśli go posiadasz. Zresztą: http://www.slownik.iorg.pl/s/muzulmanstwo

Mam to szczęście nie znać osobiście muzułmanów. Swoje wrażenia i poglądy przedstawiam jednak na podstawie zjawisk osobiście zaobserwowanych we Francji i Szwajcarii - krajach o dużym odsetku muzułmanów. Nie wiem, gdzie napisałem, że jesteś bezczelny, a temat terroryzmu to zupełnie inna działka, choć można powiedzieć "nie każdy muzułmanin jest terrorystą, ale każdy terrorysta jest muzułmaninem".
A czegoś takiego jak "wiedza telewizyjna" nie ma.

Ahmed 

Wysłany: 2007-06-17, 18:20   

Wiesz,nie wiem kim jestes ale twoja wypowiedz jest zabawna.
Ok,myliłem się co do muzułmanstwa...chodz nadal mi sie to dziwne wydaje.
Jednak przepraszam za błąd.
Poza tym nadal mi nie odpowiedziales na pytanie czy czytałes tłumaczenie koranu etc.
Bo,wiesz to iz ty cos tam zaobserwowałes to wydaje sie byc czyms dziwnym conajmniej.
Ponieważ tak samo mógłby przyjechac do Polski czlowiek czarnoskóry i ktoś by do niego krzyknął "Polska dla Polaków"wtedy tez mógłby powiedziec iz Polacy to rasisci i głupi naród.
Tak samo,ty
Pojechałes za granice zobaczyłes ludzi ktorych ja osobiscie zapewne nie nazwal bym muzulmanami skoro robili cos sprzecznego z islamem,i mówisz ze muzułmanie niszczą europe.
Poza tym nie zrozumiales chyba mojej wypowiedzi co do rozmnazania.....
Nie jestem 10latkiem i rozumiem ze rozmnazanie to rzecz naturalna....
Ale,chyba da sie zauwazyc róznice miedzy tym iz ktoś nie chce zalozyc rodziny bo woli imprezowac a roznica pomiedzy tym kto nie chodzi na imprezy i chce zalozyc rodzine jest róznica?
I,powiedziałes ze nadmierne rozmnazanie jest problemem??
Nie rozumiem tego.....
Jesli bede mial 5dzieci to powiesz iz jest to problem?
Ostatnio zmieniony przez Ahmed 2007-06-17, 18:26, w całości zmieniany 1 raz  

nieosiągalna21 

Wysłany: 2007-06-17, 19:58   

Ahmed napisał/a:
A,więc to co napisałaś po części to prawda,tzn chodzi o takie tworzenie się gett w Europie.

Specjalnie nie użyłam słowa "getto" :zdegustowany: Posłuchaj: getto to odizolowane miejsce, wydzielony obszar miasta, w którym PRZYMUSOWO osiedlano Żydów np podczas II WŚ.
Dlaczego czepiłam się właśnie tego słowa. Uważasz, że takie dzielnice są odizolowane?:szok: hmm.. a ja się zastanawiam czy muzułmanie sami nie zamykają się przed światem. To nie naród tworzy wam "getta" i każdego muzułmanina na lotnisku transportuje właśnie tam, tylko wy sami się izolujecie .
Napisałam w pierwszej wiadomości " Muzułmanie żyjąc jako mniejszość napotykają na dużo problemów natury religijnej, ponieważ życie muzułmanina zgodne z szariatem (prawem koranicznym) nie może być zagwarantowane bez DOMINACJI :przestraszony: muzułmańskiej w społeczeństwie. Co za tym idzie, powstają duże zbiorowiska muzułmańskie z własnymi ośrodkami religijnymi, pielęgnującymi prawo koraniczne, ponieważ europejskie społeczeństwo obywatelskie stoi w sprzeczności z szariatem".
I to właśnie jest problem. Dlaczego musicie tworzyć takie osiedla (nie getta). Dlaczego nie zamieszkujecie jak inni nowi obywatele wśród społeczeństwa tylko zmykacie się przed nim tłumacząc się rasizmem i brakiem tolerancji co Twoim zdaniem prowadzi do spychania muzułmanów na drugi plan. Czy to nie jest przypadkiem pretekst pod którym coś się kryje?
Zanim odpowiesz pamiętaj, że ja NIE ATAKUJE I OCZEKUJE TEGO SAMEGO. :hyhy:

