Wysłany: 2006-08-04, 13:21 co sądzicie o mszy świetej?!?
Chciałąbym pisząc ten temat przekonac sie do tego czy ...inni uwazają podobnie do mnie.Msza to co to właściwie jest!? po co uczeszczamy do kościoła?! Żeby co!? co osiągnąć?! w dzieciństwie chodziliście bo chcieliście czy musialiście?! kogo do tego zmuszali rodzice?! Na mszy spotykamy sie zeby porozmawiac z Bogiem..a w domu nie możemy?!?Może dla niektórych kościół to nie spotkanie z Bogiem tylke ze swoimi znajomymi?!he?! co o tym myslicie?!Po co są składki?! We wszystkich kościołach zbierana jest ofiara pieniężna?!NNa co ona jest!? na nowe samochody księży?!Czemu ksiądz jeżdzi takim porządnym samochodem!? z kąd na to ma?! z czego utrzymują sie księżą?!
_________________ "Błagam cię mała, ty musisz, musisz ze mną być
Ja to dla ciebie wszystko, te rzeczy dobre i te złe
To ty, nie oni, musisz osądzić mnie
Cała ta reszta, nie, nie ważna jest
Nie ważna jest, o nie, nie ważna jest, o nie"
ja nie daje na tace...a chodzę żeby spotkać sie z Bogiem i tego też wymaga moja wiara. Nie żyje jak wzorowy katolik ale do koscioła staram sie chodzić. W domu to nie jest to samo...
_________________ All good things come to an end...
;]
MichaelMay chodzę bo chcę, nikt mnie nie zmusza. Ale chodzenie do kościoła jest jedną z zasad mojej wiary, a bedąc katolikem zgadzam sie na te przykazania i raczej muszę ich przestrzegać. Dla mnie kościól to miejsce przemyślenia. Zawsze tam skupiam się na tym co ważne i modle się o pomoc. I wiesz, ostatnio wiele razy mi Bóg pomógł.
_________________ All good things come to an end...
;]
Wysłany: 2006-08-04, 23:06
Ja tak samo jak drobiczek, chodzę, bo chcę chodzic. Nikt nigdy mnie do tego nie zmuszał... Według mnie udział w Mszy św. powinien być bardzo ważny dla każdej wierzącej osoby Mnie bardzo pomógł tekst z poniższej stronki:
http://krakow.sercanie.pl...zybkid=milujcie
Jasne,to pewnie dlatego co 20 sekund jest gwalcona jakas kobieta w Polsce. To sa dane z 997. Ojej,ale zapomnialem,ze Bog pozwala odkupic grzechy...To dlatego te gwalty NIGDY sie nie skoncza. Ale,chyba sie czepiam,nie? Nikt nie jest doskonaly.
Wysłany: 2006-08-26, 00:19
To że ktoś chodzi do kościoła to nie zawsze znaczy, że naprawdę wierzy... Niestety... I często tacy ludzie nie stosują się do tego co jest zawarte w Ewangelii...
Wysłany: 2006-08-26, 15:52
to jest nie realne w tych czasach
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy
Moni
Wysłany: 2006-08-26, 16:11
Ja jak byłam mała to chodziłam do kościoła tylko dlatego, że podobało mi się jak dzieci śpiewają piosenki teraz nie chodzę...nigdy nie byłam przez nikogo zmnuszona, bo w mojej rodzinie jest tak, że jak ktoś odczuwa potrzebe pójścia do kościoła to idzie, a jak nie to nie...ja takiej potrzeby jak narazie nie odczuwam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.