bo odrazu wiadomo ze jak muzułmanin/muzułmanka to terorysta-terrorystka?tak ?
Ostatni poważni terroryści w Europie to chyba z IRA byli. Aha jeszcze hiszpańscy Baskowie... . Tak - muzułmanizm kojarzy się z terroryzmem, jeżeli chodzi Ci o to, abym to potwierdził.
Ahmed napisał/a:
a pozatym jakby się zastanowic to połowa osób które zle oceniają islam,to sa to osoby nie znające kompletnie islamu albo powierzchownie z prasy,telewizji lub od znajomych którzy wymyslają co moga na temat islamu,a przeciez warto byłby by samemu zapoznac sie z tematem i samemu zapytac muzułmanów jak to jest? co ? moze nie mam racji ?
No to jak to z Wami jest? Rozwiej mój pogląd na temat muzułmanów jako terrorystów, którzy posiadają haremy, którzy mogą do woli gwałcić kobiety, a gdy taka kobieta się poskarży to marny jej los.
Jaka jest sytuacja kobiet w islamie? Czy mogą się poszczycić taką samą wolnością jak to ma miejsce w Europie? Czy to tylko kolejny mit, wyssany z palca na potrzeby telewizji, bądź styl życia propagowany przez fundamentalistów?
Dlaczego muzułmanie są tak przeczuleni na temat swojej religii, dlaczego nie chcą zrozumieć, że papież ich niedawno wcale nie obraził? Dlaczego nie chcą pojednania i grożą papieżowi śmiercią gdy ten przyjedzie do Turcji?
Wysłany: 2006-11-11, 21:27
Dishman napisał/a:
Dlaczego muzułmanie są tak przeczuleni na temat swojej religii, dlaczego nie chcą zrozumieć, że papież ich niedawno wcale nie obraził? Dlaczego nie chcą pojednania i grożą papieżowi śmiercią gdy ten przyjedzie do Turcji?
tez bym chciala wiedziec ...?
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
No to jak to z Wami jest? Rozwiej mój pogląd na temat muzułmanów jako terrorystów, którzy posiadają haremy, którzy mogą do woli gwałcić kobiety, a gdy taka kobieta się poskarży to marny jej los.
Wtrącę sie niepytana, ale harem to po prostu coś zakazanego i o ile wiem takie jest znaczenie tego słowa.Oznacza po prostu prywatną część domu, do której gość nie ma dostępu. Zgodnie z tym co wiem muzułmanin może mieć cztery żony a co do gwałtów i terroryzmu, to byłabym ostrożna - pytanie o to jaki jest arab, to pytanie w stylu jaki jest europejczyk. Kimś innym jest mieszkaniec Arabii Saudyjskiej a kimś innym talib z afgańskiej partyzantki. Tak samo inną osobą jest Słowak a inną członek IRA.
Dishman napisał/a:
Dlaczego muzułmanie są tak przeczuleni na temat swojej religii,
Różnica między naszymi cywilizacjami polega na tym, że w Europie ten odpowiednik Słowaka ma swoje organizacje, które protestują przeciwko wojnom, ochronie przyrody, itd. Skupmy się na sprzeciwie wobec wojen. Owszem są szaleńcy tacy jak np. IRA (właściwie to byli, bo już ta organizacja chyba jest rozwiązana), którzy zabijali ludzi.
Tymczasem w Europie słychać o terrorystach-samobójcach, ale nie ma takiego odpowiednika silnych organizacji demonstrujących przeciwko muzułmanom, aby nie robili "szopki".
Taka jest zasadnicza różnica. Jeżeli muzułmanie są przeciwko poczynaniom fundamentalistów, to nie słychać ich głosów. "Jesteśmy muzułmanami i protestujemy przeciwko świętej wojnie i walce z niewiernymi". Ot co.
Wtrącę sie niepytana, ale harem to po prostu coś zakazanego i o ile wiem takie jest znaczenie tego słowa.Oznacza po prostu prywatną część domu, do której gość nie ma dostępu. Zgodnie z tym co wiem muzułmanin może mieć cztery żony a co do gwałtów i terroryzmu, to byłabym ostrożna - pytanie o to jaki jest arab, to pytanie w stylu jaki jest europejczyk. Kimś innym jest mieszkaniec Arabii Saudyjskiej a kimś innym talib z afgańskiej partyzantki. Tak samo inną osobą jest Słowak a inną członek IRA.