[ Dodano: 2007-06-17, 21:12 ]
Igloo napisał/a:
Mam to szczęście nie znać osobiście muzułmanów. Swoje wrażenia i poglądy przedstawiam jednak na podstawie zjawisk osobiście zaobserwowanych we Francji i Szwajcarii - krajach o dużym odsetku muzułmanów.

a ja chciałabym poznać muzułmanów. Posłuchać co mają do powiedzenia i jak widzą "siebie wśród nas".
Igloo po przeczytaniu tego fragmentu
Igloo napisał/a:
Mam to szczęście nie znać osobiście muzułmanów
troszkę straciłeś w moich oczach. Powiem Ci dlaczego.
Na zachodzie nie raz słyszałam opinię, że Polacy to złodzieje.
Twoje powyższe słowa są bardzo podobne do przykładu który Ci podałam. Ty tak jak zachód wygłaszasz opinię o ludziach, których kompletnie nie znasz. :/ Oni się mylą... a Ty??? :oczami:

Ahmed 

Wysłany: 2007-06-17, 20:27   

Wiesz to byloby trzeba sie zapytac tych którzy to robią.
Ale,jesli cie ta sprawa interesuje to mozesz zaobserwowac iz robią to dlatego poniewaz np w centrum jakiegos miasta jest sporo grzesznych rzeczy.....piwialnie,sex-shopy etc.
Tak ja wnioskuje nie wiem jak jest dokładnie...
Ale,chyba mam racje poza tym.
Nizej napisałas ze chciała bys poznac muzułmanów i ich zdanie jak oni widza was....
Wiec własnie wberw mitom muzułmanie to bracia Chrzescjian i Zydów w człowieczenstwie.
Poza tym publikowalem ciekawy artykuł na stronie www.ekumenizm.pl wejdz i w dziale islam jest artykuł o panstwie muzułmanskim(czyli kalifacie,którego juz nie ma ale domagamy sie aby powstał na nowo).
I,tam tez wlasnie pisze iz muzułmanie musza dobrze traktowac chrzescjian i zydów.
Ale,sama widzisz iz róznie to bywa i na odwrót no i te grzeszne miejsca o których wspomnialem.
Mysle ze inni bracia i siostry chcieliby integracji ale nie w taki sposób iz obok meczetu byl by sex-shop

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-06-17, 21:34   

Polska dla Polaków - Arabi won do siebie!

Joł ,joł.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-17, 21:39   

Cytat:
Igloo po przeczytaniu tego fragmentu
Cytat:
Igloo napisał/a:
Mam to szczęście nie znać osobiście muzułmanów
Cytat:

troszkę straciłeś w moich oczach. Powiem Ci dlaczego.
Na zachodzie nie raz słyszałam opinię, że Polacy to złodzieje.
Twoje powyższe słowa są bardzo podobne do przykładu który Ci podałam. Ty tak jak zachód wygłaszasz opinię o ludziach, których kompletnie nie znasz. Oni się mylą... a Ty???

Czy kompletnie nie znam? Niechęć ta wynika właśnie z mojego zetknięcia się z tą grupą. W szczególności chodzi mi o tzw. złotą kroplę, jak nazywa się to we Francji - czyli niepisaną dzielnicę muzułmańską, w której muzułmanie zdecydowanie i niepodzielnie przeważają - widziałem, jak wielu ją omijało. O Polakach mówią na Zachodzie "złodzieje"(choć ostatnio "przystojniacy" za sprawą naszego hydraulika [:), bo nie byli w Polsce, a zniechęcają ich stereoptypy. Ja w Polsce nie zetknąłem się jeszcze ze stereotypem nt. europejskich muzułmanów, ale moje poglądy to moje osobiste obserwacje, nie podchwytywanie cudzych myśli bez pokrycia. Nie trać więc tak szybko o mnie dobrego zdania ;)

Ahmedzie. Przyznam się bez bicia, że przez cały Koran nie przebrnąłem. Przeczytałem jednak więcej niż nie przeczytałem (w wydaniu z tłumaczeniem J. Bielawskiego). Mówisz, że zobaczyłem ludzi, których nie nazwałbym muzułmanami, np. w Złotej Kropli - kim wobec tego są?

