poszukaj, bo te raczej nie sa trafione, tym bardziej jesli zamiast czytac pojedynczy wers,czytasz troche wiecej
Mordred napisał/a:
ja nie znam, tak jak wy, alfy i omegi, prawdy oswieconej o zyciu po smierci, bo wam ktos zapisal to w swietej ksiedze pod wplywem cholera wie czego. ja tego nie wiem. i NIE będzie konkretów w związku z tym.
ale stwierdzasz, ze schematyczne wierzenia sa bledne i jesli ktos pomysli troche, to dojdzie do glebszej prawdy
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
ale stwierdzasz, ze schematyczne wierzenia sa bledne i jesli ktos pomysli troche, to dojdzie do glebszej prawdy
nie, stwierdzam, ze sa plytkie i ze powstaly dlatego, ze ludziom nie chcialo sie 'pojsc dalej'. moze i nie sa bledne, ale jakim prawem z lenistwa zakladamy je jako pewnik?
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-12-06, 16:33
luba napisał/a:
poszukaj, bo te raczej nie sa trafione, tym bardziej jesli zamiast czytac pojedynczy wers,czytasz troche wiecej
Ale ja nie napisałam, że są całkowicie dokładne itede itepe. Tam jest lekka aluzja do tego, to wszystko. Ale poszukam Ci jeszcze coś...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nawet przy zalozeniu, ze powinnam szukac tylko aluzji (co smieszne jest, zwazywszy, ze o innych posmiertnych kurortach napisano bardziej dosadnie), to i tak nic nie znajduje.
Wiec albo pokaz mi dokladnie, albo powiedz gdzie moge znalezc cos mneij aluzyjnego, bardziej konkretnego.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2008-03-13, 01:13
autorka popelnia pierwszy i podstawowy blad - probuje zrozumiec dogmat a rzecz polega na tym, ze dogmat z definicji jest nieudowadnialny. to jest jak aksjomat w matematyce
autorka popelnia pierwszy i podstawowy blad - probuje zrozumiec dogmat a rzecz polega na tym, ze dogmat z definicji jest nieudowadnialny. to jest jak aksjomat w matematyce
nie znam się a matematyce, ale na kościołach lepiej
dogmat zawsze ma wytłumaczenie, choć czasem niezbyt logiczne, zawsze jakieś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.