Oj,czlowieku,ja kiedys dostalem lomot od lysych blokersow,ktorzy co niedziele ida ze swoimi wiejskimi rodzinami do kosciola.Krew mi sie lala z kazdej dziury, wyzywano mnie od zabojcy kotow i mordercy dzieci.Na osiedlu gdzie mieszkalem bylem wyklety i powiedzialem sobie,ze wiecej nie pozwole nikomu traktowac mnie jak psie lajno i ze wiecej nie bede sie ukrywal z moja wiara. Napisalem sobie kreda na drzwiach /tak jak katolicy pisza sobie imiona trzech kroli/ imie Lucyfera i narysowalem odwrocony krzyz. Tydzien temu ktos spalil mi drzwi. wstawilem nowe,ozdobilem je tak samo i czekam na reakcje,bo domyslam sie kto za tym stoi.Jak przylapie to zabije.Wiec jesli jestes jednym z tych "tolerancyjnych ' kosciolkowych polaczkow,to sie opanuj,stary bo to wasza religia glosi milosc,a to do czegos zobowiazuje.
Wysłany: 2006-08-23, 15:39
powodzenia po zabiciu go polskie wiezenia sa najlepszymi w europie podobno i nawet na swieta roba impre i daja tanie szanpany na sylwka dla najlepszych wiezniow i wiesz co robisz sie jak geje oni paraduja sie z swoja orjentacja a Ty z swoja wiara ...
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozna porozmawiac we wlasnym domu na tematy religijne bez zadnych zobowiazan i w kazdej chwili mozna podziekowac za rozmowe.ale rozmowa na te tematy pobudza czlowieka do myslenia i refleksji.jestem tolerancyjny ale lubie na te tematy pogadac z kazdym byle inteligentnie
szanuje innych wyznawców dopóki nie ładują sie do mnie na chate i nie namawiają do przyłaczenia nie interesuje sie tez innymi religiami jakoś tak nie ma kto mnie zmusić a sama sie nie wezmę za to
_________________ All good things come to an end...
;]
Mysle,ze katolicy bardziej sie obnosza ze swoja wiara niz ja,Ruget.I nawet gwalca swoje dzieci naznaczajac je tuz po narodzinach swiecona woda,zupelnie jakby to byly krowy w stadzie. Religia w szkolach,krzyz w SEjmie, Kupa kosciolow dookola i rycerze chrystusowi u wladzy...Istna fabryka malp,chlopie. A w wiezieniach pelno katolickich synow siedzi...
zdecydowana większość ludzi w naszym kraju jest innego wyznania więc w sumie nie mam wyjścia, toleruję wszelkie wyznania jeżeli nie popadają w fanatyzm
_________________ come to the dark side
we have cookies
Wysłany: 2006-12-20, 20:17
Marciarka napisał/a:
byle by nikt nie próbował mnie przekonać do swojego wyznania i też uszanował moje.
kiedys chodzila z emna do klasy dziewczyna, ktora byla Jechowa... ja nie mialam nic przeciwko jej wiary... czesto o tym gadalysmy i zadna druiej nie probowala nawet obrazac... do czasu, gdy zmarl Jan Paweł II... kazdy wie jak to wtedy bylo.... wszytskie media skierowane na watykan, duzo sie o nim mowilo i oczywiscie raczej same dobre rzeczy (przynajmnije ja)... w jednej z naszych rozmow zeszlo na ten temat... ona mowila o nimnie zbyt mile rzeczy... m.in., ze on byl falszywy, ze udawal, ze robil wszytsko an pokaz, ze naprawde nie kochal dzieci, ze duzo grzeszyl i inne takie.... ja rozumiem ze ona nie uznaje papieza, ale nie wie jaki on byl naprawde...
ona wlasnie chyba nie miala pelnego uszanowanai wobec chrzescijanstwa (bo papiez to nastepca sw. piotra, wiec rownie zalicza sie do naszej wiary...)...
miała po prostu inne poglądy na człowieka, który dla katolików jest pół bogiem
ona wyraziła swoje zdanie, Ty wyrażasz swoje mówiąc, ze według Ciebie był dobrym człowiekiem, ona ma prawo do innych poglądów, nawet jeżeli w polskim społeczeństwie nie są popularne
to [polskie media tak przedstawiają osobę papieża, w amerykańskich na przykład jest on bardzo krytykowany
a tak nawiasem co do nastepców tego św. piotra to znakomita większość miała na swoim koncie bardzo niecne postępki (nie mówię o JP II)
we have cookies
*faris
Wysłany: 2006-12-20, 21:31
blair_bitch napisał/a:
który dla katolików jest pół bogiem
no to teraz Ty obrażasz katolików, katolicy mają jednego Boga
blair_bitch napisał/a:
w amerykańskich na przykład jest on bardzo krytykowany
Amrykanie będę krytykować wszystko co nie jest wg. ich myśli - zakaz aborcji, antykocnepcji itd... więc jak mają go nie krytykować ?
co do innych religi... mi to w sumie obojętne jaką kto religię wyznaje ( o ile wyznaje )
każdy ma prawo wyboru, jego życie, jego świat, jego zdanie
denerwuje mnie tylko jedna rzecz- kiedy katolicy obchodzą święta Wielkanocy albo Bożego Narodzenia - dlaczego inne religie "obchodzą" je razem z katolikami ? jakie oni święta obchodzą ? kogo czczą ?
nie zauważyłam, że kiedy np. protestanci czy Żydzi czy inni wyznacy mają swoje święta, żeby "cały świat" obchodził je razem z nimi... poza tym sami uważają, że jest to bezczesczenie... wiec pytam dlaczego inni obchodzą je razem z katolikami ? nie mogę tego zrozumieć... to jest święto dla katolików, a nie dla wszystkich... ehhh
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
blair_bitch napisał/a:
który dla katolików jest pół bogiem
no to teraz Ty obrażasz katolików, katolicy mają jednego Boga
racja, przepraszam, nieprecyzyjnie się wyraziłam, chodziło mi raczej o świętą osobę
a co do obchodzenia świąt:
obchodzę w podobnym terminie święta z symbolami, które chrześcijaństwo przywłaszczyło sobie od pogan
jak na przykład choinka jajko i wiele innych , katolickia Wielkonoc jest w w podobnym czasie jak pogańska Ostara. dzień Wszystkich Świętych dwa dni po pogańskim Samhainie, Boze Narodzenie niedługo po Przesileniu Zimowym
dlategho ubieram choinkę, jem jajko z rodziną, bo są to symbole zaczerpnięte z mojej religii
we have cookies
*faris
Wysłany: 2006-12-20, 22:16
blair_bitch napisał/a:
obchodzę w podobnym terminie święta z symbolami,
ja rozumiem, że niektórzy mają swoje religie i swoje zwyczaj itd... tylko niech każdy obchodzi je w swoim czasie! i nie przywłaszcza sobie cudzych świąt - robiąc z nich jedno święto...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.