Do³±czy³a: 07 Pa¼ 2006 Posty: 3840 Sk±d: z doliny muminkow
Wys³any: 2006-11-04, 23:35
Jakos mam uprzedzenie do aniolow, nie lubie ich... sa za dobre.. uwazam ze jezeli cos jest idealnie dobre to nie jest w stanie wypowiedziec ani uczyniec NIC.
Jednak aniol nie musi byc tak jak na obrazkach... z aureola skrzydlami i biala sukieneczka...
Wys³any: 2006-11-04, 23:38
Anio³ jest czê¶ci± Religii Chrze¶cijañskiej. Tak wiêc wierz±c w Anio³y trzeba wierzyæ równie¿ w Boga. Nie mo¿na wierzyæ tylko w Anio³y gdy¿ wyszed³by wtedy niez³y paradoks.
_________________ M¡DREMU WYSTARCZY JEDNO S£OWO - G£UPIEMU NAWET REFERATU MA£O Koreañczyków jest dwóchale nie s± braæmimimo ¿e obaj jedz± gruszki Nie zawsze trzeba ws³uchiwaæ siê w g³os europejskich stolic, tañczyæ pod muzykê z Berlina - Vytautas Landsbergis
Do³±czy³a: 07 Pa¼ 2006 Posty: 3840 Sk±d: z doliny muminkow
Wys³any: 2006-11-04, 23:45
Cudak napisa³/a:
Anio³ jest czê¶ci± Religii Chrze¶cijañskiej
jak by sie uczepic, to takze nazwa firmy, sklepu, ciastek, szamponu, takie imie, a takze aniolami nazywamy bliskie nam osoby, bo aniol to ucielesnienie dobra...
Wys³any: 2006-11-05, 18:21
doffka napisa³/a:
Nie prawda. W innych religiach te¿ siê one pojawiaj±
Sory ¼le napisa³em, rzeczywiscie chodzi³o mi w ogóle o religiê.
Co do tematu to ja w same Anio³y nie wierzê bo jestem ateist±. Dla mnie Anio³ to tylko czê¶æ jakiej¶ religi. Skoro jej nie wyznaje, to anio³ów równie¿ nie uznajê.
_________________ M¡DREMU WYSTARCZY JEDNO S£OWO - G£UPIEMU NAWET REFERATU MA£O Koreañczyków jest dwóchale nie s± braæmimimo ¿e obaj jedz± gruszki Nie zawsze trzeba ws³uchiwaæ siê w g³os europejskich stolic, tañczyæ pod muzykê z Berlina - Vytautas Landsbergis
Wierzê, odk±d przeczyta³am ksi±¿ke Terakowskiej "Tam gdzie spadaj± Anio³y".
Te¿ j± czyta³am i uwa¿am, ¿e jest piêkna . Jedna z moich ulubionych. A w anio³y wierzê... Gdyby nie one, nie by³oby ca³ej tej magii w realnym ¶wiecie . Nie by³oby dobra.
Nie tylko chrze¶cijañskiej. Anio³y pod róznymi postaciami wystêpuj± chyba we wszystkich religiach.Ostatnio czytujê Star± Ksiêgê Anio³ów, autorstwa Rafaela Or-El.
Polecam
Wys³any: 2007-01-21, 22:02
ABUDYGIN napisa³/a:
Nie tylko chrze¶cijañskiej
kilka postow wy¿ej
Cudak napisa³/a:
Sory ¼le napisa³em, rzeczywiscie chodzi³o mi w ogóle o religiê.
:>
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³asciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.