Do rozmnażania: po raz drugi piszę, że nie jest to samym problemem, a jedną z przyczyn problemu. Możesz mieć sobie i trzydzieści dzieci i nic nie będę miał do tego, chyba, że będą głośno domagać się o np. zdjęcia kobiet w dowodach w zasłonach, albo posiadania własnych praw niezależnych pod państwa w którym mieszkają...[/quote]
Ostatnio zmieniony przez Igloo 2007-06-17, 21:40, w całości zmieniany 1 raz  

Ahmed 

Wysłany: 2007-06-17, 21:49   

Chodzi mi o ludzi kufar-czyli nie wierni,hipokryci.
Ktorzy mimo tego iz popełniają jakies tam bledy typu picie alkocholu etc nic nie robią aby tego zaprzestac.
Islam to podannie sie woli Boga(SŁT)calokowicie.
Czyli jesli pisze iz nie wolno sporzywac alkocholu to nie wolno.
Rozumiem ze sa słabosci i ktos sie moze kiedys napic ale powinnien wiedziec iz popełnil grzech i zaprzestac temu a nie brnac dalej w to samo...
Co do zasłon to niestety musze stwierdzic iz przyjmujesz wiele stereotypów bo zasłony nie są nakazane przez islam a hjiab i pomiedzy tym jest róznica bo zalosna to pewnie masz na mysli iz jest zakrywana nawet twarz jednak to jest jakas tam tradycja niechlubna np w Afganistanie.
A,islam tak naprawde nakazuje tylko skromnosci wiec hjiab wystarcza w 100%czyli chusta na włosy a nie zakrywanie twarzy....
Więc o to sie nie bój iz moje dzieci będą chciały miec w dokumentach zjdiecia z "zasłoną"

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-17, 22:08   

Nie mówię o stereotypach, parę miesięcy temu wybuchła we francuskim islamskim półświatku wielka gwara, kiedy zwolniono z pracy (czy też nie chciano w ogóle przyjąć) stenografistki do sądu, ponieważ chciała nosić hustę. I równocześnie pojawiło się od razu wspomniane wcześniej ządanie wydawania dowodów i paszportów dla kobiet ze zdjęciami zakrywającymi twarz (bardziej idiotycznego pomysłu jeszcze nei zaobserwowałem).

Islam z założenia był naprawdę ciekawą religią, która dzisiaj jest niestety beznadziejna i przeżarta nienawiścią, zniszczona przez fanatyczne fundamentalistyczne ruchy).

Ahmed 

Wysłany: 2007-11-12, 20:54   

Igloo napisał/a:
Nie mówię o stereotypach, parę miesięcy temu wybuchła we francuskim islamskim półświatku wielka gwara, kiedy zwolniono z pracy (czy też nie chciano w ogóle przyjąć) stenografistki do sądu, ponieważ chciała nosić hustę. I równocześnie pojawiło się od razu wspomniane wcześniej ządanie wydawania dowodów i paszportów dla kobiet ze zdjęciami zakrywającymi twarz (bardziej idiotycznego pomysłu jeszcze nei zaobserwowałem).

Islam z założenia był naprawdę ciekawą religią, która dzisiaj jest niestety beznadziejna i przeżarta nienawiścią, zniszczona przez fanatyczne fundamentalistyczne ruchy).

Mam,nadzieję iż można odnawiać tematy.
Oraz że nie wywołam wilka z lasu....
Lecz chciałbym sie ustosunkować do tych głupot które napisał Igloo.
Piszesz ze Islam jest zagrożeniem dla Europy?.A neonaziści już nie?.
A ci co siedzą w domu w klapkach z browarkiem co robią na rzecz Europy?Udzielają sie?

Odpowiedz do tematu