Moje pojecie dotyczace anio³ow bardzo sie zmieni³o odkad przeczytalam fikcje literacka Siewca Wiatru Kossakowskiej. I jakos ciezko mi sobie wybielic teraz obraz anio³ów.. Jakkolwiek.. wierzyc wierze.
_________________ Dobr± stron± upadania jest to, ¿e dajemy naszym przyjacio³om szanse by nas podtrzymali
Eril, anio³y istniej±, choæby po to aby u¶wietniac chwa³ê Bo¿±. Jest ich bardzo du¿o i róznie ich nazywaj± w róznych religiach.
Ka¿dy cz³owiek ma swojego anio³a. Mój nazywa siê CHACHAHEL. Jest z chóru mocy.
Warto mieæ kogo¶ pod rêk±, zapytac o radê czy czasami pok³óciæ siê, zwaliæ winê.
Jak mi podasz kiedy jeste¶ urodzona, ale tylko dzieñ i miesi±c bez roku, to znajde jak nazywa siê Twój anio³. Napisz prywatnie. Abudygin
Troje. ja rowniez w nie wierze... wierze ze kazdy z nas ma Aniola stroza ktory pomaga... zawsze jak bylam mala, balam sie swojego cienia i zawsze mama mi tlumaczyla ze to moj Aniolek. Bardzo fajna jest ksiazka "Tam gdzie spadaja Anioly" polecam... wiem ze i tej ksiazki nie powinno sie tak odbierac "doslownie" bo pewnie nie wszystko mogloby byc mozliwe... ale bardzo mi sie podoba ta ksiazka... i naprawde przybliza prawde o Aniolach.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Ostatnio zmieniony przez Z³o¶nica 2008-05-30, 12:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Anio³eczku my wierzymy ¿e jeste¶, mi³a, piêkna istota z nieba.
No dobrze, jest nas troje, to ju¿ duuuu¿o. A mo¿e stworzymy zespó³??
_________________ Nec temere, nec timide!
*faris
Do³±czy³a: 26 Lis 2006 Posty: 1840 Sk±d: sercem z L.
Wys³any: 2007-01-23, 11:10
z³o¶nica napisa³/a:
"Tam gdzie spadaja Anioly"
te¿ czyta³am, ¶wietna ksi±¿ka
przypomnia³o mi siê, ¿e kiedy¶ pani z fizyki pokazywa³a mi tak± ksia¿kê, w której by³o napisane, ¿e ka¿dy ma Anio³a Stró¿a, ka¿dy taki Anio³ ma imiê, i nale¿y siê do niego modliæ, z tego co pamiêtam, to by³o jakby dzielone ze wzglêdu na datê urodzenia, wiem ¿e mój Anio³ to Pierwszy Anio³ Ksiêstwa - Vehuel, a osoby którymi siê opiekuj± s± bardzo dynamiczne i wra¿liwe w ka¿dym b±d¼ razie ka¿dy ma jakiego¶ Anio³a Stró¿a, Cherubinka, Serafina, czy innego, niestety ka¿dy ma równie¿ Z³ego Anio³a... a jakiemu Anio³owi "ulegamy" to ju¿ nasza w³asna decyzja
_________________ Muminki Ciê ¶ledz±...
zabij±...
i zjedz±!
Mumiiiiinki!
quote="faris"]Vehuel[/quote]
faris. jezeli Twoim Anio³em jest Vehuel to urodzi³a¶ siê miêdzi 23 a 27 listopada. Anio³ z Churu Ksiêste, stoi na stra¿y moraln¶ci.Jego podopieczni potrafi± we wszystkim zachowaæ umiar i pow¶ci±gliwo¶æ i pozytywnie wp³ywaj± na otoczenie. Jego najwiêksza aktywno¶c jest o godz 16.
Oczywi¶cie s± z³e anio³y, one bardzo mocno staraj± siê wp³ywaæ na ludzi.
Odwieczna walka dobra ze z³em.
Przeczytajcie Siewce Wiatru Kossakowskiej. Naprawde fajny obraz anio³ow...
I obroncow krolestwa tej samej autorki
To fikcja jest ale ja po tej ksiazce ciut inacej podchodze do swojego opiekuna...
_________________ Dobr± stron± upadania jest to, ¿e dajemy naszym przyjacio³om szanse by nas podtrzymali
Wys³any: 2008-05-21, 16:13
Kto wierzy w Boga Jezusa i tych innych to s³ysza³ ¿e szatan to zbuntowany anio³ który siê sprzeciwi³ tym innym i tak dalej.Ja osobi¶cie ciê¿ko stwierdziæ
_________________ Walcz dla sprawy albo giñ bez powodu!!
Wys³any: 2008-05-25, 01:47
Dok³adnie tak kto wierzy w anio³y wierzy tak¿e w samego szatana bo to zbuntowany anio³ ( jak to g³upio brzmi jak ta telenowela ) z tego co wiem to w której¶ tam religii wierzyli w to ze Jezus nie byl bogiem tylko w³a¶nie anio³em .. nie wiem czy to nie ci od Jehowy
A co do ksi±¿ki Kossakowskiej Siewca wiatru to by³a naprawdê niez³a takie bardziej ludzkie przedstawienie tych niby boskich istot bardzo mi sie spodoba³o
_________________ Kocham Tylko Siebie I Walcze Tylko Dla Siebie To Jedyna Mi³o¶æ Której Potrzebuje
Ostatnio zmieniony przez Shinigami 2008-05-25, 01:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³asciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.