Forum Dyskusyjne :: czy myśleliście kiedyś co dzieje się z nami po śmierci?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » czy myśleliście kiedyś co dzieje się z nami po śmierci?

czy myśleliście kiedyś co dzieje się z nami po śmierci?
Autor Wiadomość

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-12-26, 16:16   

shala napisał/a:
po cholerę? chcesz się dalej męczyć? chyba nie ma sensu.

nie wszyscy się męczą.

missile 

Wysłany: 2007-12-26, 21:12   

shala napisał/a:
missile napisał/a:
Po smierci wracam na ziemie...

po cholerę? chcesz się dalej męczyć? chyba nie ma sensu.

A bo mam dużo planów na życie i wszystkiego moge nie zdążyć zrobić dlatego po śmierci ja wracam spowrotem...

wciselko 

Wysłany: 2008-01-15, 18:22   

Cytat:
Cytat:
Bóg jest Miłościa

Bóg nie jest miłością, jest wszechmiłosierny. (omnibenewolencja)

chyba nie...
"Kto nie miłuje, nie poznał Boga, ponieważ Bóg jest miłością" (1 Jana 4:8)

nie ma czyscca. niech mi ktos poda cytat z Biblii ze jest (ktory nie jest tylko 'aluzja' lecz wskazuje na to) bo zerkalam na rozne i nie ma nic o czysccu...
zreszta w pieklo tez nie wierze :) nie znalazlam niczego co by mowilo o piekle takim jakby przedstawial kosciol
jest mowa o szeolu a to zupelnie co innego, tak mysle.
ja wierze tylko w niebo :) no i w zwykla smierc, a po niej jak ktos tu powiedzial 'zmartwychstanie' :)

Mendoxes 

Wysłany: 2008-01-17, 18:52   

Po śmierci wszyscy trafimy do miejsca przypominającego brazylijskie slumsy, masa ludzi i nikogo znajomego.

swissmän 

Wysłany: 2008-01-21, 11:56   

Po śmierci najpierw nas opłakują, potem niosą do kostnicy i trzymają w lodówce, żebyśmy się za szybko nie zozłożyli. Potem niosą nas do krematorium, zarzucają elegancki garniturek, a potem trzepią nad nami dziesiątki różańcowych zdrowasiek abyśmy szybciej dostąpili królestwa niebieskiego (nie wiem po co, skoro rzekomo właśnym życiem mamy na to zasłużyć, ale ktoś musi jednak zarabiać). Potem wiozą nas Polonezem- Karawan edition na pole z dziurą dla nas, zwanym zmentarzem, wrzucają tam, chlapią wodą z kropidła, zasupują, a potem przez dziesiątki lat zżerają nas robaki wszelkiego rodzaju, maści i wielkości- to chyba to królestwo niebieskie.

matra 

Wysłany: 2008-01-21, 12:18   

swissmän, to co napisałeś, to po prostu najzwyklejszy obrządek religijny. wiadomo, że to, co najważniejsze, czyli właśnie wstąpienie do królestwa niebieskiego etc dzieje się w sferze duchowej..

ja rzadko o tym myślę.. bo jak umrę to i tak będzie mi wszystko jedno.
najlepiej, żeby to co się da porozdawać - porozdawali, a resztę spalili. moje prochy nie muszą stać w pięknej urnie za gablotką.. w ogóle nie muszą stać. ważne, żeby choć jedna osoba mnie dobrze wspominała i tyle..

---
tiruriru (-%

swissmän 

Wysłany: 2008-01-21, 12:50   

Czytając obiektywnie opisy nieba- człowiek byłby tam całkowicie ogłupiony (sic!)
Jeżeli to kraina wiecznej błogości i wszelkiego dobrobytu i beztroski to nie moglibyśmy pomyśleć o tym, że nasza rodzina jest jeszcze na Ziemii i gdyby stała się komuś jakaś krzywda to wtedy poczulibyśmy się bezradnie i niekomfortowo, a przecież w niebie nie można odczuwać takich bodźców, bo to kłóciłoby się z tą błogością tam.
Wygląda mi to jak zakład psychiatryczny, a każdy dostawałby leki na oszłomomienie organizmu i wprowadzenie go w stan beztroski.