Dishman napisał/a:
Dlaczego muzułmanie są tak przeczuleni na temat swojej religii,
podobnie jak Chrześcijanie.
Popieram !,masz racje,a co do wypowiedzi czemu przeczuleni no cóz....poprostu jakbyś zauwazył najabardziej wzburzyli sie arabowie,a dla arabów religia to nieodłączna część zycia,to dla nich wszystko,wiec jesli zle zinterpretowali wypowiedz papieza to poczuli ze ktos obraza ich przodków itp ze obraza ich samych !
Tak, to wiele wyjaśnia. Zdenerwowali się dlatego, że papież zacytował pewną wypowiedź i zaprosił muzułmanów do dyskusji. Z islamem jest tylko jedna dyskusja - siłowa. Wygrywa ten kto zabije w zamachach (objaw tchórzostwa - wchodze w tłum i się wysadzam) więcej ludzi.
Tak, to wiele wyjaśnia. Zdenerwowali się dlatego, że papież zacytował pewną wypowiedź i zaprosił muzułmanów do dyskusji. Z islamem jest tylko jedna dyskusja - siłowa. Wygrywa ten kto zabije w zamachach (objaw tchórzostwa - wchodze w tłum i się wysadzam) więcej ludzi.
Znasz jakis muzułmanów(osobiscie) ?
Wiesz co kolwiek o islamie oprócz,zamchów terorystycznych ?
No własnie,a wykłucasz sie najpierw odpowiedz mi na te pytania jesli masz ochote
Wysłany: 2006-11-12, 18:23
Ahmed napisał/a:
Znasz jakis muzułmanów(osobiscie) ?
Ja kiedyś znałem ale nie był zbyt inteligentny więc raczej go unikałem
W każdym razie muszę cię poinformować Ahmedzie, że Dishman lubi powielać stereotypy --> Wcześniej, że za każdą pracę w Polsce dostaje się 800 złotych, a teraz najwyraźniej że każdy muzułmanin to terrorysta
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2006-11-12, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-11-12, 18:28
Ahmed napisał/a:
a tak na marginesie ile ma lat Dishman ?
Tego to już nie odkryłem, wszak nie prowadzę jego biografii ;-]
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
No własnie,a wykłucasz sie najpierw odpowiedz mi na te pytania jesli masz ochote
W takim razie nawróć mnie. Masz do tego sposobność. Na razie widzę przed sobą jakiegoś gbura, co wtapia się w mit o muzułmanach.
Proszę pokaż mi, że islam to też dobro, brak agresji i że istnieje silna grupa muzułmanów, która sprzeciwia się terrorystom i nie szuka konfilktu z chrześcijaństwem.
Cudak napisał/a:
Wcześniej, że za każdą pracę w Polsce dostaje się 800 złotych, a teraz najwyraźniej że każdy muzułmanin to terrorysta
Człowieku nie potrafiłeś odpowiedzieć na większość moich argumentów w temacie o emigracji. Na Twój zarzut o tych zarobkach odpowiedziałem i mogę podać Ci mnóstwo innych danych na pośiadczenie, że ten mit jest prawdziwy. Nie wygaduj bzdur o których nie masz pojęcia. Jak na razię widzę tylko gościa, który opiera swoje zdanie na temat bezrobocia na doświadczeniach swojej starszej siostry, której się powiodło.
Ahmed napisał/a:
a tak na marginesie ile ma lat Dishman ?
Słaba zagrywka. Chcesz mnie ośmieszyć, aby wukpić mój wiek? To się możesz zdziwić ile faktycznie mam lat.
Kilka pytań w takim razie:
-czy islam chce pojednania z chrześcijanizmem?
-dlaczego islam dąży do konfliktu z Europą?
-dlaczego to właśnie muzułmanie tak usilnie zabijają swoich rodaków, oraz napadają kraje zachodnie?
-dlaczego nie umieją zrozumieć prostej wypowiedzi papieża, który stawia pytania, potępia przemoc i zaprasza do dialogu?
-dlaczego grożą papieżowi? za jakie słowa można zabić? jeżeli można zabić za słowa, to jakim bydlakiem trzeba być?
-dlaczego muzułmanie przyjeżdżający do Europy nie potrafią zrozumieć podstawowych praw w niej obowiązujących (wolność, tolerancja)?
