Tak jestem. Toleruje ludzi innej wiary i nie narzucam im swojego wyznania. Szkoda tylko ,że jest tak wielu ludzi uznających innowierców za gorszych ,potępaijacych ich.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
mi tez to nie przeszkadza byleby własnie ktos mi tej swojej innej wiary nie narzucał!!!!!!!
a są tacy i to jest czasami denerwujące..ok ma swoją wiare to dobrze ale myśle że to nie jest na sprzedaż !!! tylko indywidualna sprawa kazdego z nas.
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
Jastina, dokładnie. Mi to tam jest obojetnie jaka ktos religie wyznaje. Nie chciał bym byc w zwiazku jedynie z osoba która wyznaje inna wiare.. bo nie chciał bym wybierać..
Wysłany: 2005-11-15, 09:46
nie obchodzi mnie w co ktoś wierzy interesuje mnie jakim jest człowiekiem,
wszystko zniosę ale jak ktoś mnie próbuje przekonać do swoich wierzeń mogę mu ostro pogonić kota
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
no wlasnie najwazniejsze jest uczucie !! bo chyba wiara to najmniejszy problem jaki moze wystapic w zwiazku
no wiesz zalezy dla kogo...jezeli ludzie w tym zwiazku nie sa jakimis fanatykami jesli chodzi o wiare to jest ok!!!!!!!!!!!! noi zeczywiscie masz racje najwazniejsze jest uczucie
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
ja darze szacunkiem inne religie dopóki nie wpierdalają mi się do domu z pytaniem "czy nie zasanawiałeś się nad sensem życia?"
sorki jeżeli kogoś tym uraziłem ale jak dla mnie to przesada
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
jezeli ludzie w tym zwiazku nie sa jakimis fanatykami jesli chodzi o wiare
jakos wspolczesna mlodziez chyba troche inaczej podchodzi do wiary niz jednoa czy dwa pokolenia wstecz. mysle ze fanatyzm na tle religii i wiary to zle okreslenie. choc nie powiem bo spotkalem sie z czyms takim ze rodzice zabraniaja sie spotykac swojemu dziecku z 2 osoba wlasnie z tak blachego powodu jak wiara to jest troche chore
CZy jestescie tolerancyjni do ludzi którzy wyznaja inna wiare?
Tolerancyjny? Mnie to praktycznie nie obchodzi (każdy wierzy w to, co chce), dopóki zwyczaje religijne takiej osoby nie próbują w jakiś sposób ingerować w moje osobiste poglądy (nie narzucają się ze swoją wiarą i nie promują mi jej na każdym kroku). - Oczywiście mógłbym wysłuchać co ktoś ma do powiedzenia na temat swojej wiary - wysłuchać zawsze mogę - i tyle.
ja darze szacunkiem inne religie dopóki nie wpierdalają mi się do domu z pytaniem "czy nie zasanawiałeś się nad sensem życia?"
dlaczego? Może nie potrafisz bronić swojej wiary? <tylko pytanie, żadnych osobistych wjazdów> Ja bym chętnie podyskutowała z innowiercami, poznała nowy punkt widzenia. No chyba, że byłaby to sekta, która stosuje jakieś psychologiczne chwyty działające na podświadomość człowieka ;d to podziękuję ;p
czubek napisał/a:
sorki jeżeli kogoś tym uraziłem ale jak dla mnie to przesada
taak? A jaka jest Twoja wiara? ^^ Takim ludziom zawsze można podziękować przecież, jesli Ci wjeżdżają do mieszkania, a nie masz ochoty na dyskusję. Po co taka agresywna reakcja od razu?
Michał napisał/a:
CZy jestescie tolerancyjni do ludzi którzy wyznaja inna wiare?
Jako satanista szanuje wolny wybor,wiec szanuje to,ze ktos wierzy w boga,a kto inny modli sie do kawalka drewna.Ale poniewaz tolerancyjni katolicy probuja mnie zmieszac z blotem,to wale ich po ryjach przy kazdej okazji.Tak dla sportu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.