Nie kocham falszywego, katolickiego 'Boga'. Wszystkie inne bostwa tez upadly...
_________________ Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
-----------------------------
JID: asmo@jabber.gda.pl
Ostatnio zmieniony przez asmo 2006-07-31, 02:00, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2006-07-31, 10:03
sebastian napisał/a:
kocham Boga bo dzęki niemu dużo zawdzięczam ....
e nie rozumiem
czy ty cos DZIEKI BOGU masz
czy cos BOGU ZAWDZIECZASZ
na pewno nie zawdzieczasz mu jasnosci wypowiedzi znajomosci jezyka polskiego itp
ps nie kocham ZADNEGO boga
na moja milosc trzeba zasluzyc
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
e nie rozumiem
czy ty cos DZIEKI BOGU masz
czy cos BOGU ZAWDZIECZASZ
na pewno nie zawdzieczasz mu jasnosci wypowiedzi znajomosci jezyka polskiego itp
ps nie kocham ZADNEGO boga
na moja milosc trzeba zasluzyc
Zawdzięczamy mu istnienie. Kocham Go... Zupełnie inną miłością niz pozostałych ludzi.
Z drugiej strony ewolucja pozwala nam wyjasniac nasze powstanie, ale nie do konca. Negowac boga tez nie mozna, w kazdym razie pewien jestem, ze ten katolicki 'Bog' jest falszywy, cokolwiek by sie nie dzialo... Wszechswiat jaki znamy powstal przez Wielki Wybuch... a pojawil sie w konkretnym momencie: 'godzinie zero'. Jestem jednak pewien, ze w ciagu kilku dekad nauka wyjasni to zjawisko i wiekszosc teistow sie udlawi.
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
Istmnienie zawdzięczamy długiemu i powolnemu procesowi ewolucji.Zawsze uważałem że łączenie powstania człowieka z Bogiem jest co najmniej nierozsądne.
PS:Ponieważ pojawiły się głosy że wyśmiewam innych i się nabijam, mówię: To mój pogląd i nikogo tu nie chce obrazić
Wiesz... właśnie czytam na ten temat książkę. 'Anioły i demony" Dan Brown. Polecam:) Fakt, że jest teoria Wielkiego Wybuchu, pierwiastki łączące się ich wybuchy itp., itd. Jednak mozna z tym wszystkim połączyć Boga. Jestem osoba wierzącą i wierzę, że obie 'sprawy' są ze sobą ściśle powiązane. Kocham Boga, bo czuję, że jest moim przyjacielem i przekazuje mi w życiu największe wartości i uczy mnie poprzez rozmaite sytuacje. I nie będę wyniosła mówiąc, że jestem rozumną wielką istotą nie potrzebująca Boga, Jego nauk, praw, zakazów i obietnic o piekle i niebie. Potrzebuję tego, a raczej bardziej wiary w to, bo to właśnie ona dodaje mi sił:)
Ostatnio zmieniony przez Galaxy 2006-08-01, 07:33, w całości zmieniany 1 raz
Ja tam popadlem w nihilizm. Nie potrzebne mi zadne urojenia.
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
Ja kocham Szatana,a Boga traktuje jako zlo konieczne. Jesli potrafisz spojrzec na swiat zza okularow swojej wiary Sebastianie,to dostrzezesz jak wiele hipokryzji i zaklamania powstalo na skutek dzialalnosci Boga. Wiele tez zawdzieczamy sobie sami,falszywie przypisujac Bogu nasze zaslugi.
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Sie 2006 Posty: 205 Skąd: Małopolska:D
Wysłany: 2006-08-20, 00:26
nie wybije sie niczym, nie wierze więc nie kocham...
Wogóle ostatnio nie kocham niczego...:|
_________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...when the sun goes down..."
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.