Kto przechodzi z tej religii na katolicyzm ten MUSI zginąć!
zalezy w jakim regionie..z zalozenia niemozliwym jest zmiana religii z muzulmanskiej na inna lecz w krajach Magrebu nie jest to respektowane..
Poza tym teoretycznie Islam jest religia pokoju,ale ze wzgledu na niescislosci w Koranie-dupki ekstremisci-maja sie za wyslancow Allaha,ktorzy :niby w jego imie" zabijaja niewiernych i niepraktykujacych
Dlatego to muzulmanie sa wrzucenie do jednego wora..Muzulmanin czy terrorysta?co to za roznica...Zalosne i troche smutne..
Świat byłby o wiele lepszy gdyby nie istniała żadna religia... Tysiące, miliony istnień ludzkich zostały pozbawione swojego życia tylko dlatego że nie były "true"
Mamy XXI wiek a zabijamy się przez odmienną ideologię i nędzne dogmaty:/
_________________ Alteri vivas oportet, si vis tibi vivere.
Jedyna rzecz, ktorej potrzeba Islamowi do powolnego upadku to rownouprawnienie kobiet. Szybko to sie nie stanie, to jednak musi byc pierwszy krok.. Potem liberalizacja malymi krokami.. To mogloby nawet 300 lat potrawac..
_________________ Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
-----------------------------
JID: asmo@jabber.gda.pl
Satanizm nie jest religia,to swiatopoglad.A poza tym ciekawi mnie co wiesz o satanizmie? Zabijanie kotow?Bzdura. Brudne dlugowlose zbuntowane gnojki tanczace na cmentarzu?Bzdura. Czarne msze i orgie?Bzdura. Wejdz na topic satanizm to podyskutujemy. SATANIZM NIE PROWADZI Z NIKIM WOJNY>ISLAM GLORYFIKUJE MECZENSKA SMIERC ZA WIARE>No to kto jest bardziej niebezpieczny?
Wiesz,nie mozna wszystkich wrzucac do jednego worka!,a wiec nie chciałbym abys stwierdzał ze moi współwyznawcy mnie nie popierają,bo popierają a przynajmniej znaczna część,ludzi których znam niestety jest jak jest i nic na to nie poradze,mam tylko nadzieje ze kiedys to sie skonczy,bo przez to jest cała nagonka na wszystkich wyznawców islamu,bo odrazu wiadomo ze jak muzułmanin/muzułmanka to terorysta-terrorystka?tak ? no własnie,a pozatym jakby się zastanowic to połowa osób które zle oceniają islam,to sa to osoby nie znające kompletnie islamu albo powierzchownie z prasy,telewizji lub od znajomych którzy wymyslają co moga na temat islamu,a przeciez warto byłby by samemu zapoznac sie z tematem i samemu zapytac muzułmanów jak to jest? co ? moze nie mam racji ?
Ostatnio zmieniony przez Ahmed 2006-11-11, 18:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-11-11, 19:05
To widocznie Twoi współwyznawcy nie za bardzo Cię popierają Ahmedzie.[/quote]
Ja tez o tym słyszałam ze Islam to religia pokoju i o ile sie nie mylę nakłania głownie do walczenia ale z własnymi słabościami ...?
chouchou napisał/a:
Wiecie cos o religii muzulmanskiej?
Cos wiem ale nie wiem czy to co wiem jest prawda . Osobiście Islam to jedyna religia (poza katolicka ) która chciałabym poznać . jednak jestem tak leniwa ze jak zaczynam czegoś o niej szukać to mi sie juz odechciewa, chciałabym z kimś o tym pogadać ale nie mam z kim
chouchou napisał/a:
Czy oceniacie ja tylko ze wzgledu na poczynania Al-Kaidy?
Wogóle jej nie oceniam
Ahmed skoro jesteś muzułmaninem, to może wiesz cos więcej o świętych kamieniach ...? albo znasz jakąś fajna stronke o nich ...?
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Hmm cieszy mnie ze chcesz poznac islam ale wiesz co swiete kamienie ?? no cos chyba nie jest to sprawdzona wiadomosc bo nie słyszłałem jeszcze o swietych kamieniach,bo raczej jest to zabobon i wogóle nie ma to nic wspólnego z islamem a jesli chcesz z kims porozmawiac o islamie to zapraszam na gg
Wysłany: 2006-11-11, 19:19
Ahmed napisał/a:
ale wiesz co swiete kamienie ??
Ja usłyszałam o nich na lekcji historii Nauczycielka powiedziała ze sa to zamienione w kamień łzy Archanioła Gabryjela ( w Islam wogole uznaje Archanioła Gabryjela ??? ) .Jest ich siedem a jeden z nich jest w Krakowie (dlatego Kraków nie upadł mimo tylu rozbiorów wojen światowych i wogole ... ) . No ale widach mylić sie jest rzeczą ludzka ... i nawet nauczyciel mówi głupoty
a przeciez warto byłby by samemu zapoznac sie z tematem i samemu zapytac muzułmanów jak to jest? co ? moze nie mam racji ?
Masz rację, tylko u nas obowiązuje pewien schemat. Obowiązuje katolicyzm, a muzułmanie są raczej nieliczną grupą. Trudno jest poznać osobiście kogoś, kto jest "innowiercą" dlatego większość osób opiera się na (niesprawiedliwych) ale wygodnych schematach w rodzaju muzułmanin - terrorysta. Taki właśnie obraz jest lansowany w mediach i tak po prostu wszystkim wygodniej. Ludzie zwykle starają się usystematyzować rzeczywistość popadając w niebezpieczne schematy - to smutne, ale prawdziwe.
Hehehehe,głuopty ? to jakas bajka przepraszam ze tak drwie ale ta pani chyba sie z Kosmosu urwała nigdy o czyms takim nie słyszalem,ale w jednym ma racje ze Archanioł Gabriel jest zwiazany z islamem ;]
Wiesz,ja troszke tego nie pojmuje nauczyciele chcą podwyzek,ok słabe płace,kiepskie perspektywy,tylko ze jesli ta pani chciała by podwyzyki to zdziwiłbym sie mocno,skoro jest nie doszktałocna i wciska takie ciemnoty !
Wysłany: 2006-11-11, 20:28
Ahmed napisał/a:
Wiesz,ja troszke tego nie pojmuje nauczyciele chcą podwyzek,ok słabe płace,kiepskie perspektywy,tylko ze jesli ta pani chciała by podwyzyki to zdziwiłbym sie mocno,skoro jest nie doszktałocna i wciska takie ciemnoty !
Ja tez nie pojmuje Hmm każdy chce coraz więcej jak najmniej robiąc, ja wiem tylko tyle : wkuć te ciemnoty , zdać jak najlepiej i jak najszybciej zapomnieć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.