-dlaczego musiał zginąć Theo van Gogh, który zrobił kontrowersyjny film o zależności kobiet i islamu? za wolność słowa zginął z ręki muzułmanina.
-skąd bierze się taka nienawiść do szukających kontrowersji gazet europejskich, które publikują karykatury Mahometa?
-dlaczego kobiety nie mają tylu praw co mężczyźni i czy jest to prawda?
-czy są poważne, liczące się organizacje (typu np. nasi ekolodzy), które jawnie strajkują przeciwko aktom przemocy ze strony ich współwyznawców? jeżeli są to jak działają, jakie akcje miał na swoim koncie?
-czy prawdą jest, że każdy muzułmanin powinien prowadzić swiętą wojnę z niewiernymi? ostatecznie albo ich "przekonać" na islam, albo zabić?
Powodzenia... . Te pytania mają na celu rozbudowanie mojej jakże skromnej wiedzy na temat islamu. Chętnie oprócz odpowiedzi dowiedziałbym się czegoś więcej od Ciebie Ahmedzie. W końcu nie ma to jak czerpać informacje z głównego źródła, prawda? To już moja druga prośba o nakreślenie prawdy o islamie od muzułmanina. Mam nadzieję, że trzeci raz nie będę musiał jej ponawiać.
Ostatnio zmieniony przez Dishman 2006-11-12, 21:03, w całości zmieniany 1 raz
Proszę pokaż mi, że islam to też dobro, brak agresji i że istnieje silna grupa muzułmanów, która sprzeciwia się terrorystom i nie szuka konfilktu z chrześcijaństwem.
Przeczytaj Koran i porównaj go z Biblią. Poczytaj o Wyprawach Krzyżowych, o powstaniu Izraela oraz tym jaki udział i rola w tym była wspólnoty narodów europejskich a wtedy zrozumiesz podłoże współczesnego konfliktu między światem islamu a chrześcijaństwem. Chrześcijanie wcale nie są tak niewinni jak mogłoby się wydawać.
O ile ja wiem to Jan Paweł II przepraszał za wyprawy krzyżowe. Co miał się płaszczyć na kolanach? Między światem islamu i chrześcijaństwem jest też i taka różnica, że ten drugi świat chce pojednania, a drugi wojny.
Nie,musze wywoływac pozatym na reszte pytan odpowiem jutro,poniewaz,bede się zbierał z przed komputera
A pozatym zgodze sie z Patrycją,krzyczysz i mówisz ze nie mam racji,jednak tak naparwde pewnie nie przeczytales ani jednej kartki koranu,nie czytałes hadisów,wiec z kąd mozesz wiedziec ze muzułmanin ma obiowiązek zabjiania niewinych ludzi ?
Jesli jestes gotowy na polemike,ok,nie ma sprawy postaram sie jutro przedstawic konkretne hadisy oraz sury z koranu na temat tego ze zabjianie jest zle,i ze dialog z innymi religiami tez jest wzkazany jednak nie atakuj kazdego bo to swiadczy o barku kultury w rozmowie z inną osobą,
jednak tak naparwde pewnie nie przeczytales ani jednej kartki koranu,nie czytałes hadisów,wiec z kąd mozesz wiedziec ze muzułmanin ma obiowiązek zabjiania niewinych ludzi ?
Wysuwanie teorii na podstawie informacji w której zawiera się "pewnie" kiedyś Cię zgubi.
Zadaje pytania, które pochodzą z moich obserwacji. Spoko, wyjaśnisz mi dlaczego na lotniskach każdy Arab jest podejrzany i dlaczego (co powoduje, że muzułmanie są tak agresywni). Zmienię zdanie o muzułmanach. Chyba o to chodzi w dyskusji, aby się dogadać, a nie bronić swojego stanowiska do upadłego strzelając do siebie z okopów.
Wysłany: 2006-11-13, 22:21
Dishman napisał/a:
lotniskach każdy Arab jest podejrzany i dlaczego
Byles kiedys w Anglii?? Jestes typowym biernym widzem ktory patrzy na to tylko co chce, w Anglii Arabowie pracuja w restauracjach, firmach itp. sa normalnymi mieszkancami jak inni, nie szkodza innym.
Jestes uprzedzony i tyle, nasluchales sie bujd w telewizji... To ze czlwoiek wyglada inaczej nie znaczy ze jest gorszy czy niebezpieczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.