matra 

Wysłany: 2008-01-21, 12:52   

swissmän napisał/a:
Czytając obiektywnie opisy nieba- człowiek byłby tam całkowicie ogłupiony (sic!)

dlatego wolę do piekła - lepsze towarzystwo ;P

---
tiruriru (-%

swissmän 

Wysłany: 2008-01-21, 12:53   

matra napisał/a:
swissmän napisał/a:

dlatego wolę do piekła - lepsze towarzystwo ;P

Jeżeli to kraina wiecznej rozpusty- nie chcę meszkać nigdzie indziej :D

missile 

Wysłany: 2008-01-21, 14:38   

Ja też się wpisze do piekła a jak mi się znudzi wieczna balanga to wracam na ziemię hehe:D

swissmän 

Wysłany: 2008-01-21, 14:54   

missile napisał/a:
Ja też się wpisze do piekła a jak mi się znudzi wieczna balanga to wracam na ziemię hehe:D

Masz 19 lat. Na studia idziesz. Zatem dużo by się nie zmieniło :D

missile 

Wysłany: 2008-01-21, 17:10   

Nom chyba masz racje.Zobacze jak ta balanga na studiach będzie wyglądałą,może w piekle lepsze towarzystwo:)

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-02-04, 16:14   !

Ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało, wiele teorii jest i...

Zresztą najbardziej prawdopodobne jak i zarazem najbardziej przerażającą perspektywą jest dla mnie:
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Mam na myśli sam koniec (zarówno wizję i fonię)

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2008-02-06, 20:38   

po smierci co sie stanie ze mną hmm... najprawdopodobniej jush jako trup zostanę pochowana na cmentarzu (zajmie się mną firma pogrzebowa)
a tak bardziej duchowo... zastanawialam się nad tym - ale nic nie wymyslilam xD
są ludzie którzy "wrócili" (przeżyli śmierc kliniczną) i czytałam przezycia jednego z nich - dosyc... prawdopodobne - jesli wędrówkę po śmierci mozna nazwać prawdopodobną

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2008-02-19, 22:46   

właśnie niedawno przeczytałam w jakims czasopismie naukowym o opowiesciach ludzi ktorzy przezyli smierc kliniczną - ze widzieli swoje ciało i smutne twarze rodziny i lekarzy.
I wszystko gotowe zeby w to uwierzyc ale naukowcy :) przeprowadzili doswiadczenie obok ciała położyli kartkę z widocznym czytelnym napisem
i jak przepytywali te osoby które "wróciły" to nic nie wspominały o zadnej kartce nie widzieli jej czyli tak na prawdę w ogóle nie opuścili własnego ciała

shakira 

Wysłany: 2008-03-13, 22:02   

woele razy sie zastanawiałam co stanie sie z nami po smierci, jak to wyglada i czy jest tak jak wierzymy? Nie potrafoe sobie tego wyobrazic i boje sie śmierci.

woczko 

Wysłany: 2008-03-24, 13:28   

Oczywiście. ze są w Piśmie Świętym teksty o piekle!!
Choćby : " ...ci pójdą w ogień nieugaszony , przeznaczony diabłu i Jego aniołom", lub: " Przypowieść os sądzie ostatecznym o barankach i kozłach, jedni do radości a drudzy do potępienia.
piekło jest i istnieje, bo tego domaga się zwykła sprawiedliwość i nasza wolność, jeśli chcesz to możesz iść do niego( ktoś już tutaj tak powiedział), jednak nie jest to przyjemne miejsce pełne rozkoszy, ale miejsce bezz radości i przyjemności bo ona cała jest w Bogu, a tam nie ma doświadczenia Boga!
A więc życzę wszystkim powodzenia temu, kto chce się tam dostać!

.Marta 

Wysłany: 2008-03-24, 18:34   

zdarzało mi się czasem o tym myśleć, ale nigdy nic konkretnego nie mogę wywnioskować. ale to wg mnie beznadziejne, dziś żyjesz, jutro cię nie ma.

Odpowiedz do tematu